Против дискриминацията над българските ученици!

Quoted post

Петя Милчева

#56 Не подкрепям петицията

2016-10-22 05:33

Идея да бъдат достъпни за всички, заплашени от отпадане от училище бих приела, но не и да има класиране по успех и други постижения, камо ли контекста за дискриминация. Това реално е социална мярка, която има за цел да спести много по-голям товар на социалната система и на обществото, ако тези деца отпаднат от социума - тогава наистина ще трябва да бъдат издържани цял живот от помощи, да не говорим за другите усложнения, които често съпътстват ниския социален статус като престъпност и заболеваемост.

Един истински дебат по проблема би могло да има, ако можем първо да признаем, че мизерията - материална и духовна, отдавна вече не е приоритет на малцинствата, а си ходи задоволително мащабно и сред тези, които се определят етнически като българи. Само че нищо такова не виждам тук, виждам позицията, че "те" са изостанали и облагодетелствани, а "ние" - успешни, но онеправдани.

Наистина недоумявам как иначе интелигентни хора могат да са толкова късогледи и да падат в плен на детински емоции от рода "защо има за тях, а за мен - не". Не мога да подкрепя такава подписка.

Отговори


Гост

#359 Re: Не подкрепям петицията

2016-10-26 03:41:29

#56: Петя Милчева - Не подкрепям петицията 

 Ама каква социална политика, чувате ли се?!

Изявлението на Кунева бе, че  тази мярка била с цел, след изучаване, да се лансират тези роми на работния пазар! Ама хубаво, от къде ще дойдат тези работни места за да ги предоставят на тях роми, цигани, след като изучилите в момента хора са безработни, понеже няма дастатъчно работа за тях? 

Не подпомагат деца с по един родител, такива с инвалидност, сираци ,  за да се изучат, ами все за циганите ще се мисли. Защо не се мисли за това, че масово на по-добри позиции се търсят до 29г? 

А след 29г какво да правят хората и как да си изучат децата?

Късогледство е Вашето!