Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Quoted post

Nelly

#9 Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-24 15:48

Problema sas izgragdaneto na tozi centar vaznikna sled kato se razbra che kmetizata ne e yvedomila nikogo ot seloto che takav proekt e spechelen. Kato rezyltat ot tova, informazijata kojato stigna do vsichki e che mladegi, chast ot koito mnogo verojatno shte badat ot ziganski proizhod, she idvat v seloto. Tova beshe interpretirano ot chast ot 'gragdanite' kato edva li ne nasilstveno zaselvane na cigani v Ichera, koeto razbira dovede do absolytna panika. Kmetizata za sagalenie ne zastana pred Ichereni i objasni kakvo znae za proekta, i ot dryga strana mnogo malko 'ot gragdanite' si napraviha tryda da se svargat s organizatorite na centara za da razberat kakav e planat im na rabota. Rezyltata go vigdate, razstroeni hora koito kreshtjat 'NE". Vsichko tova mogeshe da se izbegne ako obshtinata, i osobeno kmetizata na seloto, bjaha postapili profecionalno a imenno da informirat seljanite kakvo da ochakvat. Az lichno haresvam idejata! Az se svarzah s organizatorite na proekta i informazijata kojato mi dadoha i zadalbochenija nachin po koito otgovoriha na vaprosite mi dava nadegda che tova e seriozno nachinanie koeto shte e polezno ne samo za mladegite koito shte obychava no i zashtoto moge da dade na seloto rabotni mesta. Do tezi koito kreshtjat 'NE" - napravete si tryda da razberete za kakvo naistina se podpisvate, zashtoto v momenta sledvate sljapo krivorazbrana informazia.

Отговори


Гост

#10 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-24 17:57:00

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Слушай сега аз да ти обясня на тебе!Ти от бритиш ви знаем колко сте толерантни..и колко сте голяма работа..Ти лично мойе да харесваш много неща ...повечето подписали се тук не са с основно образование хора..нали се сещаш..?За така наречените организатори...(които естесвено  ще ти обяснят задълбочено–са намерили ниша да си бачкат с европейски парички...вообще на мене лично много ми е писнало от вашите легалистични намерения кой как да се интегрира..свалете си малко розовите очила..Чара на Ичера е тишината и спокойствието!!!!нека да остане едно спокойно място беш шум и глъчка..!!Сумати народ си даде мнението ЧЕ НЕ ИСКАТ ТОВА В Ичера...ти сляпа ли си не четеш ли???Какво имаме от другата страна???Някой да е излязъл да  е написал КОЛКО ХУБАВО ЩЕ Е ,някой от другата страна?НИКОЙ!Всички които са замесени в политически игрички знаеш ли защо мълчат..??зАЩОТО ИМАТ ИНТЕРЕС ДА МЪЛЧАТ!Вообще не искаме да чуваме за вашите шибани проекти!Глас народен глас Божи!!!Или и ти почваш да пишеш глупости като всички политици колко хубаво щее е!!Обещали на гладинте хора по 100 евро заплати и хората мълчат!И вообще идете на майната си..АЗ ПЪК ДА ТИ КАЖА ЧЕ СЪМ ГОВОРИ ЛИЧНО АМА ЛИЧНО С ДРУГИ ХОРА ОТ ТАЗИ СФЕР АИ МИ КАЗАХА СЛЕДНОТО:ТЕЗИ СА СУПЕР НАХАЛНИ....и перът парите на софиянци...СПРИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЩОТО СТАВАШ СМЕШНА ...НЕ ПРАВЕТЕ ХОРАТА ТЪПИ И НЕИНФОРМИРАНИ...ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ОБЛИКА НА ИЧЕРА????ЗАЩО ТОЧНО ИЧЕРА???ОТВА МАЛК СЕЛО ТО 50 ЧОВЕК АНА НЕГО ЛИ ОСТАНА СВЕТА Д АИНТЕГРИРА КОЙТО ЩЕ ДА Е??АЛО ОТКАЧАЛКИ...!ГЛАСНАРОДЕД ГЛАС БОЖИ!ТОЧКА!!

Робин Худ

#11 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 14:06:59

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 И така, сега като се разбра, че "кметицата" не е уведомила никого следват две задължителни действия. Първо "кметицата" получава заповед за дисциплинарно уволнение и второ - изпълнението на проекта се прекратява.

Опитайте се млада госпожице да схванете мисълта ми и действителната ситуация. Това ще Ви бъде от изключителна полза занапред в живота за да не се докарате един ден до място за принудително изтърпяване на наказания - накратко затвор.

