За повече нова българска музика в родния ефир

Robotta

/ #14 Robotta

2012-09-25 13:30

Ако за времето, в което е измислена и пусната тази петиция бяхте композирали, продуцирали, записали, смесили и т.н. едно парче, което да е на нивото на нещо извън БГ, щяхте да помогнете много повече на българската музика, отколкото сега + тези 'многобройни' 134 човека, които са я подкрепили. Щеше и да се завърти по подходящите медии. Щеше да е ...прецедент :)
И ето една мисъл, която намирам за много подходяща в случая: „Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си.” нека всеки сам си провери кой го е казал, защо го е казал и тн. А сега, момчета, марш към китарите :)

п.с. а, и нещо друго се сетих - много ми хареса един пост по повод на новата кампания за антипиратски булшити, "За да има музика и утре" - кампания срещу пиратството в интернет, която е актуална напоследък, та поста гласи, внимание:

'Българските музиканти не се научиха десет години, че за да правят пари от музиката си трябва да са в крак с времето, а не да ни се цупят, че не искаме да сме част от техните архаични бизнес модели.

Съжалявам, но българският музикален шоубизнес (с изключение на много малко изпълнители) не може да се сравнява със западния нито като идеи, нито като продуцентска дейност, да не говорим за дебилното отношение на българските поп/рок/фолк звезди пред камера.

Как тогава тия хора искат да се отнасяме с тях с някакво уважение?'

http://www.avtora.com/gallery/3008/za_da_ima_muzika_i_utre_kampaniya_srestu_nelegalnoto_svalyane_na_sudurjanie_ot_internet