На децата ни не им трябват областни центрове и директори!

Quoted post

Павлина Радкова- родител на дете с увреждания

#9 Re: Против Петицията

2012-06-23 03:06

#1: - Против Петицията

Драги ми, Госте, ние майките не само, че не отказваме да участваме в образователния процес на децата си с увреждания, а спокойно може да се каже, че редовно почти изцяло ние го извършваме, защото дори когато има налични специалисти от ресурсния център, то те често са недобре квалифицирани относно потребностите на децата, с които работят и на практика са безполезни за децата ни.

Можете да ни хулите колкото си искате- ние сме свикнали :). От момента, в който сме станали родители на деца с увреждания получаваме само упреци от всички страни и това само, защото сме отговорни родители, които не са и няма да изоставят децата си.

И да, прав сте, интересът ни е личен, много личен- искаме бъдеще за децата си, Вашият какъв е?

Искате доказателства, елате на място и ще Ви ги предоставя, за разлика от Вас аз не съм анонимна.

Отговори

родител

#10 Re: Re: Против Петицията

2012-06-23 08:47:53

#9: Павлина Радкова- родител на дете с увреждания - Re: Против Петицията 

Законите не са за удоволетворяване на болните амбиции на еденици майки.С какво гарантирате,че на нас,родителите на които ни удоволетворява съществуването на РЦ авторитарното управление на директорите на масовите училища ще е по-добро.Свидетели сме на пълно абдикиране на общините и масовите учители от проблемите на децата със СОП. Моля да гледате по-далече от Вашата черга.Фактът,че слагате всички ресурсни под общ знаменател красноречиво говори за тенденциозно негативно отношение към РЦ.Моля,не налагайте личното си мнение,бъдете по-широко скроени,нали се борите за всички деца.

Десислава Такева

#12 Re: Re: Против Петицията

2012-06-23 11:05:20

 

 Що за анонимни глупости се изливат тук? Самият факт, че отглеждаме децата си, а не сме ги изоставили, означава че сме поели отговорностите си .А с дискриминацията на тези деца, се сблъскваме ежедневно. От една страна обществото ни,с неговия манталитет, от друга институциитите.Директорите на детски градини и училища не желаят да поемат ангажименти с такива деца. Няма квалифицирани кадри, които да работят според потребностите на децата  ,няма условия, всичко е отбий номер.Социалната политика е под всякаква критика.Само си говорим за интеграция на хората с увреждания,но такава на практика няма.