НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!


Гост

#1

2012-07-30 16:25

ЦГМ е бандитска организация, контролираща мобилноста на софийските граждани. Освен чрез таксите за паркиране, ограбването на софиянци се извършва и чрез продажбата на билетчета за градски транспорт. Десетки милиони лева всякак година се източват чрез ЦГМ към черните партийни каси на управниците (от всички партии), шефовете на ЦГМ, чатни фирми и др. бандитски структури.
За повече инфо: http://bezlogo.com/2012/05/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B2.html

Гост

#2

2012-07-30 17:31

Напълно противозаконно и дискриминиращо.
gorichka

#3 Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-07-31 10:58

Току що успях да се свържа (най-накрая, след много опити) с информационния център на ЦГМ. Оказва се, че трябва да се представи нотариален акт в оригинал, и всички документи да се водят на лицето, което е собственик на имота. Това поставя много спънки пред живущите в районите "СИНЯ ЗОНА". Ако в едно семейство автомобилът се води на съпругата, а жилището е придобито по наследство от съпруга, то това семейство не може да получи винетен стикер, защото, това, което е придобито по наследство не е собственост на другия съпруг.

СЕМЕЕН КОДЕКС
Лично имущество
Чл. 22. (1) Вещните права, придобити преди брака, както и придобитите по време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил. Лични са и вещните права, придобити от единия съпруг, когато кредитор е насочил изпълнение за личен дълг на другия съпруг по реда на глава четиридесет и четвърта от Гражданския процесуален кодекс върху вещни права, които са съпружеска имуществена общност.
(2) Лични са движимите вещи, придобити от единия съпруг по време на брака, които му служат за обикновено лично ползване, за упражняване на професия или на занаят.
(3) Лични са вещните права, придобити от съпруг - едноличен търговец, по време на брака за упражняване на търговската му дейност и включени в неговото предприятие.

Безобразие и безсмислици, колкото искате...
Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#4 Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-07-31 11:24

#3: gorichka - Поредно безумие в "Наредбата"...

Именно затова е необходимо много хора (да не кажа всички!) да проявят активност, за да се защитим... Преди малко видях и репортаж на BTV от вчера - направо настръхнах - дори да си собственик пак може да не се добереш до стикер... Ще ми се да вярвам, че доволният гражданин, който изкараха, е един от малкото зомбирани от системата...

Затова и призовавам хората масово да пишат жалби до Общината - дори ще си направя труда да оформя текст и да го разпространя!

Как мога да убедя хората, че сега всичко зависи от нас самите...

Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#5 Re:

2012-07-31 11:47

#1: -

Да, чела съм този материал - дано повече хора да се запознаят с него!

Проблемът е, че вече има толкова много недоразумения за изчистване, че се чудя за какво точно получават заплата нашите управници - за да създават хаос и недоволство, или за да облекчават живота на избирателите си?!?

Нямам физическата и емоционална енергия да движа повече от една кауза, а за най-голямо съжаление нещата не зависят лично от мен... Единствената подкрепа, на която разчитам, е тази от хората, но пък голяма част от тях са ангажирани с ежедневните си проблеми и рядко заемат активна гражданска позиция. От там пък се дава възможност на овластените да правят каквото поискат с живота ни...

gorichka

#6 Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-07-31 13:05

#4: Гергана Ценова Владкова - Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

"дори ще си направя труда да оформя текст и да го разпространя!"

Това не е никак лоша идея, не всеки има възможност да седне и да обмисли подобен текст, би било полезно.

Благодаря предварително!


Гост

#7

2012-07-31 17:24

Подкрепям инициативата! Наредбата ще бъде отменена от съда, защото наистина ограничава конституционните ни права! Мисля, че освен отмяна на наредбата в часта и за платени стикери за живещите в съответните зони, трябва да поискаме незабавно оставката на цялото ръководство на столицата и на главния архитект! Всички ние, които живеем в тези зони, си плащаме данъците редовно и имаме право да паркираме БЕЗПЛАТНО в близост до дома си! Продължаващото презастрояване на столицата не е проблем на гражданите, а на хората, които сме избрали да ръководят живота в София! Не може паркирането пред дома да е "платена" услуга!? По-голям идиотизъм трудно може да бъде измислен! И както се каза по БТВ, ако има голямо недоволство срещу наредбата, решението ще бъде преразгледано! Моля ви се-ако мине номера, добре, ако НЕ-ще преразгледаме наредбата! Моля ви се, не сме идиоти! Оставка и вън!!!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-07-31 17:39


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-07-31 17:40


Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#10 Re: Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

2012-07-31 22:42

#6: gorichka - Re: Re: Поредно безумие в "Наредбата"...

