Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера


Гост

#1

2013-09-21 17:26

Да аз съм против изграждането на Младежки Центрър в село Ичера..
собственик на имот в Ичера

#2

2013-09-21 21:33

Деца и младежи в риск има в по-големите населени места и там е мястото на един такъв център. В Ичера няма деца и младежи в риск по-голям от нормалния за всеки човек. Изграждането на такъв център в Ичера ще натоварва редовно бюджета с допълнителни разходи за транспорт до селото и обратно.
Време е творците на такива проекти и тези които им ги одобряват да разберат, че първо трябва да се мисли, а след това да се действа и то след проведена действителна процедура по обществено обсъждане и получено съгласие на собствениците на имоти в Ичера. Който е разрешил това "на своя глава" ще трябва да си понесе последствията.

Гост

#3 Stoyan

2013-09-22 08:09

Нагли, егоистични и гнусни същества. Това сте вие! Пожелавам вашите деца и внуци да се докарат до това пожоление. След това ще си говорим. Срам ме е от вас.
благосклонен

#4 Re: Stoyan

2013-09-22 15:07

#3: - Stoyan

А ние Ви пожелаваме Вие НИКОГА да не се докарате до това положение.


Гост

#5

2013-09-22 20:36

imame kjshta tam v Ichera i iskame da si zapazim spokoistvieto. ako niakoi iskat da si pjlniat djobovete ne i da prodavat seloto.

Гост

#6 Re:

2013-09-22 22:47

#5: -

da taka e


Гост

#7

2013-09-23 05:25

Не на изграждането на младежки център в село Ичера !

Гост

#8

2013-09-23 08:53

Не става ясно на какъв принцип е избрано село Ичера. Защо например не е в южните квартали на Сливен, където неграмотните роми са повече?
Nelly

#9 Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-24 15:48

Problema sas izgragdaneto na tozi centar vaznikna sled kato se razbra che kmetizata ne e yvedomila nikogo ot seloto che takav proekt e spechelen. Kato rezyltat ot tova, informazijata kojato stigna do vsichki e che mladegi, chast ot koito mnogo verojatno shte badat ot ziganski proizhod, she idvat v seloto. Tova beshe interpretirano ot chast ot 'gragdanite' kato edva li ne nasilstveno zaselvane na cigani v Ichera, koeto razbira dovede do absolytna panika. Kmetizata za sagalenie ne zastana pred Ichereni i objasni kakvo znae za proekta, i ot dryga strana mnogo malko 'ot gragdanite' si napraviha tryda da se svargat s organizatorite na centara za da razberat kakav e planat im na rabota. Rezyltata go vigdate, razstroeni hora koito kreshtjat 'NE". Vsichko tova mogeshe da se izbegne ako obshtinata, i osobeno kmetizata na seloto, bjaha postapili profecionalno a imenno da informirat seljanite kakvo da ochakvat. Az lichno haresvam idejata! Az se svarzah s organizatorite na proekta i informazijata kojato mi dadoha i zadalbochenija nachin po koito otgovoriha na vaprosite mi dava nadegda che tova e seriozno nachinanie koeto shte e polezno ne samo za mladegite koito shte obychava no i zashtoto moge da dade na seloto rabotni mesta. Do tezi koito kreshtjat 'NE" - napravete si tryda da razberete za kakvo naistina se podpisvate, zashtoto v momenta sledvate sljapo krivorazbrana informazia.

