Митрополит Николай - пред църковен съд

АНОНИМНА АНКЕТА

/ #836 ДО 835 =Re: Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-31 14:49

ДО   =   #834: От 233 -та! - Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"  === казваш "да знае колко го мразят свещениците от епархията..."

Като каза  "...да знае колко го мразят свещениците от епархията..."  та:

Мярна се една идея за анонимна задължителна анкета от синода на всичките 222? 233? свещеници, подписали в подкрепа на Н.В.П. и ПРОТИВ КОЛЕГАТА СИ о. Тодор съдържаща 3-4 кратки въпроси за ДА/НЕ прост отговор с ченгелче. На подпечатано сгънато на 4 листче за всекиго. С прости раздадени служебни моливчета (за спомен). Дали са подписвали по СЪВЕСТ, дали по ПРИНУДА.

Още по-важно би било да се анкетират не само подписвалите против о. Тодор, а направо ВСИЧКИ свещеници в епархията. За да стане ясна ИСТИНАТА  ДОСТОЕН  ли е този йерарах тронясан върху клира.

Ако синодът се изобщо интересува от Истината, която ужким САМО ТЕ ЗНАЯТ и отстояват, а не са заети само със задни мисли, византийско интригантство и Нотариален алъш-вериш (кой ги направи от СЪДЪРЖАТЕЛИ-ПРИТЕЖАТЕЛИ, "президентът" ли? А ние, нас, НАРОДЪТ попита ли ни някой? Дето с пот на челото нашите деди градиха за нашите внуци, а не за ... Посредниците).

Независимо дали в средновековните канони съществува такава процедура, сега сме 2016!