Подписка


Гост

/ #135 Re:

2012-02-24 18:47

#134: -

"Според мен подписката е ужасно глупава и си личи че е инициирана от хора, които нямат достатъчно добра представа как се работи в едно МГ. И без да съм специалист мога да видя че и двете алтернативи, които имат МГ-тата за реорганизация към момента ще разстроят сериозно работата им и качеството на подготовката на възпитаниците им!"

Според проектозакона и частните училища трябва да проведат продецури по реорганизация, която като чета законопроекта не е никак лека. След което да подадат заявление за продължаване на дейността. След което могат да получат отказ. Не че лично се застъпвам за тях или за когото и да е, само казвам, че не само на МГ ще им се наложи да се реорганизират, за да влезе цялата образователна система най-накрая в ясен и единен стандарт.

Но от всичко прочетено разбирам, че не това е проблемът за повечето хора. Проблемът е, че ще загубят буквално една думичка в заглавието, а именно "гимназия". Не им харесва да са средни училища, държат си на "марката". Което вече ми се вижда прекалено детинско от тяхна страна, но те си знаят.