20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!

Quoted post


Гост

#1

2012-03-28 15:56

Като преподавател към тази програма,видях в лицето на тези хора, много хъс и амбиция да започнат свой собствен бизнес. Това са млади и интелигентни хора, които се борят да покажат знания и умения,но поради една или друга причина нямат финансова стабилност да започнат свой собствен бизнес. Държавата трябва твърдо да застане зад тази кауза и да покаже на тези млади хора, че тук също могат да постигнат цели.

Отговори


Гост

#17 Re:

2012-04-01 17:10:03

Прегледах петицията и я подписах, въпросите са напълно логични, аз дори бих добавил още - не е ясно освен точните критерии за оценка /срокове, резултати, оборот, печалба, възвръщаемост на инвестициите, социален и еко ефект - това са все измерими показатели/ и кои ще са оценяващите? Имат ли тези хора достатъчно маркетингови познания, компетентност или са си просто чиновници? Какъв и кой прави мониторинга от Брюксел, по програмата. Имат ли участниците някакъв пряк контакт с тази институция, те контролират ли тука нашите "оценяващи"?... Ако целта е да се стимулира дребния и средния бизнес, и тази субсидия ще е лоста, то тогава трябва да има и конкретни браншове, приоритети, целеви групи. Най-малкото тези от агенцията да направят грамотно, маркетингово представяне. И защо трябва винаги да има фирма?! Примерно, аз ако реша да напиша книга и те ме финансират с 20 бона, и книгата донесе после 350 хиляди печалба, не би ли било справедливо 1. да не е нужно да регистрирам фирма, 2. да върна все пак тази субсидия обратно във фонда, при положение, че печалбата многократно надвишава разумната и ефектът е супер положителен - т.е. не е разгледан проблема от всичките му страни - какво ще стане, ако много хора /дай Боже/ успеят в идеите си и създадат супер печеливш бизнес. Няма ли да е справедливо да се върне първоначалната помощ така, че да се даде възможност за старт на дрги нуждаещи се...

 


Гост

#176 Кандидат по Компонент 1 на програмата

2013-04-16 08:28:18

#1: -

Защо бюрата по труда не казаха най-важното в началото, че въобще и да не се занимаваме стая програма? А то е регистрирайте си фирма за ваша сметка, после дайте и 500лв ( минимум) на консултантска фирма за останалата бумащина на компонент 2, пък чакайте някой пари после безвъзмездно да ви отпуска!!! Ох боже те нямат намерение, да дават , а да пълним гушите на консултантски фирми и държавния бюджет с регистрация на фирма? Че аз ако имам досттъчно начален капитал няма да се занимавам с тия олигофрени, ще си регистрирам фирма и тия 500лв вместо да ги давам на консултанти, поне 2-3 намема в начлото ще мога барем да си платя за помещението което ще ми трябва. Искат да те набутат , ама как хитро са го измислили че да се откажеш от самото начало, а? Или просто са 100 процентови малоумници, за да не са помислили че безработните пари ей така за фирми и разни конслутанти нямат! НЯМАТ!