За правото на работа, на инженерите-геодезисти

Quoted post

Иван Калчев

#116 Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-26 10:35

#78: - "РЕВОЛЮЦИЯТА"

Колеги, май никой не обърна внимание на призива за присъствие утре 27.11.2012 от 13:00 часа пред сградата на АГКК. Аз ще бъда там! Призовавам, всеки който има позиция да дойде за да се види, че петицията не е фалшива.

Отговори

Георги Гочев
Авторът на тази петиция

#117 Re: Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

2012-11-26 12:04:20

#116: Иван Калчев - Re: "РЕВОЛЮЦИЯТА"

Петицията няма как да е фалшива, но вариантите които човешката фантазия може да роди са извън всякакви логически алгоритми, което е нормално за човешката фантазия, а при определени творчески дейности е задължително. 

Аз няма да бъда там! Защото поканата е само за членовете на АГФ, защото ще се коментират само концесиите http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1648618 , поправка която по естествен път отпадна. 

Колкото до чл.17 – промяната на чл.17 в този му вид е дискриминация спрямо инженерите (физически лица) по силата на чл.6, ал.2 (непряка дискриминация на основата на признаците по чл. 4, ал. 3) от Закона за защита от дискриминация (ЗЗД), дискриминация е и спрямо чл.1 от Конвенция № 111 относно дискриминацията в областта на труда и професиите, както и спрямо чл.7 и чл.22 от Всеобщата декларация за правата на човека (ООН).

Искаме чл.17 да бъде възстановен и инженерите (физически лица) да имат възможност да получават лиценз и да изпълняват дейности по кадастър. Толкова ли много искаме?

Предложението ни за възстановяване на чл.17, освен от 500-те подписали се под петицията (в по-голямата част инженери-геодезисти) е подкрепено и направено от н.пр.Зоя Георгиева (строителен инженер), за което ние и благодарим за застъпването за правата на инженерите. Колегите от Варна са писали до депутатите си, колегите от Пловдив са писали, изпратено е писмо до Омбудсмана и КЗД.

Въпросът освен всичко друго е принципен и важен за отношението на съсловните организации и държавните институции към индивида, към инженера-геодезист. Ние не сме стадо търсещо неистово пастир, ние сме разумни граждани търсещи правата си.