Подписка

Quoted post


Гост

#134

2012-02-24 18:36

Споровете се изостриха излишно - от двете подписки се очертават два сериозни проблема - единият е със заплашените от закриване поради липса на достатъчно места училища, а другият е рушенето на утвърдени и успешни учебни практики поради недомислици или съзнателно допуснати пропуски в законодателството(може би с цел лобиране в полза на частни интереси?). И двата проблема са сериозни и ужасно грозно и тъжно е, че вместо да се обедините и да защитите заедно правото децата да получат възможност да получат качествено (безплатно) образование сте се хванали за гушите! Не разбирате ли, че не може единият проблем да се реши за сметка на другия! Според мен подписката е ужасно глупава и си личи че е инициирана от хора, които нямат достатъчно добра представа как се работи в едно МГ. И без да съм специалист мога да видя че и двете алтернативи, които имат МГ-тата за реорганизация към момента ще разстроят сериозно работата им и качеството на подготовката на възпитаниците им!

Отговори


Гост

#135 Re:

2012-02-24 18:47:33

#134: -

"Според мен подписката е ужасно глупава и си личи че е инициирана от хора, които нямат достатъчно добра представа как се работи в едно МГ. И без да съм специалист мога да видя че и двете алтернативи, които имат МГ-тата за реорганизация към момента ще разстроят сериозно работата им и качеството на подготовката на възпитаниците им!"

Според проектозакона и частните училища трябва да проведат продецури по реорганизация, която като чета законопроекта не е никак лека. След което да подадат заявление за продължаване на дейността. След което могат да получат отказ. Не че лично се застъпвам за тях или за когото и да е, само казвам, че не само на МГ ще им се наложи да се реорганизират, за да влезе цялата образователна система най-накрая в ясен и единен стандарт.

Но от всичко прочетено разбирам, че не това е проблемът за повечето хора. Проблемът е, че ще загубят буквално една думичка в заглавието, а именно "гимназия". Не им харесва да са средни училища, държат си на "марката". Което вече ми се вижда прекалено детинско от тяхна страна, но те си знаят.