На децата ни не им трябват областни центрове и директори!

Quoted post


Гост

#1 Против Петицията

2012-06-22 07:01

Изнесената информация е невярна.Нито ресурсните учители са толкова,нито другите специалисти.Създателите на Петицията защо не си направят труда да извадят точна справка.Защо продължават да си служат с лъжи и да скриват проблема.Когато голяма част от тези майки са призовавани да участват в образователния процес на децата си те отказват ,а сега ресурсните центрове им криви.Хайде поемете си отговорността,пък образованието оставете на компетентните.

Отговори

Павлина Радкова- родител на дете с увреждания

#9 Re: Против Петицията

2012-06-23 03:06:45

#1: - Против Петицията

Драги ми, Госте, ние майките не само, че не отказваме да участваме в образователния процес на децата си с увреждания, а спокойно може да се каже, че редовно почти изцяло ние го извършваме, защото дори когато има налични специалисти от ресурсния център, то те често са недобре квалифицирани относно потребностите на децата, с които работят и на практика са безполезни за децата ни.

Можете да ни хулите колкото си искате- ние сме свикнали :). От момента, в който сме станали родители на деца с увреждания получаваме само упреци от всички страни и това само, защото сме отговорни родители, които не са и няма да изоставят децата си.

И да, прав сте, интересът ни е личен, много личен- искаме бъдеще за децата си, Вашият какъв е?

Искате доказателства, елате на място и ще Ви ги предоставя, за разлика от Вас аз не съм анонимна.

Адекватност

#27 Re: Против Петицията

2012-06-24 13:06:57

#1: - Против Петицията 

 Подкрепям написаното: Твърде повърхностна петиция, огромен брой родители въобще не търсят връзка със специалистите на ресурсните центрове (психолози, логопеди, ресурсни учители), а пък сега изведнъж не работела добре системата. За да се случи интеграцията е необходимо повече включване на самите семейства, а не тийнейджъри на по 15 години да спят с бабите си в едно легло, а пък семействата да настояват за подпомагане в училище и ресурсните учители да са специалисти по английски език и какво ли още не...

Как си представят "загрижените", че се случва организацията на ресурното подпомагане?! Ей така, щраквайки с пръсти, може би...


Гост

#50 Re: Против Петицията

2012-07-24 01:24:45

#1: - Против Петицията

Абсолютно неверни цифри и твърдения!!!! Както по отношение на броя на специалистите, така и по отношение на финансирането. Пълна лъжа е, че учениците в специалните училища получават четирикратно по-висока издръжка!!!! Някак не мога да Ви повярвам, че се загрижени за съдбите на децата, при положение, че има толкома много неискреност!

А и друго ми е много интересно: сериозно ли вярвате, че до всяко дете ще има едва ли не индивидуален ресурсен учител, при това осигурен от общината???? Това направо ме разсмива! Идеята на интеграцията всъщност е децата да се приспособят към средата и да функционират адекватно в нея, а не средата да се промени според вижданията и удобството на родителите им!


Гост

#55 Теодора Пиралкова

2012-09-23 16:55:06

През 2008 г. Комитетът по социални права призна, че България дискриминира децата с интелектуални затруднения в социалните институции, като ги лишава от достъп до образование. Комисията за защита от дискриминация призна, че такава е налице и спрямо децата в общността. Български съд също намери в свое решение, че правата на децата/ учениците с увреждания в българското училище не са защитени – те са подложени на дискриминация.

Въпреки всичко това, четири години по-късно, голям брой деца продължават да нямат достъп до образование и приобщаване от най-ранна възраст, а останалите, макар формално да получават образование, не получават равностойно такова. Главната причина за това е реалната липса на ресурсно осигуряване на процеса на приобщаване на децата с увреждания в общообразователните училища и детски градини.

Ресурсен учител

#85 Re: Против Петицията

2015-02-11 17:39:24

#1: - Против Петицията 

 Аз им вярвам, защото работих в един такъв център, в него групите са от по 10 деца, пръснати по селата, а колегите в града не насмогват с по 26-33 деца, с които трябва да се работи индивидуално.. кое по-точно е невярно в информацията?! Вероятно точната бройка на ресурсните колеги, защото има перманентно заболели, които ги замества някой, или майки в майчинство, които също някой трябва да замени.. изобщо как не Ви е срам да оспорвате очевиден факт, че за нито една група в този център няма достатъчно кадри, които да работят с нея пълноценно и ежедневно?!