Против дискриминацията над българските ученици!

Петя Милчева

/ #56 Не подкрепям петицията

2016-10-22 05:33

Идея да бъдат достъпни за всички, заплашени от отпадане от училище бих приела, но не и да има класиране по успех и други постижения, камо ли контекста за дискриминация. Това реално е социална мярка, която има за цел да спести много по-голям товар на социалната система и на обществото, ако тези деца отпаднат от социума - тогава наистина ще трябва да бъдат издържани цял живот от помощи, да не говорим за другите усложнения, които често съпътстват ниския социален статус като престъпност и заболеваемост.

Един истински дебат по проблема би могло да има, ако можем първо да признаем, че мизерията - материална и духовна, отдавна вече не е приоритет на малцинствата, а си ходи задоволително мащабно и сред тези, които се определят етнически като българи. Само че нищо такова не виждам тук, виждам позицията, че "те" са изостанали и облагодетелствани, а "ние" - успешни, но онеправдани.

Наистина недоумявам как иначе интелигентни хора могат да са толкова късогледи и да падат в плен на детински емоции от рода "защо има за тях, а за мен - не". Не мога да подкрепя такава подписка.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook