Петиция за оттеглянето на България от НАТО

Във връзка с националната сигурност на България!

Във връзка с неадекватното поведение на всички парламентарно представени партии!

Във връзка с абсолютно нефункциониращия модел на алианса, а именно обслужване на  чужди интереси посредством представянето на идеи с обща визия, въвличането на различни страни във военни конфликти, в т.ч. и Република България.

Във връзка с вземането на решения от правителствата на Република България без да се взема под внимание мнението на нацията по въпроси касаещи националната сигурност, рискове и перспективи.

Смятаме, че членуването на Република България в международната организация за военно сътрудничество - НАТО, обслужва единствено чужди интереси  посредством високопоставени лица, правителствени и неправителствени организации, които пряко или косвено се явяват предпоставка за конфронтация с трети страни.

Смятаме, че всички въпроси касаещи националната сигурност трябва:

  1. Да имат за приоритет единствено националната сигурност на България.
  2. Не трябв да се подчиняват на желанията на други страни.
  3. Не трябва да обслужват интересите на други страни.
  4. Трябва да се решават чрез национален референдум, като гласувалите лица трябва да имат само и единсвено българско гражданство, да са навършили 18 години и да имат завършено основно образование.

Настояваме за провеждане на референдум с ясно поставен въпрос: "Желаете ли Република България да се оттегли от НАТО?" Отговри: "ДА" и "НЕ"

Настояваме до огранизирането на референдума - правителството на Република България да НЕ взема никакви решения които биха обслужили интереси на НАТО!

Настояваме до организирането на референдума - правителството да се придържа към абсолютен неутралитет спрямо каквито и да било въпроси касаещи НАТО или действия на алианса.

Настояваме до организирането на референдума - да правителството на Република България да НЕ приема никаква военна "подкрепа"  от НАТО под формата на военни, техника, организирането на бази и използването им.

Настояваме до организирането на референдума - да не се провеждат никакви учения на НАТО на територията на Република България.

Настояваме въздушното пространство на България да не се предоставя под никаква форма за каквито и да били цели на НАТО по време на военния конфликт между Украйна и Русия!


Неутралитет за България    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Неутралитет за България да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...