НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!

Григор Иванов

#51

2012-08-16 11:25

1.Считам въвеждането на Синя зона и в събота сутрин с аргументите "редуциране на трафика" и "екология" за напълно несъстоятелно. Моля да се обърне внимание на уважаемите общинари, че тогава хората си почиват, трафикът е слаб и тези от живущите в Зоната, които през седмицата са на работа с колите си и не ползват преференциалното паркиране, сега трябва да ги преместват. Това е необоснована принуда, ограничаване на права и дискриминация по отношение правото на собственост!
2. Ако въвеждането на преференциалното паркиране в по-широк периметър по местоживеене би осигурило в по-голяма степен възможност за паркомясто, кое налага двукратното увеличение на годишната винетка за Синя зона? Нима за три години в България стандартът на живот е нараснал два пъти?! Мярката наистина ли е регулативна или се цели събирането на повече пари?
ziggy

#52 Re:

2012-08-16 15:49

#18: -

Уважаеми г-н Николов,

твоят въпрос много лесно може да се реши: не си купувай винетка! явно не ти е необходима: "1. През деня съм на работа в Младост (не ползвам синя зона). 2. Вечер не ползвам синя зона – тя действа до 19:00 часа."

Хайде стига простотии бе!! Аз от 40 години живея в центъра и напълно подкрепям синята зона.

Ще си купя винетка, защото ще ми е необходима.

Нещо повече, твърдо бих подкрепил това винетки да се издават само при съответствие на името на собственика в нотариални акт с името на талона на автомобила!! Защо? Защото по стар български обичай съвсем скоро всички приходящи ще представят "договор за наем" (нереален, разбира се) или ще се окаже че "живеят на семейни начала" (без това да е истина) и т.н. По същия начин, по който в момента 2/3 от колите на моята улица имат ксерокопие от "талон" че ужким автомобила е регистриран на адрес в центъра - фалшив, разбира се!

По същия начин по който доскоро всеки втори автомобил се регистрираше на инвалид!

Хора, осъзнайте се - социализЪма отмина. Признавам си - работя добра работа и имам високи доходи (без да съм реститут, кредитен милионер, бивш комунист, настоящ гербер или каквото и да е било друго). МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ 12,50 лева на месец за това когато реша да мога да си оставя колата на улицата. За тези които НЕ МОГАТ да си позволят бих казал: АЙДЕ У ЛЮЛИН ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ: БЕЖ ОБРАТНО НА СЕЛО !!

 

Зоро

#53

2012-08-16 18:04

Уважаеми съграждани и потърпевши своеволията на общинарите! Както каза този с животинското име (на някакво рогато животно) Елен ли беше, ТЕле(-н) ли, отстъпления няма да се правят! Господи, как до сега НИКОЙ НЕ ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ХОРАТА по телевизията и да ни обясни С КАКВО ТЕЗИ 150 ЛВ. ЩЕ НАМАЛЯТ ТРАФИКА В ЦЕНТЪРА??? За какво са тези пари? Колко е стойността за отпечатване на тези стикери - може би са позлатени? Може би струват 150 лв.? Ами за новата шофьорска "книжка" и личните документи ни вземаха много по-малко. А останалите пари къде отиват и как ще бъдат употребени!? ЦГМ НЕ СА ДАНЪЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ И НЯМАТ ПРАВО ДА СЪБИРАТ ПАРИ ПО ЗАКОНА ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ!!! Тези стикери не променят с нищо ситуацията. Преснимания регистрационен талон ги заменя напълно! А колкото до фалшифициране на талони (коментар #52), това е лесно да се провери от ЦГМ. И без това само дебнат да мине часа и да извикат скобите и паяка!!! И ако открият фалшиви талони да се наложат съответните глоби на нарушителите. А моето конституционно право да си паркирам автомобила пред дома БЕЗПЛАТНО НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА МИ ГО ОТНЕМЕ, учителко любима!!! Вина за липсата на паркоместа носи ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ на София, с чието разрешение централната част се презастроява без да са осигурени паркоместа. Нека той понесе съответната отговорност за БЕЗДЕЙСТВИЕ С ВЛАСТ И СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!
ЛЮЛИН

#54 Re: Re:

2012-08-16 20:28

#52: ziggy - Re:

леле  Саше.....явно и кола нямаш след като разсъждаваш по този начин :)

Габриел

#55

2012-08-17 00:41

За България без данъци!!!
Габриел

#56 Re:

2012-08-17 01:04

#53: Зоро -

Зоро, напълно съм съгласна с теб, че мерките по ограничаване на трафика са абсурдни и не служат на интереса на народа, а на вампирите дето без парите и жизнената емергия на народа не могат да съществуват. Разбира се прикриват грабителските си политики в услуга на чужди екземпляри и тяхното добруване и наводняване на нашите земи с чужд на нас народ по култура и съзнание - народ който без роби не може. Изтъкват уж загриженост за природата и здравето на жителите и гостите на София, но с едничката цел - източване на жизнени ресурси от тях.

