Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

От 233 -та!

#834 Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-30 20:54

#833: Точно, Росене - Re: "Дяволът не иска да има храмове" 

 Ще оплаши гаргите,хаха!Само да знае колко го мразят свещениците от епархията,лошо ще му стане.Не знам някой да го обича,ама няма как ...........за сега.Всяко робство си има край.............

Отговори

АНОНИМНА АНКЕТА

#836 ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-31 14:49:27

ДО   =   #834: От 233 -та! - Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"  === казваш "да знае колко го мразят свещениците от епархията..."

Като каза  "...да знае колко го мразят свещениците от епархията..."  та:

Мярна се една идея за анонимна задължителна анкета от синода на всичките 222? 233? свещеници, подписали в подкрепа на Н.В.П. и ПРОТИВ КОЛЕГАТА СИ о. Тодор съдържаща 3-4 кратки въпроси за ДА/НЕ прост отговор с ченгелче. На подпечатано сгънато на 4 листче за всекиго. С прости раздадени служебни моливчета (за спомен). Дали са подписвали по СЪВЕСТ, дали по ПРИНУДА.

Още по-важно би било да се анкетират не само подписвалите против о. Тодор, а направо ВСИЧКИ свещеници в епархията. За да стане ясна ИСТИНАТА  ДОСТОЕН  ли е този йерарах тронясан върху клира.

Ако синодът се изобщо интересува от Истината, която ужким САМО ТЕ ЗНАЯТ и отстояват, а не са заети само със задни мисли, византийско интригантство и Нотариален алъш-вериш (кой ги направи от СЪДЪРЖАТЕЛИ-ПРИТЕЖАТЕЛИ, "президентът" ли? А ние, нас, НАРОДЪТ попита ли ни някой? Дето с пот на челото нашите деди градиха за нашите внуци, а не за ... Посредниците).

Независимо дали в средновековните канони съществува такава процедура, сега сме 2016!