Гост

#10 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-24 17:57

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Слушай сега аз да ти обясня на тебе!Ти от бритиш ви знаем колко сте толерантни..и колко сте голяма работа..Ти лично мойе да харесваш много неща ...повечето подписали се тук не са с основно образование хора..нали се сещаш..?За така наречените организатори...(които естесвено  ще ти обяснят задълбочено–са намерили ниша да си бачкат с европейски парички...вообще на мене лично много ми е писнало от вашите легалистични намерения кой как да се интегрира..свалете си малко розовите очила..Чара на Ичера е тишината и спокойствието!!!!нека да остане едно спокойно място беш шум и глъчка..!!Сумати народ си даде мнението ЧЕ НЕ ИСКАТ ТОВА В Ичера...ти сляпа ли си не четеш ли???Какво имаме от другата страна???Някой да е излязъл да  е написал КОЛКО ХУБАВО ЩЕ Е ,някой от другата страна?НИКОЙ!Всички които са замесени в политически игрички знаеш ли защо мълчат..??зАЩОТО ИМАТ ИНТЕРЕС ДА МЪЛЧАТ!Вообще не искаме да чуваме за вашите шибани проекти!Глас народен глас Божи!!!Или и ти почваш да пишеш глупости като всички политици колко хубаво щее е!!Обещали на гладинте хора по 100 евро заплати и хората мълчат!И вообще идете на майната си..АЗ ПЪК ДА ТИ КАЖА ЧЕ СЪМ ГОВОРИ ЛИЧНО АМА ЛИЧНО С ДРУГИ ХОРА ОТ ТАЗИ СФЕР АИ МИ КАЗАХА СЛЕДНОТО:ТЕЗИ СА СУПЕР НАХАЛНИ....и перът парите на софиянци...СПРИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЩОТО СТАВАШ СМЕШНА ...НЕ ПРАВЕТЕ ХОРАТА ТЪПИ И НЕИНФОРМИРАНИ...ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ОБЛИКА НА ИЧЕРА????ЗАЩО ТОЧНО ИЧЕРА???ОТВА МАЛК СЕЛО ТО 50 ЧОВЕК АНА НЕГО ЛИ ОСТАНА СВЕТА Д АИНТЕГРИРА КОЙТО ЩЕ ДА Е??АЛО ОТКАЧАЛКИ...!ГЛАСНАРОДЕД ГЛАС БОЖИ!ТОЧКА!!

Робин Худ

#11 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 14:06

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 И така, сега като се разбра, че "кметицата" не е уведомила никого следват две задължителни действия. Първо "кметицата" получава заповед за дисциплинарно уволнение и второ - изпълнението на проекта се прекратява.

Опитайте се млада госпожице да схванете мисълта ми и действителната ситуация. Това ще Ви бъде от изключителна полза занапред в живота за да не се докарате един ден до място за принудително изтърпяване на наказания - накратко затвор.

Ситуацията е такава, че хората които имат определени вещни права в това село, т.е. свързани са по някакъв по-директен начин със селото, като притежават там имоти и плащат данъци и такси свързано с това притежание, НЕ ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ за изграждане на такъв "център". Тук няма никакво значение какви са Вашите и на авторите на проекта "морални" подбуди. Високите цели и каузи на първо място трябва да бъдат законни. Do you understand what I mean? Anatin mu?

И аз "харесвам" идеята за удари върху граждански цели в държавата Нубия, затова, че в медиите някой събщи, че май определени лица вероятно са изпуснали неволно някакви нерегламентирани химикали, а те не били БОВ (бойни отровни вещества), а се оказали химикали с приблизително същия относителен ефект върху неправилно блуждаещите в определен район индивиди. Нооо, само с "харесване" на някаква идея нещата не стават законни нито морални. То няма особено тясна връзка между морал и закон, защото и двете са "дъвка" в устата на политици, моралисти, духовници, мисионери и пр., но когато тая "дъвка" я изплюят вече непотребна, тя се превръща и в сериозен замърсител.

След като нещата са определено незаконни, те по никакъв начин не могат да станат задълбочени и професионални. Едно неправомерно действие (в т.ч. и престъпление), колкото е по-задълбочено, толкова е по-преднамерено престъпно.

Народната мъдрост гласи тихичко, но вярно: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!". Ние не крещим, ние сме в правото си да спрем това потулено безобразие.

Що се отнася до популизма Ви, че видите ли ще се открият работни места, нещата Ви няма да минат. Има хиляди начини да се открият работни места без да се смущава спокойствието на правоимащите хора.

Много хубаво име има сдружението - "Жажда за живот". Ние също жадуваме за живот изпълнен със спокойствие.

Организирайте една среща в сградата на община Сливен и поканете "недоволните" да присъстват на нея. Тогава ще видите, че това са високообразовани и компетентни хора, които ще Ви предложат далеч по-добри, по-разумни, по-икономични и най-вече по-ефективни и резултатни решения на този проблем. Не бързайте да завършвате строителните работи, защото определено ще бъдат пари в по-голямата си част хвърлени "на вятъра".

Обясних Ви спокойно и без обидни квалификации. Млади сте и някъде сте сгрешили, но има време и шанс тази грешка да се поправи. Който е виновен ще си понесе последствията, а на Вас Ви пожелавам да успеете да реализирате този проект в Сливен, където му е мястото и това да стане по официалния законово регламентиран ред.

Бъдете жива и здрава!

 

Nelly

#12 Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 17:37

#10: - Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Zadragte si grybite komentari i vylgaren ezik za nai-blizkite si ili tezi koito imat tarpenie da gi slyshat. Sigyrna sam che te mnogo shte se gordejat s vas, kakto bez samnenie veche im se e nalogilo!Az pone ne si krija imeto kato si izkazvam mnenieto!

Pysnali ste podpiska che nikoi ne vi e kazal, i che ste protiv. Losho njama, no ako si bjahte napravili tryda da proverite, shtjahte da znaete che predi njakolko meseza e imala sreshta na predstavitelite na obshtinata beneficient, kmeta na seloto i giteli na seloto (neshto koeto az dnes razbrah), toest SELJANITE ne GRAGDANITE koito ne givejat v seloto a idvat za den dva v seloto (v tova chislo vklychvam i sebe si). Tezi na koito ne im se nalaga da si izkarvat hljaba v seloto. Az sashto iskam seloto da zapazi chara i spokoistvieto si, no ne sam az babata ot selo kojato ne moge da si plati toka, ili samotnata maika s dve deza kojato njama pari za darva za ogrev prez zimata zashtoto v seloto njama nikakva rabota. Shto se otnasja dali horata sa neinformirani, za sagalenie 'da', i to ot takiva kato vas. Ako se razbere che zigani shte zalejat seloto razbira se che vsichki zainteresyvani v panika shte se podpishat. Az shte sam parva v podpiskata. Tova koeto za sagalenie vie pravite e dezinformazija i po tozi nachin lishavate ot vazmognosta tezi koito sa zainteresyvani da potarsjat informazijaza za istinskoto lize i plana za tozi centar. Zashto podpiskata vi ne vklychva za i protiv sas danni ot kade da se vzeme informacia? V takav slychai vseki shte ima vazmognost da prochete i sam da reshi za sebe si dali sa za ili ne.

No razbira se tova ne e koeto vas vi interesyva. Vie ste si izgradili mnenie, ot kade e nejasno makar che paradirate che ste govorili s 'hora'. Vie kreshtite NE bez obosnovka ili realna informazija i psyvate vsichki koito ne spodeljat vasheto mnenie.

I posledno, az njamam nikakava nygda shovinistichen hipokrit da mi objasnjava kakvoto i da e, az imam mnenie i go kazvam, kyltyrno i se obosnovavam. I ako obichash, tvojat glas v nikakav slychai ne e glas naroden po skoro pazi boge sljapo da progleda!

 

Nelly

човек

#13 Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 18:33

#12: Nelly - Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Нели, от уважение помежду си и към писмеността ни, ползваме кирилица в коментарите си.

Не видях нито една псувня в коментарите. Единственото, което се забелязва е крайния Ви негативизъм. Един средностатистически образован човек прави своите изводи от написаното от Вас, въпреки че е доста трудно то да бъдат прочетено.

Авторите на петицията са заявили, че липсва прозрачност. Ако си бяхте направила труда да проверите какви са изискванията на финансиращата организация, щяхте да разберете, че една среща с жителите на селото не изчерпва изискванията им за прозрачност и информираност на засегнатите.

Повечето от нас, които следим обстановката в България и сме свидетели на последиците от действията на политическите ни ръководители, знаем какво се случва с контрола по повечето проекти с европейско финансиране. Искрено се надявам тук да не се случат мрачните предвиждания на ужасените крещящи "НЕ!". Ако този проект все пак се случи, петицията, която Вие ще подпишете, ще срещне същия отпор като Вашия. Тогава Вие ще сте в положението на нагрубявана, макар че ние сме достатъчно възпитани и едва ли ще си служим с езика на полуобразованите ни сънародници.

Моля Ви, уважавайте мнението на останалите. Срещу Вас стоят хора с положение и интелект, с пари и идеи, със собственост и планове.

Лесно е да си толерантен, когато пожарът е у съседа. Ама дали ако се подпали твоят дом, ще бъдеш равнодушен?

Nelly

#14 Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 19:22

#11: Робин Худ - Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Do Robin Hood, blagodarja za prekrasnija otgovor. Za sagalenie nachaloto my e bazirano na netochna informazija ot moja strana. Makar che bjah najasno za sreshta megdy kmetizata i obshtinata ne znaeh che i seljani ot seloto sashto sa prisastvali. Moite izvinenia do obshtinata i kmetizata!Shte probvam da namerja informazijata ot sreshtata i da ja pyblikyvam. Tova za sagalenie abtomatichno obezmislja predlogenieto vi za vrachvaneto na disciplinarno yvolnenie do kmetizata i saotvetno spiraneto na proekta.

Shto se otnasja do tova dali moga da shvana mashtabnosta na sityazijata, dai da vidim dali sam v sastojanie. Prichinite poradi koito reshih da spodelja moeto mnenie tyk (i bada napsyvana po slychaja) e che sled razgovor s njakolko ot 'nedovolnite' (razgovorite zapochnaha po savsem drygi prichini) razbrah che te sa nedovolni zashtoto im e bilo kazano che zigani i narkomani shte badat prateni da zivejat i integrirat v seloto. Panikata e jasna. Ot dryga strana az kano danakoplatez na izvestno kolishestvo veshni prava v seloto kazvam che dokato ne vidja i dvete strani na monetata ne plashtam. Na tova my vikat INFORMED CONCENT, demek polychil si palnata infomazia, za i protiv, predi da si izgradish mnenieto, capiche? V dadenija slychai az pretendiram che znaeh malko poveche ot tjah, koeto obosnovava moite komentari tyk i vazdarganieto mi da glasyvam v tazi petizia.

Tova koeto bih iskala da mi objasnite, ako vi e vazmogno, kato veshto lize v nezakonnite i profesionalni deistvija, ot kade doide tova za ciganite i narkomanite??? Makar che, shte se saglasja, tjahnoto prisastvie nadali shte doprinese do otkrivane na rabotni mesta kadeto i da e, bilo v seloto ili Nubia.

Drygo, ot edna strana kazvate che ima mnogo nachini da se otkrijat rabotni mesta v selo kadeto mesnoto naselenie (ne poveche ot 100 dyshi) sagitelstva s prazni sasedski kashti i neraboteshti hoteli osigyrjavashti mesta za blizo 1000 gosti. Ot dryga strana dargim da zapazim spokoistvieto i chara na pravoimashtite, ot koito kolko se chydja sa giteli v seloto? A realnosta e che edin ot hotelite e palen s klienti ot koito goljama chast vecherjat na visoki decibeli chalga (taka che chak v Gradez tancyvat), garmjat s pyshki i sled tova povrashtat v baseina (koito s godini iztochvashe vodata za seloto) zashtoto vecherjata im e bila nai-ygasnata kojato njakoga sa jali; tova ne e moi komentar vzeh ot ot travel gude. Kak mislite dali shvashtam ochevadnija paradoks?

