За повече нова българска музика в родния ефир

Quoted post

Robotta

#14 Robotta

2012-09-25 13:30

Ако за времето, в което е измислена и пусната тази петиция бяхте композирали, продуцирали, записали, смесили и т.н. едно парче, което да е на нивото на нещо извън БГ, щяхте да помогнете много повече на българската музика, отколкото сега + тези 'многобройни' 134 човека, които са я подкрепили. Щеше и да се завърти по подходящите медии. Щеше да е ...прецедент :)
И ето една мисъл, която намирам за много подходяща в случая: „Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си.” нека всеки сам си провери кой го е казал, защо го е казал и тн. А сега, момчета, марш към китарите :)

п.с. а, и нещо друго се сетих - много ми хареса един пост по повод на новата кампания за антипиратски булшити, "За да има музика и утре" - кампания срещу пиратството в интернет, която е актуална напоследък, та поста гласи, внимание:

'Българските музиканти не се научиха десет години, че за да правят пари от музиката си трябва да са в крак с времето, а не да ни се цупят, че не искаме да сме част от техните архаични бизнес модели.

Съжалявам, но българският музикален шоубизнес (с изключение на много малко изпълнители) не може да се сравнява със западния нито като идеи, нито като продуцентска дейност, да не говорим за дебилното отношение на българските поп/рок/фолк звезди пред камера.

Как тогава тия хора искат да се отнасяме с тях с някакво уважение?'

http://www.avtora.com/gallery/3008/za_da_ima_muzika_i_utre_kampaniya_srestu_nelegalnoto_svalyane_na_sudurjanie_ot_internet

Отговори

Петър Иванов
Авторът на тази петиция

#15 Re: Robotta

2012-09-25 17:23:15

#14: Robotta - Robotta

Първо ще се усмихна :)  и после ще кажа следното.

От момента на пускането на тази анкета, което ми отне точно 5 мин. и после още 10 мин. за да я пусна във фейсбук и тя да се разпространи, ние записахме и почти смесили една песен. Освен това в архива си имаме записани още 20 парчета, от които 3, които са се въртели и извън територията на България, а две от тях са печелили британски класации. За времето, когато тече тази анкета, записи правят и момчетата от Der Hunds, Casual Threesome, Лок Марухи и др., които работят по нови албуми. Също така момчетата от Млък!, Awake, Skre4 също звучат в ефири извън България и всички заедно се опитваме да се конкурираме извън България. Но ти не знаеше за това, нали? А защо не знаеш? Защото не четеш и не осмисляш това, върху което се пише. Мислиш си, че тук са седнали група аматьори, които просто си нямат работа.

А относно сентенцията. Знаеш ли колко много съм направил за българската държава. Работя, плащам си осигуровки, ръководя бизнес, който всеки месец внася в хазната по 20 000 лв. ДДС, осигурявам работа на още 30 човека. В замяна на това аз от българската държава съм получил:

- никакво здравно обслужване за целия ми трудов стаж

- никаква протекция на бизнеса, който ръководя

- никакво разбиране, когато съм искал помощ държавата да ме защити

 

Е, мисля че успях да ти отговоря...

 

П.С.

Забравих да спомена относно линка ти... Ти знаеш за тези, които стоят на плакатите, защото някой се е погрижил да се знае за тях. А тези хора са една много малка част от цялото музикантско общество, но както съм писал по-горе, медиите отдавна обслужват определени интереси, а ние не сме им интересни. Затова и конкуренцията ни е с бандите извън България, но за съжаление, за да се чувстваме комфортно и на място, ние искаме конкурентна среда тук, в България.