ДЕКЛАРАЦИЯ на учени от БАН в подкрепа на студентските протести

Quoted post

е-вестник

#6

2013-10-29 23:53

"Има една добра и една лоша новина покрай студентската окупация на университета.
Добрата е, че събитието е отразено изобилно по всички медии, телевизии излъчват на живо оттам, повтарят исканията за оставка, в студиите ги коментират и т. н.
А помни ли някой сега как студентите излязоха на протести и шествия, заедно с учени от БАН заради орязаните бюджети и обидите на един бивш финансов министър към образованието и науката? Помни ли някой , че телевизиите почти напълно скриха тези шествия от по 6-7 хиляди души? Или че медиите премълчаха писмата до българския премиер от учени от цял свят, вкл. нобелови лауреати? Да, и досега мнозина не са разбрали, че е имало такова нещо..."

Отговори

Бацо Гацо

#8 Re:

2013-10-30 20:15:17

#6: е-вестник -

ако става дума за казионните протести в БАН, когато партийните урки изкарваха персонала с бичове по улиците, те си бяха обилно отразени, а и бяха доста многобройни. виж, протестите срещу конкурса на ФНИ през 2012 бяха подчертано малобройни, тогава и в СУ и в БАН мачкаха да не се ходи, медиите се разсейваха приятно, а цвъко подслушваше на воля организаторите, че бяха едва 10-тина души. противно на очакванията, първите протести бяха неуспешни, а вторите направо им разбиха на Игнатоните гълъбарника! :)))))))