Shto se otnasja do moralnite kahari na avtora na proekta, za tjah az ne moga da komentiram, no ako proekta e da se pomogne na mladezi, koito iskat da se integrirat v obshtestvoto, kazvam ISKAT da se integrirat, a ne bivat integrirani; ako proekta se realizira po tozi plan, to az sam za. Sashto ako se ne laga stava vapros za 240 mladezi koito shte badat obychavani v centara, v njakolko sedmichni kyrsove, i sled tova napyskat selovo. Tova shte prodalzi za 3 godini (tyk moga i da se zablygdavam) a sgradata kojato v momenta se remontira (sashtata kojato beshe zapochnata kato 'zeleno ychilishte' predi 7godini) sled kraja na proekta shte ostane za seloto. Vie gledate dali njama podmolna misal vav vsichko tova, az ne. Kakto kazvate moge i da gresha, no moge i da sam prava.

I kakto kazva hybavata balgarska pogovorka: ym zaryva, ym bogyva, ym patki pase

Blagodarja za pogelanijata i bih iskala da vi pogelaja sashtoto.

Nelly

 

 


Гост

#15 Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 21:30

#14: Nelly - Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Нели пиши на кирилица ти казаха хората.не сме длъжни да четем шлокавицата ти!не си мисли че като използваш научини термини так асе издигаш в очите на слепите!виички говорим езици...не само ти...Ти не виждаш ли не чуваш ли?Глас народен глас Божи!!!

 

Войвода

#16

2013-09-26 22:12

Nelly, не съм се напъвал да чета това, което си избълвала на шльокавица,

тъй щото е проява на неуважение към Българския народ!

Ичера е музей на Българската Възрожденска Култура!

Ичера е Земен Рай!

Ичера е Светиня!

Nelly

#17 Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 07:00

#15: - Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

V nikakav slychai ne stava za neyvagenie na nazionalnosta, makar che trjabva da kaga tozi komentar za kirilizata vinagi me e razsmival. Ako tolkova vi zasjaga che njakoi vi dava dopalnitelna informazija, njama problem spiram. V kraina smetka idejata mi izobshto ne beshe da zasjagam njakogo. Ot dryga strana tezi koito tolkova sa vazmyteni che pisha s latinski bykvi - ne vigdam nikakav problem da imate s tezi koito se podpisvat v petizijata izpolzvaiki latinski bykvi. Tova e pochti 1/3 ot vsichkite vi glasove. Ili vazmyshtenieto vi e samo za tezi koito ne sa se podpisali? Javno e taka.

Христо Братанов

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 12:17

#17: Nelly - Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Хората се дразнят от това да четат на шльокавица в голям обем. Две имена лесно се прочитат.

Робин Худ

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 13:47

#17: Nelly - Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 Признавам си, че в началото те надцених, но виждам, че трудно ти "увира" главата. Каил не ставаш! Въртиш сучеш все на твойто.

Нямаме нужда от политически разяснения колко ставаме или не ставаме. Има принципи на които се основава демокрацията и когато някой ги нарушава (както виждаш няма псувня, а само отметка за нарушаване на нещо, което не бива да се нарушава), посяга на исконните права на останалите да се ползват от демокрацията. Все в този ред на мисли искам да ти кажа, че това което се случва е ярък пример на "управленско" решение от времето на тоталитаризма. Тогава ръководителите се мислеха за най-умни. Сега подходът в конкретния случай е същия като едно време, но с тази разлика, че хората (ние, засегнатите) реагират по един интелигентен начин, независимо, че на тебе ти звучи като псувня. Психиката на крадеца е такава, че когато го хванат в момента на кражбата, той прави всичко възможно да заличи следите та ако ще и с физическото унищожение на свидетелите. Това е метафора. Метафората се използва от интелигентните хора, а простаците псуват, защото не са интелигентни и не разбират от метафора.

Когато не става с добро ще стане с лошо. По-добре е справедливостта да победи с добро, но като не става така, ще стане с лошо. Длъжни сме да защитим правовите принципи в държавата в която искаме да останат да живеят децата ни. Дедите ни за свободата са проливали кръвта си и тази на насилника.

