Ветеринарни лекари срещу задължителното членство в БВС

Quoted post

Д-р Коко

#31

2012-12-14 16:40

Към колегата гост - Както аз имам доблестта да не се крия и да пиша открито мнението си, ще са радвам ако и Вие го направите. Освен това с изключение на думата яростно, аз все още защитавам задължителното членство във съсловна организация и съм член на етичната комисия. Това, че по сега действащия закон единствената такава организация е БВС е без значение. Аз искам ветеринарията в България да е на ниво. Да има ясни правила, по които да се работи. Да има критерии и съответно хора да следят за изпълнението им, така че практикуващите колеги непрекъснато да се самоусъвършенстват, да повишават своите знания и да предлагат все по-добър продукт на пазара. От друга страна при проблем от професионално естество да има колективен орган, който да ни представлява. Но за да се случи това, трябва да си член. Иначе няма законов начин за контрол. Четох по-нагоре, че нерегистрирани клиники работят спокойно. Така е, защото колегите от БАБХ нямат право да проверяват нерегистрирани обекти. Такова право имат само полицията. Който не вярва може да провери.

Отговори

определящ се като истински лекар

#32 Re:

2012-12-14 17:23:16

#31: Д-р Коко -

Това БВС,в този му вид,освен разединение и взаимна омраза,друг резултат не постигна.Страшно обидно ми е ,че хора с пъти под моето ниво ,не само съм длъжен да търпя,ами и точно те да определят бъдещето ми,при положение че съм съвсем легално на пазара с амбулатория,условия и достатъчно клиенти.Точно дребните и зависливи душици от БВС са основния ми препъни камък.Боли ме защото на всички тях,същата тази държава дето постоянно я плюят,им осигури и безплатни сгради,сигурни участъци и т.н. това не може да продължава вечно,бвс ще се разпадне от само себе си или ще се видоизмени в истинска съсловна организация!!!

д-р Коко не се сърди че съм анонимен ,но точно твоята комисия през 2009 г. се опита да ми отнеме правото на труд.Дълбока рана зараства,но такава обида никога. Впоследствие никои в БВС дори не ми се извини.Защо плащам 20 лв.ветеринарен  данък на месец - отблъскващо,антипатично ...