НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!

Quoted post


Гост

#18

2012-08-01 11:50

Обяснете „дисциплиниращото“ действие на годишната таксата, като така или иначе автомобилът ми ще е е на улицата ми. За какво плащам? 1. През деня съм на работа в Младост (не ползвам синя зона). 2. Вечер не ползвам синя зона – тя действа до 19:00 часа. 3. В празнични дни София е на разходка около НДК, съответно паркира на улицата ни. От всичко това следва, че аз, като жител на центъра плащам за НИЩО 600 лв., а дошлият от друго място в работно време получава услуга с/у парите, които е дал. А за нощен престой не плаща, за разлика от мен. Когато има прием в Британската резиденция ме гонят - улицата да се опразни! Ако колата ми не е пред нас и я окрадат, застрахователят не плаща - "Да си чул алармата - за какво си я монтирал". Всяка вечер чакам по 40-50 минути за място. А работя с колата си. Вярвайте, няма друга причина, освен ЛАКОМИЯТА на общинарите за създаването на тази позорна такса – вижте само сумата – 600 лв.! Позор, че съм избирал нещастници за общинари!

Отговори


Гост

#21 Re:

2012-08-01 12:53:58

Абсолютно съм съгласен. На 23 години съм, живея с родителите си в апартамент в центъра. Имам личен автомобил отделен от техния. Трябва да дам 450 лв. за годината, за да паркирам!!! Аз от автомобила си няма да се откажа. Просто ще трябва да платя на ЦГМ. Защо? Защото съм роден в центъра? Дали да се преместя при пришълците в Люлин, заради които се прават тези зони? Родените в София имат по-малко права от Провинциалистите в София!

 

ziggy

#52 Re:

2012-08-16 15:49:54

#18: -

Уважаеми г-н Николов,

твоят въпрос много лесно може да се реши: не си купувай винетка! явно не ти е необходима: "1. През деня съм на работа в Младост (не ползвам синя зона). 2. Вечер не ползвам синя зона – тя действа до 19:00 часа."

Хайде стига простотии бе!! Аз от 40 години живея в центъра и напълно подкрепям синята зона.

Ще си купя винетка, защото ще ми е необходима.

Нещо повече, твърдо бих подкрепил това винетки да се издават само при съответствие на името на собственика в нотариални акт с името на талона на автомобила!! Защо? Защото по стар български обичай съвсем скоро всички приходящи ще представят "договор за наем" (нереален, разбира се) или ще се окаже че "живеят на семейни начала" (без това да е истина) и т.н. По същия начин, по който в момента 2/3 от колите на моята улица имат ксерокопие от "талон" че ужким автомобила е регистриран на адрес в центъра - фалшив, разбира се!

По същия начин по който доскоро всеки втори автомобил се регистрираше на инвалид!

Хора, осъзнайте се - социализЪма отмина. Признавам си - работя добра работа и имам високи доходи (без да съм реститут, кредитен милионер, бивш комунист, настоящ гербер или каквото и да е било друго). МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ 12,50 лева на месец за това когато реша да мога да си оставя колата на улицата. За тези които НЕ МОГАТ да си позволят бих казал: АЙДЕ У ЛЮЛИН ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ: БЕЖ ОБРАТНО НА СЕЛО !!