Ситуацията е такава, че хората които имат определени вещни права в това село, т.е. свързани са по някакъв по-директен начин със селото, като притежават там имоти и плащат данъци и такси свързано с това притежание, НЕ ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ за изграждане на такъв "център". Тук няма никакво значение какви са Вашите и на авторите на проекта "морални" подбуди. Високите цели и каузи на първо място трябва да бъдат законни. Do you understand what I mean? Anatin mu?

И аз "харесвам" идеята за удари върху граждански цели в държавата Нубия, затова, че в медиите някой събщи, че май определени лица вероятно са изпуснали неволно някакви нерегламентирани химикали, а те не били БОВ (бойни отровни вещества), а се оказали химикали с приблизително същия относителен ефект върху неправилно блуждаещите в определен район индивиди. Нооо, само с "харесване" на някаква идея нещата не стават законни нито морални. То няма особено тясна връзка между морал и закон, защото и двете са "дъвка" в устата на политици, моралисти, духовници, мисионери и пр., но когато тая "дъвка" я изплюят вече непотребна, тя се превръща и в сериозен замърсител.

След като нещата са определено незаконни, те по никакъв начин не могат да станат задълбочени и професионални. Едно неправомерно действие (в т.ч. и престъпление), колкото е по-задълбочено, толкова е по-преднамерено престъпно.

Народната мъдрост гласи тихичко, но вярно: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!". Ние не крещим, ние сме в правото си да спрем това потулено безобразие.

Що се отнася до популизма Ви, че видите ли ще се открият работни места, нещата Ви няма да минат. Има хиляди начини да се открият работни места без да се смущава спокойствието на правоимащите хора.

Много хубаво име има сдружението - "Жажда за живот". Ние също жадуваме за живот изпълнен със спокойствие.

Организирайте една среща в сградата на община Сливен и поканете "недоволните" да присъстват на нея. Тогава ще видите, че това са високообразовани и компетентни хора, които ще Ви предложат далеч по-добри, по-разумни, по-икономични и най-вече по-ефективни и резултатни решения на този проблем. Не бързайте да завършвате строителните работи, защото определено ще бъдат пари в по-голямата си част хвърлени "на вятъра".

Обясних Ви спокойно и без обидни квалификации. Млади сте и някъде сте сгрешили, но има време и шанс тази грешка да се поправи. Който е виновен ще си понесе последствията, а на Вас Ви пожелавам да успеете да реализирате този проект в Сливен, където му е мястото и това да стане по официалния законово регламентиран ред.

Бъдете жива и здрава!

 

добронамерен приятел

#22 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-28 13:46:42

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Напълно съм съгласна и подкрепям думите казани от Нели! Идеята наистена е чудесна и може би единствената грешка е, че предварително не е обяснено какво точно ще се постига с този проект! Сградата в която ще се помещава Младежкият център се намира на центъра до Читалището и си мисля, че е реновирана отново по друг проект отново за младежи!Сградата е собственост на Община -Сливен.  В рамките на проектните дейности екипът на община Сливен и партньорите от "Жажда за живот" ще реализират серия от дейности на терен, обединени в пет отделни обучителни пакета - за свободното време на младите хора, образователната реинтеграция на младежи в неравностойно полежение/т.е. това могат да бъдат сираци, деца от бедни семейства/, популяризирането на мултикултурния подход и толерантността между младежи от различни етнически общности /т.е. различни етнически общности могат да бъдат не само роми!/, за спорт, култура и местни традиции, включване на хора в неравностойно положение. Те ще се осъществяват под ръководството на петима висококвалифицирани младежки работници и двама ромски медиатори, обучени от Съвета на Европа . Едно от очакванията е  Ичера да се превърне в домакин и притегателен център за различни национални и международни събития в сферата на младежката политика”.Центърът за обучение  ще разполага с модерна и мултифункционална обучителна база, както и с комфортна хотелска и ресторантска част, които да осигуряват пълноценния обучителен процес на младите хора. Младежките работници в Ичера ще поддържат високите стандарти на Съвета на Европа при изпълнение на мерките  за образователна интеграция, социално включване и пълноправно участие на младите хора от ромски произход в живота на Сливен. Те ще поддържат собствена библиотека с преводни материали на водещи публикации на Съвета на Европа в младежката сфера, както и седем собствени издания на младежкия център, обхващащи различните подходи при интеграцията на младежи в риск. Съгласно изискванията на донора/т.е проекта се финансира от Норвежкият финансов механизъм/ младежкият център в Ичера ще поддържа собствена двуезична интернет страница, която ще популяризира неговата дейност сред младежи от България и страните-членки на Съвета на Европа. Като част от плана за кандидатстване за сертификат на качество на Съвета на Европа центърът ще бъде домакин и на серия от над десет национални и международни обучения за младеж!   Ще се отворят и работни места !

Така че до тези които неистово крещят НЕ - направете си труда да разберете за какво наистина се подписвате...мисля че следвате криворазбрана информация!