Решението според мен е да се направят безплатни паркинг-сгради на малко етажи на често във всеки район според нуждите на района. Трябва да се направят парко-места, а не да се ограничават и потискат исконните човешки права. Трябва да развиват града и неговата инфраструктура чрез разумни безврезни мерки за обществото.

Главния архитект някога е бил главен, но кой оспорва титла и положение!? :( И да я понесе как - като не разбира и компетентността му не съответства на изискването на времето, в което живеем! Но може да поеме отговорност за пречките и вредите от своето бездействие и заемане на длъжност, за която е недостоен, като я напусне и като се задължи да върне всички вреди на обществото, произтекли от неговата работа за 20 години назад от тази. Как обаче ще стане това? - Като 10 години работи без заплащане каквото му е по сърце за благото на народа на България! Ще му е осигурена ежемесечна парична сума за съществуване, за да работи, в размер на минималната заплата за страната, при условие че няма друг източник на доход!

Така трябва да си поемат отговорността всичките до един пълномощници на народа за техните дела в ущърб на народа и предаване на доверието му!

..

#57

2012-08-17 15:53

Не давайте нотариални и други неща като документи на Будапеща,17. Ще останете без имоти в един прекрасен ден. Отнемат ви свободата, крадат Ви.
Зоро

#59 Данък паркинг!!!

2012-08-20 20:34

Не бива да допускаме този НЕЗАКОНЕН АКТ да влезе в сила!!! Трябва да продължим протестите! Защо учителката любима не обясни по телевизията КАК ТЕЗИ МОИ 150 (100) лв. ще допринесат за намаляване на трафика в центъра и за по-чист въздух! Учителката любима припява като Анна-Мария Борисова (И се усмихвам, и се усмихвам...) едно и също (-Оставете ме да задавам въпросите АЗ) "Искате ли да бъде София чиста и с намален трафик?" Добре, но къде са нашите данъци? Къде са парите от рекламните пана и шарениите по всички транспортни средства? Защо за да РЕШИ КОМИСИЯТА ДАЛИ ИМАМ ПРАВО ДА ПАРКИРАМ ПРЕД ДОМА СИ трябва да им дам НОТАРИАЛНИЯ АКТ на имота! Каква е тази комисия-постоянно действаща, само за момента ли? Ще получат ли допълнителни пари за своите скъпоценни "ЗАСЕДАНИЯ"? Ако няма да се заплаща на тази комисия, то какво ПРАВИ ТЯ ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ и какви важни дела решава срещу своите заплати - играят пасианс?! Нека се огласи това и името и собственика на фирмата, КОЯТО ЩЕ ОТПЕЧАТА ТЕЗИ ВАДЕНКИ! На кой депутат или общинар е тя??? Как се разпределят/инвестират печалбите от общинското дружество ЦГМ???
Зоро

#60 Данък паркинг!!!

2012-08-20 23:50

Още нещо, приятели! Значи, общинската фирма ЦГМ и столична община НЕ ВЯРВАТ НА ИНСТИТУЦИИТЕ В Р. България!!! Не признават ГОЛЕМИЯ РЕГИСТРАЦИОНЕН ТАЛОН, издаден ОТ КАТ - поделение на МВР (!?), на личната карта и шофьорската книжка, а искат НОТАРИАЛНИЯ АКТ на имота за доказване правото на паркиране!? И защо ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ КОПИЕ НА МОЯ НОТАРИАЛЕН АКТ!? Това е подсъдно и масова злоупотреба с лични данни. Каква по-голяма ценност за всеки един от нас, ако не документа за собственост на жилището!? Каквото и да се реши от "ПРЕГОВОРИТЕ" с учителката любима и нейния "екип", това изискване трябва да отпадне. Ако хората, които "приемат" документите са достатъчно надежни, то можем само да им покажем нотариалния акт и да отметнат в "заявлението", че е предстаен и че лицето ... е собственик и ИМА ПРАВО ДА ПАРКИРА В ... броя ПОДЗОНИ!!! Глупости, колкото искаш, драги ми смехурко!
Силвия

#61 и в Стара Загора

2012-08-22 18:22

НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!
Живея в Стара Загора и при нас положението с платеното паркиране е дори по-зле. Лошото е, че моите съграждани не обичат да протестират. Чакат някои друг да ги "оправи".
Часовете за платено паркиране са от 8 до 20ч през делничните и от 9 до 14ч през почивните дни. Освен това талони за живущите не са предвидени- не че държа да плащам.
Като се прибера от работа към 18ч. улицата пред дома ми е празна, защото е платена. По малките улички наоколо са се натъпкали всички съседи плюс разни преминаващи, които не искат да плащат. Дори преди да забранят паркирането трудно се разминавахме по малката уличка, а сега е направо невъзможно.
Писах в страницата на кмета във фейсбук, но без отговор. Започнах да си мисля че просто чрез зелената зона си е освободил място пред клуба на ГЕРБ, който е точно срещу нас - да си паркират на воля като идват на събрания...
Bob

