На децата ни не им трябват областни центрове и директори!
Свържете се с автора на петицията
Re:
Общините не желаят да припознаят тази дейност,но те всячески се напъват.Ако имате лично отношение към неудобни директори на РЦ,ми действайте за смяната им,а не затривайте работеща практика.Проверете колко общини са във фалит и със запорирани сметки.Хайде моля Ви,осъзнайте се.Аз искам единственото хубаво нещо направено за детето ми благодарение на РЦ да остане.Личните ви претенции ги задоволявайте не на чужд гръб.
Re: Против Петицията
Драги ми, Госте, ние майките не само, че не отказваме да участваме в образователния процес на децата си с увреждания, а спокойно може да се каже, че редовно почти изцяло ние го извършваме, защото дори когато има налични специалисти от ресурсния център, то те често са недобре квалифицирани относно потребностите на децата, с които работят и на практика са безполезни за децата ни.
Можете да ни хулите колкото си искате- ние сме свикнали :). От момента, в който сме станали родители на деца с увреждания получаваме само упреци от всички страни и това само, защото сме отговорни родители, които не са и няма да изоставят децата си.
И да, прав сте, интересът ни е личен, много личен- искаме бъдеще за децата си, Вашият какъв е?
Искате доказателства, елате на място и ще Ви ги предоставя, за разлика от Вас аз не съм анонимна.
Re: Re: Против Петицията
#9: Павлина Радкова- родител на дете с увреждания - Re: Против Петицията
Законите не са за удоволетворяване на болните амбиции на еденици майки.С какво гарантирате,че на нас,родителите на които ни удоволетворява съществуването на РЦ авторитарното управление на директорите на масовите училища ще е по-добро.Свидетели сме на пълно абдикиране на общините и масовите учители от проблемите на децата със СОП. Моля да гледате по-далече от Вашата черга.Фактът,че слагате всички ресурсни под общ знаменател красноречиво говори за тенденциозно негативно отношение към РЦ.Моля,не налагайте личното си мнение,бъдете по-широко скроени,нали се борите за всички деца.
Re: Re: Re: Против Петицията
#10: родител - Re: Re: Против Петицията
Може ли да обясните с какво Ви удоволетворява съществуването на РЦ.
Re: Re: Против Петицията
Що за анонимни глупости се изливат тук? Самият факт, че отглеждаме децата си, а не сме ги изоставили, означава че сме поели отговорностите си .А с дискриминацията на тези деца, се сблъскваме ежедневно. От една страна обществото ни,с неговия манталитет, от друга институциитите.Директорите на детски градини и училища не желаят да поемат ангажименти с такива деца. Няма квалифицирани кадри, които да работят според потребностите на децата ,няма условия, всичко е отбий номер.Социалната политика е под всякаква критика.Само си говорим за интеграция на хората с увреждания,но такава на практика няма.
ангажирана
Re: ангажирана
О не нашите деца не си седят в къщи. Те са в масовите училища кадето ние майките учем масовите учители как да работят с децата ни. И за наша радост те не се прават на велики, а се учат. Докато великите русурсни учители са се скрили в удобните си ресурсни кабинети.
учителка
Re: ангажирана
Анонимка15, точно това правим- като всеки отговорен и нормален родител си водим децата до най-близкото квартално училище, водим ги редовно, носим ги на гръб по етажите, а за награда от рес.център ни казват- ааа за едно дете, хич няма да разкарваме учител, оправяйте се като искате, детето си е Ваше.
И това е масова практика. Вие, ако искате кажете благодаря за подобно нищоправене, но не очаквайте ние родителите да благодарим.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: учителка
Учителка, извинете въпроса ми, но учила ли сте четене с разбиране? Питам, защото никъде в петицията ни не е посочено, че от специалистите искаме нещо повече от професионално изпълнение на задълженията им, а именно всеки от тях да работи с децата ни в областта, за която е квалифициран.
Ако нищоправещите специалисти трябва и да ми готвят, и да чистят отиде та се не видя- гладни ще умрем, а домът ми ще заприлича на бунище.
Re:
Гост 23, защо се разпознавате в думите ми? Постът ми е насочен към нищоправещите, никъде и никога не съм казвала, че всички рес.учители или каквито и да било други специалисти са некадърни или неработещи.
Моля Ви, четене с разбиране. :)
| This discussion has been closed. |
Против Петицията