Децата на Сандански имат нужда от пространство за школа по рисуване

НЯМА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ! Ще го кажа накратко: от почти 2 години "Школа по изкуства и естетическо възпитание" в гр. Сандански е затворена поради липса на помещение. Всеки ден ни спират и пишат родители и деца с един единствен въпрос "КОГА пак ще рисуват?". За ползите от програмата и професионалния подход на Яне и Елена може да се напише цял труд, но Вие всички знаете, че добрата среда за децата е твърде важна и оскъдна в нашето съвремие. С подписването на тази петиция изразявате подкрепата си за Фондация "ЛЕБ И ВИНО", гр. Сандански в търсенето на подкрепа на Община Сандански за подходящо помещение. Петицията ще бъде депозирана в Общински съвет гр. Сандански, с искане за адекватна реакция и създаване на нормални условия за "Школа по изкуства и естетическо възпитание".
Смятаме, че прекрасно място за децата на Сандански е пространството, определено за "галерия", което не функционира активно като такава, освен епизодично няколко пъти в годината за частни сбирки и 1-2 изложби. Градът и децата имат нужда от среда, в която да се развиват, а не от празни пространства, създадени без предварителна професионална консултация за тяхното предназнаение.
НЯМА ВРЕМЕ, някои от учениците на Школата се подготвяха за специализирано кандидастване в университети и училища, други създадоха приятелства, трети преодоляха себе си, четвърти се чувстват добре в артистична среда или научават за изкуството чрез практика. Школата не е обикновена "занималня" за свободното време, а създава личности с естетически критичен поглед към света.
Подкрепете всички талантливи деца на гр. Сандански, бъдещите дизайнери, архитекти, интериорни специалисти, графични дизайнери, модни дизайнери, екстериорни и ландшафтни архитекти, артисти, художници... Десетки са професиите, които изискват умения по рисуване, пространствено мислене, естетически поглед и професионални познания в бластта. Това са всички онези, които правят живота ни по-подреден, по-красив, по-творчески, или просто са хора с естетически поглед.
Подпишете и разпространете петицията сред приятелите си, за да може по-бързо да достигне до всички граждани на Сандански и да бъде депозирана като заявление и желание на санданската общност.
Знаем, че не сме сами! Обичаме Ви!
Елена и Яне Каменарови
"Школа по изкуства и естетическо възпитание", гр. Сандански
Фондация "ЛЕБ И ВИНО"
Facebook: Elena Kamenarova
Facebook: LEB I VINO Foundation

Елена Каменарова, Фондация "ЛЕБ И ВИНО"    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Елена Каменарова, Фондация "ЛЕБ И ВИНО" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.