Животните нe са стока! Спрете продажбата им в интернет!

Quoted post


Гост

#13

2013-02-04 12:03

Нещо ми се губи смисъла на тази Петиция. В единия случай казвате Животните, а в другия кучета и котки. Ако ще се прави Петиция за животните то тогава трябва да включите всички домашни животни ( кучета, котки, папагали, хамстери, кокошки, овце, говеда, прасета и т.н ). ОК , НЕ са стока за да се продават, но и другите домашни животни не са стока. Аз не съм вегетарианка и имаме 5 кучета и една котка в семейството. Няма да гласувам за тази петици! Не защото не обичам кучетата и котетата,напротив, а защото това не е единственото решение на проблема. Грешка ви е и че се обиждате така и не вниквате в истинския проблем.

Отговори

София Ангелова
Авторът на тази петиция

#14 Re:

2013-02-04 12:23:42

#13: -

Проблемът се акцентира на кучетата и котките, защото по улицата няма бездомни хамстери, кокошки, папагали, овце и т.н. Тук не се засяга темата за вегетарианството, а това, че безрасъдно, с цел печалба се търгува с домашни любимци в интернет. Един такъв търговец не носи никаква отговорност за последвалия живот на съществото, което е продал. И при такава статистика, 50 % изхвърлят поколенията на домашните си любимци на улицата, е редно да не се дават такива възможности като продажба в интернет. Това е безотговорно печелбарство. Всички ние искаме проблемът с бездомните да бъде решен. Няма как да се прокара закон за задължителна кастрация.


Гост

#18 Re:

2013-02-06 11:50:48

#13: -

Без да искам да бъда груба, но вие как по-точно вникнахте в проблема и как по-точно намерихте единственото решение?! Не критикувайте, ако вие сама/сам не правите нищо по въпроса. Когато вие действате и правите нещо, да с епромени ситуацията, тогава критикувайте и давайте акъл на останалите, който все пак правят НЕЩО и започват от някъде!