Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП

Quoted post

Ресурсен учител

#124 Re: Re:

2015-02-11 19:14

#122: - Re:  

 добро утро ;) вие се борете да си запазите директорите.. той не ви е предал, направил ви е УСЛУГА.. освен това новият проектозакон не е никак лош, лошо ви е представен, или лошо го  гледате.. няма нищо лошо в това ресурсен център да има във всяко училище или община, да работиш на едно място, дневникът на групата ти да те чака там, децата и колегите ти също да ти се радват всеки ден :) аз работя по един хубав проект и също съм ресурсен учител, повече не бих се върнала в ресурсния център.. в училище по проекта си е работа мечта :) наистина не усещам, кога минават шесте ми часа всеки ден.. имам си оборудван кабинет, екип и дузина бандити, които с нетърпение чакат да ги повикам за 45 минутки работа по ИОП.. нямам никакви проблеми със заплащането, дори не успявам да си изхарча пълната заплата за един месец, лятото ще е дълго морето.. страхотно е да се работи така с децата, освен това не работиш сам, както най-често се случва в ресурсния център, ако си ресурсен учител,  поне 4 човека от екипа ти работят с всеки ученик - класен ръководител, логопед и психолог или друг специалист, а резултатите за 3-4 месеца са направо мечта за учител от ресурсния център.. наистина можете само да си мечтаете за такива резултати с децата си в момента.. не знаете срещу какво сте застанали просто.

Отговори


Гост

#125 Re: Re: Re:

2015-02-11 19:40:00

#124: Ресурсен учител - Re: Re:  

 Момент, момент! Какво точно в поста ми ви доведе до заключението, че подкрепям РЦ -под каквато и да е форма?! НАПРОТИВ- АБСОЛЮТНО  съм ПРОТИВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ, най- малко- под формата на КООРДИНАТОРИ!! В същност исках да подчертая, че на К.Дамянов /а покрай него- и на останалите директори на РЦ/ този закон им изписа веждите, просто! И в  тази връзка беше отправен въпроса ми към тези, които фанатично го подкрепяха- какво спечелиха те и децата им от цялата работа?!

пътуващ ресурсен учител

#127

2015-02-11 20:07:46

#124: Ресурсен учител - Re: Re:  

Значи вашите резултати са зашеметяващи, пък тези на специалистите от ресурсните центрове-никакви! Абе какви хора пък и специалисти сте Вие и откога се делим на Ние и Вие!Та нима Вие не бяхте в Ресурсните центрове до преди тези проекти? Много е лесно да се седи на уютно, топло и на куп в удобния Ви кабинет и да коментирате работата и резултатите на колегите си. Също така много добре знаете, че колегите пътуват, защото за разлика от вашето училище, в което има поне десетина деца, то в селското или друго има две или три! Е, кажете ми тогава, драги ми и мноого добри специалисти, тях така ли ще ги оставим?  И много добре знаете, че при тях този екип като вашия няма как да бъде сформиран! Хайде да спрем за малко с мечтите, да слезем от облаците и стъпим на твърдо! И хайде - няма нужда сами да се хвалите за огромните си успехи, постигнати само за три месеца! Вие с какви деца работите? Сигурно само с даровити! До вчера се оплаквахте, колко неуредени били тези проекти, и чакахте с нетърпение да свършат и да се върнете към РЦ, днес пък чудо- всичко било прекрасно!Не на нас обаче тия! Всички знаем резултата от този несполучлив опит, а той е просто трагикомичен! И това не е тайна и се коментира откакто е започнало! Нали се сещате,че ние също се познаваме с родителите на децата , с който работите и сме наясно с тяхното мнение за работата ви по проекта!!!За съжаление обаче тяхното мнение е коренно противоположно на вашето! ФАКТ!