За касиране на местните избори и честни избори

 

ПЕТИЦИЯ

За

Касиране на местните избори 2019г. поради масови нарушения, купуване на гласове и манипулации и незабавно въвеждане на машинно гласуване, електронно гласуване и ясни правила и отговорност за екзит-половете в изборния денkupuvane-na-glasove-52224-810x0.jpg

Ние, долуподписаните граждани на Република България, настояваме да бъде касиран изборът за кмет в гр. София и други спорни избори за кмет на община, за кмут на район и на населено място, където са документирани масови нарушения на Изборното законодателство, купуване на гласове и манипулации в изборните комисии.

На 03 ноември 2019 г. се проведе балотаж на изборите за местна власт и дори в столицата - София между кандидатите Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и независимия кандидат Мая Манолова - манипулациите в изборния ден стигнаха рекордни размери, невиждани до този момент на местни избори. Цялата машина беше насочена към постигането на удобен за властта краен резултат.

Купуването на гласове се осъществяваше безцеремонно и безконтролно. През цялата неделя „емисари“ на ГЕРБ обикаляха ромските квартали, софийските села и училища, като пред очите на всички убеждаваха хората да продават гласовете си срещу суми от 150-200 лв. Въпреки десетките сигнали, подадени до полицията и прокуратурата, реакция нямаше. С бездействието си органите подсигуриха безапелационната победа на г-жа Фандъкова в ромските секции с над 80% преднина. София е само пример за наглостта на управляващите, щом си позволиха в столицата да извършат подобни нарушения. В районите и по страната често ситуацията е дори още по-притеснителна.

Въпреки абсолютната забрана, през целия ден медии като ПИК и 24 Часа публикуваха социологически проучвания, които показваха огромна преднина на Герб, достигаща до 17% разлика в следобедните часове в София. Тази противозаконна манипулация отказа десетки хиляди хора да гласуват с внушението, че резултатът от изборите е предрешен. Както се видя в официалните данни, разликата между кандидатите в Столична община е по-малко от 5%. 

Общинската избирателна комисия и част от секционните избирателни комисии са извършили множество нарушения, с голяма степен на вероятност умишлено, с цел да повлияят на крайния резултат. Доказателство за това са разминаването от 101 хил. човека в избирателните списъци между първия и втория тур в София и 20 хил. в Плевен, както и разликите между протоколите, изготвени от секционните избирателни комисии в присъствието на застъпници и тези от същите секции, които са качени в сайта на ЦИК. Отново е необяснимо висок броят на невалидните бюлетини и дописаните гласуващи.

Правото ни да живеем в демократична държава, в която хората свободно определят кой да ги управлява, е силно накърнено.

Ето защо, настояваме:

1.       Да се касира изборът за кмет на община София и за кметове на община, на райони и на кметства с кандидати с близки резултати и масови изборни нарушения;

2.       Правителството и ЦИК да предприемат незабавно действия за въвеждането на машинно и електронно гласуване за следващите избори, което да гарантира сигурно и честно провеждане на вота;

3.       Народното събрание да приеме ясни правила за публикуване на социологически проучвания в изборния ден, като ясно се посочват агенцията и поръчителят на проучването и се предвиди строга отговорност за манипулиране на крайния резултат чрез публикуването на неверни данни;

4.       Да се проведе активна регистрация с цел изчистване на избирателните списъци от над 1 млн. мъртви души, които се ползват за изборни злоупотреби;

5.       Запазване на възможността за гласуване за личности в пропорционални избори чрез подаване на преференции за предпочитания кандидат.

 


Инициативен комитет за издигане на Мая Манолова за кмет на София и честни избори    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Инициативен комитет за издигане на Мая Манолова за кмет на София и честни избори да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )