Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП

Кристина Николаева

#101 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же

2015-01-17 21:00

#91: morrena - Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же 

 Morrena, що за майка на дете със соп сте вие?! Досега, с колкото и родители на деца със соп да съм спорила, по най-различни теми, вкл. и тази, никога нито един родител не е пожелавал нещо лошо на детето ми, нито аз съм пожелавала подобно нещо на тях?! И знаете ли защо? Защото родителите може и да са на различно мнение по много въпроси но са съпричастни в болката си и в любовта си към децата.

Така, че що за родител сте вие?

Вие сте трол!

Спирам да се занимавам с вас, защото ми омръзнахте! 


Гост

#102

2015-01-17 21:08

 

 Подкрепям те напълно, Кристина !!!

А пък аз приканвам всички спорещи до тук с тая ,,супер странна" особа да направят същото!!!

Не си губете времето с такива загубени хора!!!

 


Гост

#103

2015-01-18 17:57

Ресурсните центрове са утвърдена институция - трябва да останат. Стига с разрушенията в нашата мила България!

Гост

#104

2015-01-18 17:58

Ресурсните центрове са утвърдена институция - трябва да ги има. Стига с разрушенията в нашата мила България!


Гост

#105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же

2015-01-19 06:31

#101: Кристина Николаева - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же 

Чета от няколко дни коментарите тук и се изкушавам да  дам и аз своето мнение. Морена има право за много неща, не я нападайте неоснователно! А и живеем в УЖ демократична държава, има плурализъм на мнения. НЕ ме разбирайте грешно, аз съм ЗА съществуването на ресурсните центрове, самия аз съм ресурсен учител от доста години  и съм навътре с много неща. Ако четете задълбочено коментарите на Морена, в тях прозира несъгласието й  за цялата система, а с това и аз не съм съгласен! Образователната система в България е един много порочен елемент от цялата държава въобще. Да, тя цялата държава е затънала до ушите,че дойде ред и на ресурсните центрове. Морена има предвид конкретен ресурсен център и конкретни "специалисти", каквито и аз познавам около себе си. Лошото е,че те са мнозинство наистина, а ако влезете по форумите има много изказвания на колеги и родители против определени ресурсни центрове. Не може хора с подходящото образование да бъдат товарени с най-тежките деца, защото се знае, че ще свършат работа и други, които не могат да вържат две нормални приказки, правописът им е на нула да се зоват логопеди, въпреки,че имат това образование. Но по една или друга причина стават любимци на шефовете, толерират ги, защо ли- ами отговорете си сами! Носят клюки и създават интриги и някак основната дейност-работата с децата , остава на  много заден план. Набляга се на такива ниЗки (низост) страсти. Някои просто си жувуркат, а други отнасят всичко , заради всички на гърба си. Вие  искате ли такива хора да учат децата Ви, като гореспоменатия например?? Неудобно ми е да цитирам какви думи използва в речника си и то чисто обикновени, с  по две грешки на една дума, от битовата реч, но иначе има самочувствие на висококвалифициран специалист, защото така му се позволява. Отделно идва на работа когато пожелае и никой не му търси сметка за това. Затова всичко би било добре да се подложи на проверка и да се вземе правилното решение, а то е да се работи задълбочено и качествено с децата със СОП. Това е ОСНОВНАТА дейност на ресурсните центрове, а не колегите да се викат един по един в шефския кабинет и да се черпи информация, която няма нищо общо с работата им. Благодаря за вниманието! Считам,че ще бъда правилно разбран! Хубав ден на всички!


Гост

#106

2015-01-19 16:17

Трябва да има ресурсни центрове!


Гост

#107

2015-01-21 22:17

Нека всички да помислят по въпроса "дали това не може да се случи и на мен"

Гост

#108

2015-01-23 16:43

Поредната простотия на някой номенклатурчик да им е---а м-----а

Гост

#109

2015-01-23 18:14

нека едно останало хубаво нещо от преди да остане-

Гост

#110

2015-01-23 20:28

Podkrepqm tazi peticiq napalno

Гост

#111

2015-01-25 16:31

Edin za vsichki, vsichki za edin!

Гост

#112

2015-01-26 16:19

Нека тези деца да се третират не само като болни ,но и като специални! Всяко дете да има право на правилното обучение!


Гост

#113

2015-01-26 17:14

Трябва да се запазят ресурсните центрове!

Гост

#114

2015-01-27 08:45

Hе виждате ли, че децата с такива потребности се множат?


Гост

#115

2015-01-27 08:50

Да на ресурсните центрове.

Гост

#116

2015-01-27 08:56

Да на ресурсните центрове

Гост

#117

2015-01-27 08:58

Da na centrovete


Гост

#118

2015-01-30 20:21

Не знам, кога тия "умни" глави дето ни управляват, ще измислят нещо добро и стойностно. Кога най - после ще спрат да съсипват и без това окаяното ни образование. Знам, че овце по -лесно се водят... Но децата ни не са животни и заслужават повече от колкото получават от т.нар. българска "образователна" система, която ги профанизира. Това е поредния пример за безхаберието на българските управляващи.

Гост

#119

2015-02-05 11:41

Дамянов,предател мръсен,за 30 сребърника предаде ресурсните учители!Какво стана с искането оставката на Дамянова?Какъв пост ти предложи тя,гнидо мръсна?

Призовавам всички членове на НАРУ-напуснете тази организация!!!Не пълнете гушата на това мекере!


Гост

#120

2015-02-08 18:21

Ооооо,ще ви се отворят очите, макар и късничко, но на много хора ще им е за урок...Най- вече на майките- марионетки, които не се засрамиха пред децата си поне да бълват нецензурни обиди и квалификации , за да угодят именно на това"мекере"/цитирам определението/. Хайде сега да ви видим- оправдаха ли се очакванията ви и големите обещания? Колко време е нужно, за да разберете, че никой не го еня за децата ви, всеки си си "гони" интересите и всичко е една голяма пропаганда?!


Гост

#121 Re:

2015-02-11 16:06

#120: -  

    Ами РЦ, НАРУ, съставен от директори, в частност- Калоян Дамянов, си оплетоха кошницата- оставиха ги да "мръхтонтят" на синекурските  си работици....Обаче въпросът наистина е: Какво спечелиха  от цялата работа не само  майките- всички марионетки, в т.ч.  даскалицата, която ставала в тъмни зори  да обикаля селата, за да "работи" с над 10 уч-ка със СОП?! Ако някой успее да даде конкретен отговор, без витиевати общи брътвежи и неподлежащи на коментар слабоумни епитети /подходящи повече за "авторите" им, отколкото за когото и да друг/- предварително благодаря. И вместо да се правите на умни тук, отидете и мотивирано защитете позициите си в телевизионно предаване- по примера на г-жа Т.Пиралкова и Г.Минасян!!! Ама къде толкова мозък и положително излъчване у хора, изсипали толкова негативизъм в този форум?!!


Гост

#122 Re:

2015-02-11 16:34

#119: -  

 Разбрахте ли каквъв пост получи "гнидата мръсна"? Ами същата- видно, а на "4 очи"....кой знае ОЩЕ КАКВО?!  Как ще напуснат асоциацията членовете на НАРУ -ами тя е съставена само от директори на РЦ, какво говорите вие?! Та тя същността на "борбата" не беше нито за децата, нито за родителите им, нито дори за рес. уч-ли, а единствено и само за директорите!!! Веднъж заел тази длъжност, да познавате директор, който се е върнал на работа като учител?! Докато на длъжността "директор" се гледа като на професия и нагласа да работи като такъв "до памперс"-НЯМА ОПРАВИЯ!!!


Гост

#123 Re:

2015-02-11 18:59

#1: Синдикалист -  

 Не ви ли е срам? Как може да заемате позицията срещу необходимостта от промени?! При положение, че добре знаете бройката на децата си в училище и в групите си?! При положение, че нямате и възможност да си огледате документацията, която представяте, защото идва в повече?! Нормално ли ви се струва да ги виждате 2 пъти в седмицата за по 2 часа? Нормално ли ви се струва Ангел да бъде описван като ученичка в докладите, защото няма време да се поправят тези неща?! Изобщо не разбирам какъв ви е проблемът да работите в едно училище и да си взимате заплатата от него, а не да се разпъвате между училища и ресурсен център през 5 работни дни?! Толкова ли е лошо да виждаш всеки ден децата и колегите, с които работиш? Доводите ви са меко казано несериозни.. малките общини щели да нямат средства за кабинетите.. тия кабинети златни ли са?! какво толкова имате в тях?! как така няма да имат пари? нали парите следват ученика?! някой ви е преметнал здраво или му дължите нещо и затова пишете такива глупости.. кой има полза от кабинети, които дори не са в централната част на областния град?! и какво като са оборудвани?! те са недостъпни за децата и учениците със СОП - за повечето от тях, но ги има, благодарение на бройката им.. срамно е да защитавате такива звена в системата на родната просвета само заради заплатата си в тях и коледните бонуси.. заплата с коледни бонуси можете да взимате и в училищата, не само в този център.. http://www.peticiq.com/forum/34157/start/75#88

Ресурсен учител

#124 Re: Re:

2015-02-11 19:14

#122: - Re:  

 добро утро ;) вие се борете да си запазите директорите.. той не ви е предал, направил ви е УСЛУГА.. освен това новият проектозакон не е никак лош, лошо ви е представен, или лошо го  гледате.. няма нищо лошо в това ресурсен център да има във всяко училище или община, да работиш на едно място, дневникът на групата ти да те чака там, децата и колегите ти също да ти се радват всеки ден :) аз работя по един хубав проект и също съм ресурсен учител, повече не бих се върнала в ресурсния център.. в училище по проекта си е работа мечта :) наистина не усещам, кога минават шесте ми часа всеки ден.. имам си оборудван кабинет, екип и дузина бандити, които с нетърпение чакат да ги повикам за 45 минутки работа по ИОП.. нямам никакви проблеми със заплащането, дори не успявам да си изхарча пълната заплата за един месец, лятото ще е дълго морето.. страхотно е да се работи така с децата, освен това не работиш сам, както най-често се случва в ресурсния център, ако си ресурсен учител,  поне 4 човека от екипа ти работят с всеки ученик - класен ръководител, логопед и психолог или друг специалист, а резултатите за 3-4 месеца са направо мечта за учител от ресурсния център.. наистина можете само да си мечтаете за такива резултати с децата си в момента.. не знаете срещу какво сте застанали просто.


Гост

#125 Re: Re: Re:

2015-02-11 19:40

#124: Ресурсен учител - Re: Re:  

 Момент, момент! Какво точно в поста ми ви доведе до заключението, че подкрепям РЦ -под каквато и да е форма?! НАПРОТИВ- АБСОЛЮТНО  съм ПРОТИВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ, най- малко- под формата на КООРДИНАТОРИ!! В същност исках да подчертая, че на К.Дамянов /а покрай него- и на останалите директори на РЦ/ този закон им изписа веждите, просто! И в  тази връзка беше отправен въпроса ми към тези, които фанатично го подкрепяха- какво спечелиха те и децата им от цялата работа?!