За правото на работа, на инженерите-геодезисти

Quoted post


Гост

#78 "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-24 14:06

Колеги, призовавам да запазим дискусията в добрия тон и да боравим с факти и аргументи, вулгарностите само наливат вода в мелницата на опонентите.

НЕКА СЕ СЪСРЕДОТОЧИМ ВЪРХУ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ И ДА ИЗБЯГВАМЕ ДРЕБНАВОСТИ И ПСУВНИ.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ ИНЖ. ВАЛЕНТИН ЙОВЕВ - ЕДИНСТВЕН ОТ РЪКОВОДНИТЕ ФОРМАЦИИ НА КИГ И АГФ, КОЙТО ЯВНО ПОКАЗА СОБСТВЕНА ПОЗИЦИЯ, МАКАР И НЕСЪВПАДАЩА ПО НЯКОИ ВЪПРОСИ С ВСИЧКИ МНЕНИЯ. ДОБЛЕСТНО Е ДА ИЗКАЖЕШ МНЕНИЕТО СИ, ДА ГО ПОДКРЕПЯШ С АРГУМЕНТИ, НО Е РЕДНО ДА УМЕЕШ И ДА ЧУЕШ ДРУГИТЕ МНЕНИЯ. ОСТАНАЛИТЕ ГОСПОДА СЕ ДОКАЗАХА КАТО МИШОЦИ, КОИТО СЕГА СА СЕ ИЗПОКРИЛИ ПО ДУПКИТЕ И СЕ ОПИТВАТ ДА ОМАЛОВАЖАТ ВЪЛНАТА, КОЯТО Е НА ПЪТ ДА ГИ ПОМЕТЕ ОТ ПРЕТЕНЦИИТЕ ИМ ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОФЕСИЯТА. А МЪЧЕНИКА ИНЖ. МИШО НАСТЕВ В ОБРЪЩЕНИЕТО СИ КЪМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА АГФ ОТНОВО ГОВОРИ САМО ЗА БИЗНЕСА...

ДА, ИНСТИТУЦИЯТА КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА ОРГАНИЗИРА ОБЩА ДИСКУСИЯ СРЕД ГЕОДЕЗИСТИТЕ Е АГКК КАТО ВНОСИТЕЛ НА ТЕКСТА НА ЗАКОНОПРОЕКТА, НО ЯВНО НЯМА ДА СМЕ СРЕД ПОКАНЕНИТЕ И ТОЗИ ПЪТ.
ПРЕДЛАГАМ КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВИ НА ОБЯВЕНАТА ДАТА (27.11.2012 ВТОРНИК) И ЧАС ЗА СРЕЩА ОТ АГФ ПРЕД СГРАДАТА НА АГЕНЦИЯТА. АКО КОЛЕГИ ИЗВЪН СОФИЯ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ И ХОРАТА ОТ СОФИЯ, ПОДПИСАЛИ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ ДА СЕ СЪБЕРАТ ПАК ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА СЕ ВИДИ, ЧЕ НЕ САМО АГФ ИМАТ МНЕНИЕ ПО ЗАКОНОПРОЕКТА. ТАМ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ И ПОДПИСКА НА ЖИВО, КОЯТО ЩЕ ИМА ПО-ГОЛЯМА ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ ОТ ВИРТУАЛНАТА НИ ПЛАТФОРМА. КАТО НЕ ИСКАТ ДА НИ ЧУЯТ В ДИСКУСИЯ МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА НИ ЧУЯТ ОТВЪН. АКО НЯКОИ ПОКАНИ И ЖУРНАЛИСТИ, ЩЕ СТАНЕ НАИСТИНА ИНТЕРЕСНО...

Отговори

Петър Кьосев

#79 Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-24 15:45:38

#78: - "РЕВОЛЮЦИЯТА"

Подкрепям колегата. Нека се изказваме без заплахи и обиди. Наистина няма реална полза за дискусията, ако се води по този начин. Господин Йовев  достатъчно ясно се изказа и според мен незаслужено отнесе обиди, предназначени за други хора.

Искам да обърна внимание на поста на инж. Калчев- в прикачения файл-становище  има и други важни въпроси, които не са засегнати в петицията, но заслужават обмисляне.

За понеделник е насрочена извънредна среща на областната колегия на КИГ в Добрич и аз ще настоявам да бъде  подкрепена тази петиция. Дали ще стане е друг въпрос, но поне ще се види кой какво мнение има от колегите. Макар, че  чл. 37 ал. 1 т. 2 и т. 3 от ЗГК просто изисква подобна подкрепа от страна на КИГ. Ако ръководството на КИГ не го направи, явно има сериозен проблем във функционирането на самата камара. Тя не работи съгласно принципите, описващи я в закон.


Гост

#81 Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-24 19:45:23

#78: - "РЕВОЛЮЦИЯТА" 

 Аз подкрепям идеята да се появим всички на 27.11.2012г. пред сградата на Агенцията и ще присъствам.

Иван Калчев

#116 Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-26 10:35:06

#78: - "РЕВОЛЮЦИЯТА"

Колеги, май никой не обърна внимание на призива за присъствие утре 27.11.2012 от 13:00 часа пред сградата на АГКК. Аз ще бъда там! Призовавам, всеки който има позиция да дойде за да се види, че петицията не е фалшива.