Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

Точно, Росене

#833 Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-30 15:05

#832: Росен Г. - "Дяволът не иска да има храмове" 

 Росен много точно уцели каквото се чудим тук ототдавна: дали е просто Злобар Н.В.П.  (но пък истински верующи християни има, които са си злобари); дали е преструващ се Атеист който театралничи с няколко лесно назубрени клишета (докато Фюрерства и ДУХОВНИЧЕСКИ се "замогва" против обетите монашески); дали пък най-вероятно прикрива рогца и копитца под МИТРА ВЪРХУ МУТРА.

Тъкмо това последното сякаш е най-вярното и според Р. Г., № 832: "...А сега вие се сетете какво е той,съгласно неговите думи..." Сиреч който се интересува от църкви само да ги ЗАГРАБИ  (САН КИРИКО) наготово, а столетниците ги съсипва (Св. Георги на връх Празника) или още по-лошо, осквернява (Света Марина).

И нещо друго ни подсказва Р. Г. № 832: ОТКЪДЕ ПО–ТОЧНО Н.В.П.  ЗНАЕ С ТАКАВА СИГУРНОСТ, ЧЕ  "..."Дяволът не иска да има храмове",каза митрополит Николай в словото си..."  ПИТАМ АЗ?  МНОГОЗНАЙНИКЪТ? Досега психиатрите ни намекваха, че още на млади годинки той "хванал дядо Боже за шлифера";  а пък  след като БКП го възцари в Пловдив той се перчеше, че имал с дядо Боже прЕка тАлАфонна връзка и че к'вото кажел Той - това е Божието слово, ама СЕГА АКО СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ТЕ СИ СЕ ЗНАЯТ С ДЯВОЛА и се цитират и че той служи Дяволу като Предстоятел, то ... Не ли?

Едно - друго - трето както и да е, но сигурното е, че не е истински български ХРИСТИЯНИН. Няма простите християнски добродетели като всяка почтена махленка. Както и че не е никакво "дядо". Менте открай докрай.

Ако е успял да поведе неколцина последователи, то е разколническа Секта, не е нашата Църква. А че се опитва да сплашва всички останали - ами естествено, само дето не сме толкова плашливи в Пловдив ...

Отговори

От 233 -та!

#834 Re: Re: "Дяволът не иска да има храмове"

2016-07-30 20:54:48

#833: Точно, Росене - Re: "Дяволът не иска да има храмове" 

 Ще оплаши гаргите,хаха!Само да знае колко го мразят свещениците от епархията,лошо ще му стане.Не знам някой да го обича,ама няма как ...........за сега.Всяко робство си има край.............