Надявам се да сте член на групата или поне да имате възможност да следите публикациите и известията там! Доколкото мога ще публикувам по-важните съобщения и тук!

Гергана Ценова Владкова
Авторът на тази петиция

#11 Re:

2012-07-31 22:46

#7: -

Благодаря Ви за подкрепата! Искрено се надявам да не стигаме до съд, но ако се наложи - няма как! Напълно споделям вижданията, които сте изложили! Надявам се да имате възможност да следите и съобщенията в групата!


Гост

#12

2012-08-01 00:51

Не желая да плащам на ТЪРТЕЙ и да не получавам нищо за парите си

Гост

#13

2012-08-01 01:51

Синята зоня е очебиен пример, как проблемите се инкасират вместо да се решават. Няма да търпя такова отношение!


Гост

#14 Re:

2012-08-01 05:07

#1: -

A за неживущите става, а? Вместо да видите, че тук става дума за отхвърляне на бедните, сте започнали кауза само за защита на... живущите в центъра. Сред които, между другото, са най-богатите българи изобщо. Страшно тъпа петиция. Вземете променете текста.


Гергана Ценова Владкова

#15 Re: Re:

2012-08-01 09:17

#14: - Re:

Вие май не сте стигнали до края на писмото?!?

Заповядайте в групата и прочетете последните ми постове, за да разберете, че ако не отхвърлиме ДАНЪК-ПАРКИНГ сега (за бедни и за богати), то много скоро и неживущите в центъра ще паднат под ножа!!!

Стига с тези противоречия - всички сме хора и имаме равни права пред закона - и именно това цели писмото - защита от дискриминация...


Гост

#16 Re: Re:

2012-08-01 11:44

#14: - Re:

За приходящите: Ще ми се никой да не плаща. Подробността тук е, че ако всеки има неограничен достъп до паркиране в центъра се ограничават правата на живущите в центъра. Защо?

В Обеля всеки собственик по всяко време може да спре пред жилището си. Живущите в центъра чакат понякога с часове, за да могат да направят същото и то срещу ... 600 лева годишно. Моите уважения, дайте начина да сме с еднакви права и ще Ви аплодирам. Точно в момента живущите в центъра са ощетените.


Гост

#17 Re: Re:

2012-08-01 11:47

#14: - Re:

Безсрамно е да се твърди, че най-богатите живеят в центъра. Поне половината са бедни. Дядо ми е построоил къщичката си тук през 1901 г. През пет години да се местя по други квартали, за да не съм богато центрово копеле ли?


Гост

#18

2012-08-01 11:50

Обяснете „дисциплиниращото“ действие на годишната таксата, като така или иначе автомобилът ми ще е е на улицата ми. За какво плащам? 1. През деня съм на работа в Младост (не ползвам синя зона). 2. Вечер не ползвам синя зона – тя действа до 19:00 часа. 3. В празнични дни София е на разходка около НДК, съответно паркира на улицата ни. От всичко това следва, че аз, като жител на центъра плащам за НИЩО 600 лв., а дошлият от друго място в работно време получава услуга с/у парите, които е дал. А за нощен престой не плаща, за разлика от мен. Когато има прием в Британската резиденция ме гонят - улицата да се опразни! Ако колата ми не е пред нас и я окрадат, застрахователят не плаща - "Да си чул алармата - за какво си я монтирал". Всяка вечер чакам по 40-50 минути за място. А работя с колата си. Вярвайте, няма друга причина, освен ЛАКОМИЯТА на общинарите за създаването на тази позорна такса – вижте само сумата – 600 лв.! Позор, че съм избирал нещастници за общинари!

