Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post


Гост

#788

2016-07-23 11:25

За св. Кирик и Юлита има писания из нета, че е масонско средище, храмът първоначално е строен от рицари-темплиери, за което има останали видими знаци

Кликнете тук

Под статия пък намерих коментар от Посветен Адепт:

Кликнете тук

Много сте тъпи това списовачите на Марица ! Как ще се "разчисти" нещо като тази Църква, строена специално за Масонски храм и от Масони-Тамплиери с всичките му Арегалии на Масонството...!? Под самия Храм има специална Катакомба с кладенец и Тамплиерски Олтар , където до съвсем скоро се провеждаха Нашите Светая-Светих Ритуали от най-висока степен...!!! О.о.о безумци ! Нацепихте се точно ... в/у АНТИХРИСТА..., както обичате да назовавате Най-Висшия Ни Просветлен-Пръскащ Височайша Светлина...!!!

Списание Тема пък пише

Кликнете тук

През 1992 г. на Боровец югославската ложа внася светлина и така се възстановява Великата ложа на България. Две години по-късно се провежда I Велик събор на Великата ложа на България в манастира „Св. Кирик" край Пловдив.

 

Този пък, който пише тук за този манастир постоянно, прави копи-пейст на стари коментари под статии по темата и пише нови с подобно съдържание и в същия стил. Това което се разиграва около този манастир изглежда не е случайно.

Отговори

!!!

#789 Re: Не се учудвам!

2016-07-23 11:50:08

#788: -  

 Ами то до къде може да ни доведе митрополит Николай,освен до интрига,разправия,конфликт и ....до масони и то под булото на вярата и привидната изрядност на службите.......вече нищо хубаво не очакваме от този човек.То се видя!"По делата им ще ги познаете",а не по приказките!


Гост

#791 Re:

2016-07-23 15:29:07

#788: -  

 Ох, а тук пък пише, че Манджуков бил темплиер, но това било различно от масон, те не били скрити и били християни, което пък май противоречи на изнесеното по-горе

http://www.blitz.bg/news/article/47256

Иди че знай за какво става дума. Както знаем той е и архонт.

 

В Уикпедия за Манджуков пише

Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 111 от 17.02.2010 г. обявява за първи път името му сред сътрудниците на Държавна сигурност, регистриран като ОРОН с псевдоним „Пампоров“ на 05.05.1982 г.[2]

Не знам много за Манджуков, но пък си спомних за Цв. Василев, че беше ктитор на Гигинския манастир, даже ликовете на него и жена му бяха зографисани, но по негова молба ги заличиха, понеже много се разбуниха духовете.

 

Все пак не изключвам и възможността масоните да са погнали митрополита?