Всяка "малка" победа на просташката наглост е голяма загуба за демократичните устои на държавата.

Ако искаме да се оправим като народ и държава, трябва да започнем от себе си и от най-непосредствените неща около нас. Никакви компромиси!

Заради потъпкването на тези толкова прости принципи шосетата в България са се превърнали в гробищни "паркове" с паметни плочи и кандилници на всеки 200-300м път. Всички тези угаснали младежи са си мислели, че това точно на тях няма да се случи, но както се вижда - случва се, колкото и да е жестоко. Затова компромиси не правя.

Посягането на свободата ни е най-тежкото престъпление което може да бъде извършено от някой/някои срещу нас.

Ще си отстояваме принципите до край. Нищо лично към кметицата на Ичера, кмета на Сливен и други там "фактори" считащи се за по-умни с хитростта си. Пак народът го е казал (може би за да не псува), че "хитростта е умът на простака", но простакът като засегнат тарикат се чувства като напсуван, като че ли има някаква чест.

Написах това не защото мисля, че ти ще разбереш и приемеш написаното, а заради останалите подписали петицията, за да са още по-уверени в правилността на решението си. Ти не ме интересуваш миличка, такива като тебе съм срещал по пътя си стотици - големи моралисти и предимно дървени философи.

А Робин Худ също е метафора. Помисли малко и ще разбереш, а ако не разбереш никой няма да те вземе на сериозно повече.


Гост

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 20:54


Гост

#21 Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-27 21:33

#14: Nelly - Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

пишете на кирилица:има разлика от :Пенка отиде на къра..и :Penka otide na kura

добронамерен приятел

#22 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-28 13:46

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Напълно съм съгласна и подкрепям думите казани от Нели! Идеята наистена е чудесна и може би единствената грешка е, че предварително не е обяснено какво точно ще се постига с този проект! Сградата в която ще се помещава Младежкият център се намира на центъра до Читалището и си мисля, че е реновирана отново по друг проект отново за младежи!Сградата е собственост на Община -Сливен.  В рамките на проектните дейности екипът на община Сливен и партньорите от "Жажда за живот" ще реализират серия от дейности на терен, обединени в пет отделни обучителни пакета - за свободното време на младите хора, образователната реинтеграция на младежи в неравностойно полежение/т.е. това могат да бъдат сираци, деца от бедни семейства/, популяризирането на мултикултурния подход и толерантността между младежи от различни етнически общности /т.е. различни етнически общности могат да бъдат не само роми!/, за спорт, култура и местни традиции, включване на хора в неравностойно положение. Те ще се осъществяват под ръководството на петима висококвалифицирани младежки работници и двама ромски медиатори, обучени от Съвета на Европа . Едно от очакванията е  Ичера да се превърне в домакин и притегателен център за различни национални и международни събития в сферата на младежката политика”.Центърът за обучение  ще разполага с модерна и мултифункционална обучителна база, както и с комфортна хотелска и ресторантска част, които да осигуряват пълноценния обучителен процес на младите хора. Младежките работници в Ичера ще поддържат високите стандарти на Съвета на Европа при изпълнение на мерките  за образователна интеграция, социално включване и пълноправно участие на младите хора от ромски произход в живота на Сливен. Те ще поддържат собствена библиотека с преводни материали на водещи публикации на Съвета на Европа в младежката сфера, както и седем собствени издания на младежкия център, обхващащи различните подходи при интеграцията на младежи в риск. Съгласно изискванията на донора/т.е проекта се финансира от Норвежкият финансов механизъм/ младежкият център в Ичера ще поддържа собствена двуезична интернет страница, която ще популяризира неговата дейност сред младежи от България и страните-членки на Съвета на Европа. Като част от плана за кандидатстване за сертификат на качество на Съвета на Европа центърът ще бъде домакин и на серия от над десет национални и международни обучения за младеж!   Ще се отворят и работни места !