#62

2012-08-23 20:17

А бе общинарите не разбраха ли, че вече не се налага да внасяш депозит в "Мототехника" и да чакаш 7 – 8 години за да си смениш колата. Сега можеш лесно да смениш колата, но не и залепения стикер!!!
Съвместяване ползването на един автомобил и за служебни и за лични нужди е регламентирано и не противоречи на действащата у нас данъчна практика. Още след 10.11.1989 г. КАТ вече не проверява за пътни листа и дали случайно служебен автомобил не се ползва за лични нужди. Може би общинарите ще върнат и пътните листа и пълномощното когато ползваш кола, която не е регистрирана на твое име.
Браво!! Младите трябва да вкусят малко от социализъма. Стига с тая демокрация!!
Не играещ покер

#63 Не само данък паркинг

2012-08-24 02:39

По телевизията представител на общината си каза че атакували някаква наредба и успели да я отменят и сега било законно,изобщо не се говори за духа на закона и че съда вече е постановил че е незаконно да се събират такси от живущите и всякакви хватки и фатки са незаконни и обидни ,не живеем в центъра за да играем покер с общината ,каквито и козове да изкарат не трябва да се плаща нищо-става като с дребните букви на мобилните оператори и банките -в крайна сметка не отиваме да играем покер нито в м-тел нито в обб примерно за да внимаваме и непрекъсното да мислим как да да се предпазим от измама.
Най-лесно е да се вземат пари по списък-това искат от общината,да си напънат мозъка и да помислят как да си напълнят бюджета с някаква дейност не ги търсете ,само с юристите някаква тъпотия да измислят как да ни ограбят -става.
няма

#64 данч0

2012-08-26 21:34

Странно как района под Ц.гара са го решили  да бъде зелена зона!!!Тук улица без 3-4 дупки тип ями НЯМА!!!

Колата ми струва 1000лв. ремонти през 2-3!!! имам ТЕЛК/87%/безработен съм и 'тези' искат да ме рекитират!!!

Няма да стане!!!

ники76

#65 Re: Re: Re:

2012-08-26 22:05


Гост

#66 пешомир

2012-08-30 21:56

#51: Григор Иванов -

Нещо позамря офанзивата тук!!!

 

Това не е добре!

Милена

#67 Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-08-31 16:47

Хора, защо не идвате да протестираме? Защо не нарушите поне малко ежедневието си и да допринесета за каузата ДА СЕ СПРЕ РЕКЕТА ВЪРХУ ЖИВЕЕЩИТЕ В СОФИЯ? Всеки ден, без събота и неделя, се събираме пред Столичната библиотека на пл. Славейков в 18.00 часа. Ако се откажем и натиска намалее, просто ще ни смелят и ще си измислят и още и още начини, за да ни взимат пари! Алчни са до безобразие и няма кой да ги спре освен нас - хората в София! Наистина се надявам да се съберем и заедно да си извоюваме правата, защото Наредбата е ПРОТИВОКОСТИТУЦИОННА И НАРУШАВА ИСКОННИТЕ НИ, ЧОВЕШ ПРАВА - каза го омбусдмана Пенчев!
http://sofiantsisreshtualchnite.wordpress.com/
Зоро

#68 Поредното безумие

2012-09-14 22:27

Хора, дебили ни управляват!!! Как може т.н. общински съветници си гласуват да паркират в синята и зелена зони БЕЗПЛАТНО!!! А всички останали, живеещи в тези зони трябва да ПЛАЩАТ ДАНЪК ПАРКИНГ!!! Няма разумно обяснение защо една група граждани са НАКАЗАНИ С ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ВЗЕМАНИЯ!!! Съгласно закона има ТРИ ВИДА ВЗЕМАНИЯ: - глоби, такси, данъци!!! Нека учителката любима да ни обясни към кой от трите вида законно държавно вземане принадлежи това искане за плащане само защото живеем в тези зони! Уважавания от всички ОМБУДСМАН на РБ - г-н Константин Пенчев - ЮРИСТ, изключително подготвен и утвърден професионалист в областта на правото определи като НЕЗАКОННИ тези вземания. Е, хора, нека да излизаме всеки ден на протести и да блокираме ЦЯЛА СОФИЯ!!! Нека да излезе Й. ФАНДЪКОВА и да отговори на един единствен въпрос: "Законни ли са тези плащания и какви са - глоба, данък, такса? Въз основа на кой член от закона и/или КОНСТИТУЦИЯТА ни наказват с тези вземания!!!" Ако не може да отговори - изхода е един - ВЪН от Московска 33 на всички общинари, начело с кметицата!!! ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ ОС!!!
luv4oo

#69 не на данък паркинг

2012-10-11 13:47

Нарушени са основни права на хората по Кон ституция за равенствон. Въпрос на врем
е е да оиотпаднат винетките.Ще отлагат делата до край и накрая няма да върнат парите на хората.нова го знам от предните винетки.ПОСЛЕ ЩЕ ИСКАТ ПАК ДА ГИ ИЗБИРАМЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ.

Гост

#70 не на винетките

2012-10-11 13:51

Да излезе и измисленото новополитиче вносител на идиотията да дава обяснения на хората да не се крие зад Бате си Бойко
ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#71 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 12:34

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!