Гост

#19

2012-08-01 12:33

В работно време – пълно със служебни автомобили.
В празнични дни – всички, отмарящи в НДК, паркират на нашата улица.
Е, така ли се възползвам от предимствата на центъра?
Или от това, че около нас няма основни магазини - хипермаркети?
Или от това, че съм на работа в съвсем друг край на София и нямам контакт с центъра?
А прахта, денонощния шум, динамиката? С това не заплащам ли „удоволствието“? Малко ли плащам въобще, че съм софиянец? За втори автомобил (който служи на жена ми през ден да се грижи за майка си) ще плащам 450 лв.? Но „удоволствието“ да се грижа и таралянкам две коли го плащам и без това. 600 лв., забележете – срещу нищо. Срещу „правото“ ако случайно някъде в района има място, да паркираш, когато намериш. А за имане на място – оказва се, че са с приоритет посетителите на НДК в празник и случайните бизнесмени в делник. Пред нас има 29 паркоместа, от тях служебните са 9.Лъжа е, че по света нямаш право да паркираш пред дома си.Знам, че са ви нужни пари. Но и моите са кът, господа...
Дискриминация par excellence е моето кратко определение.
В същност това (принудата) е стар метод. Още от 1944 г. То и от тогава е разбирането за тези лоши хора от центъра.Роден съм тук, а плащам за това. Плащам по-висок данък.Това, че е асфалтирана улицата ми не е, защото аз живея там, нали? Въобще, каква е логиката, която ви ръководи при вземането на решения? Една ли е тя за всички решения? Утре ще дойдат други, натоварени с други „откривателски“ решения. И такива като мен ще бъдат подхвърляни отново като топче за пинг-понг и то в условията на демокрация, ако тази дума ви говори нещо.
Не ме интересуват правилата в Нвама-Нцвама. Аз живея тук, при тукашните условия и правилата трябва да се определят от условията тук, а не от примера на Мозамбибик.


Гост

#20

2012-08-01 12:38

Коментарите ## 18 и 19 са мои и се подписвам.
Константин Николов,
kvnickolov@gmail.com

Гост

#21 Re:

2012-08-01 12:53

Абсолютно съм съгласен. На 23 години съм, живея с родителите си в апартамент в центъра. Имам личен автомобил отделен от техния. Трябва да дам 450 лв. за годината, за да паркирам!!! Аз от автомобила си няма да се откажа. Просто ще трябва да платя на ЦГМ. Защо? Защото съм роден в центъра? Дали да се преместя при пришълците в Люлин, заради които се прават тези зони? Родените в София имат по-малко права от Провинциалистите в София!

 


Гост

#22 Живущите в центъра

2012-08-01 13:01

За съжаление живущите в центъра не сме много, и не ни се обръща достатъчно внимание. Нямам идея каква е разликата между безплатен талон за паркиране и годишна такса 150лв. и 450лв за втора кола! Хората колите си ги имат и ще си ги паркират. В единия случай ЦГМ ще печели от парите, за които работим, а в другия-не. Е, ясно е, кой случай са си харесали от ЦГМ. Интересно е как 2 години паркирахме безплатно и изведнъж се налага някаква страхотна винетна такса!!!! Това е абсолютно необосновано.

Гост

#23 Re: Re:

2012-08-01 13:08

#14: - Re:

Абе пичага, това с най-богатите българи къде го чу? Някои хора бачкат здраво за да изкарват!!!!

ГЛАМАВ

#24

2012-08-01 13:10

Действително, аз, от "центъра", ще паркирам нощем (денем съм на работа) пред нас срещу огромна сума, докато шофьор от Гърдевци (нищо против това село) ако паркира нощем пред нас - не плаща.
А защо трябва въобще да се плаща? Малко са данъците и таксите, касаещи МПС - за колата, за чистота, ГО, ГТП, винетки, за това, че някой кихнал накриво, суми за поддръжка???
Шокиран съм от факта, че действително, каква е файдата от алармената система на колата ми, ако срещу стотици левове такса паркирам колата си "някъде в района на жилището, така наречения подрайон, определен ог ЦГМ съгласно..." И господата застрахователи кажат "Гле`й си работата".
Ясно е, привилегия е да те дерат жив.
Константин Николов

#25

2012-08-01 13:17

ОТНОВО АЗ:
Събирайте подписи, поканете приятели. Тази идиотщина да свърши. Не може през ден да се измислят глупости и да се борим с тях непрекъснато. Нерви, притеснения, тревоги, несправедливост. Мамка му, стига вече. Утре ще дойдат други, с нови идеи и схващания относно живота и притесненията на другите (много им пука).