Така че до тези които неистово крещят НЕ - направете си труда да разберете за какво наистина се подписвате...мисля че следвате криворазбрана информация!

Войвода

#23

2013-09-28 16:39

Информация няма - има манипулация!

Колкото повече се опитвате да ни "облъчвате", толкова по-твърдо и категорично - НЕ!

Робин Худ (разумът има граници - глупостта е безгранична)

#24 Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-28 20:11

#22: добронамерен приятел - Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 Г-н/г-жа "доброжелател", от самолет се забелязва, че сте от писачите-автори на този проект. Питам Ви в прав текст, вие наистина ли сте такива дебили или само така изглежда?

Инициативата ви не е лоша и никой не я оспорва по принцип, но сте избрали грешното място за осъществяването й и още по-грешен подход. Едно е да искаш да пишеш проекти, друго е да можеш да го правиш умно, а трето и четвърто е да го осъществиш законно.

Утре като ви вкараме в съда, там ще ви разяснят "кон боб яде ли", а съдът не се трогва от вашите дефиниции за "социално включване" и "неравностойно положение".

Ичера не е мястото за този проект. Ичера е с качества на архитектурен резерват - място подходящо за хора на изкуството, за културен и етно-туризъм, но не е подходящо място за вашите проекти.

Думите ви са кухи и нелепозвучащи в контекста на средата.

В момента се чувстваме като забременели девственици. Ма как така, ма защо, ма кой беше, ма какво и пр.

Не знаем кой е "насилника" защото не е имало "контакт", че да му видиме очите поне (черните). "Половият отбор атлети" е действал "под прикритието" на услужливата воайорска власт и се е случило едно истинско "чудо" - бременни сме с "младежки център", а не го искаме. Искаме аборт. Защо ли? Защото не си подхождаме "генетично" с "бащата", който се явява малко нещо като кукувица снесла яйцето си в нашето гнездо и сега като й казваме на кукувицата да си го вземе и да търси по-подходящо гнездо тя се прави едновременно на ощипана мома и на депутат(дебил) от ДПС - върти суче, ама не казва КОЙ предложи Д.Пеевски за председател на клуба по "спортни танци".

Ето че пак ме накарахте да си послужа с метафора и да ви припомня една "ромска" (циганска) мъдрост: "Ром, ром пале ром". Приблизителния превод е: "Вари го печи го, ама циганина си е циганин", т.е. ние ви обясняваме каква е ситуацията, а вие продължавате да увъртате. Не е важно на колко езика ще бъде интернет страницата ви и какви безумия сте заложили като програма в проекта си. Ние не сме слепи и виждаме какво става около нас. Информационни табели никнат като гъби след дъжд, а нищо ново не се ражда. Същата полуразрушена среда. Само парите "усвоени" и проблемите се увеличили.

Проектите трябва да се правят от грамотни хора в екип от широко скроени специалисти. Това ви липсва и затова нещата няма да се получат в Ичера. Ще го правите нещото в Сливен и когато идват "норвежците" на инспекция, да може сливенскя кмет да ги посреща с минимални разходи на гърба на местните данъкоплатци.

Би било чудесно на всеки чукча да подарим по едно Ферари, за да не се чувстват изолирани от големия свят, но това би бил един безумен проект, защото там няма пътища. (Е има пътища - 11 месеца в годината, като замръзнат реките и блатата). И това е метафора (в случай, че нещо не разберете откъм правилната му страна)

Живея в Сливен и съм съгласен този "център" да се организира в града, но в никакъв случай няма да се съглася това да стане в Ичера. Младите хора имат нужда от контакти с други млади хора, а в Ичера има само възрастни люде приключили своя основен житейски период и намиращи се във властта на прекрасната пенсионерска свобода

Сега очаквам да се "идентифицираш" с поредния си кух пост, като "будната гражданска съвест" на "тайното" гражданско общество.


Гост

#25 Re: Re: Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-29 13:15