Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

Робин Худ

/ #11 Re: Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера

2013-09-26 14:06

#9: Nelly - Граждани срещу изграждането на младежки център в с.Ичера 

 И така, сега като се разбра, че "кметицата" не е уведомила никого следват две задължителни действия. Първо "кметицата" получава заповед за дисциплинарно уволнение и второ - изпълнението на проекта се прекратява.

Опитайте се млада госпожице да схванете мисълта ми и действителната ситуация. Това ще Ви бъде от изключителна полза занапред в живота за да не се докарате един ден до място за принудително изтърпяване на наказания - накратко затвор.

Ситуацията е такава, че хората които имат определени вещни права в това село, т.е. свързани са по някакъв по-директен начин със селото, като притежават там имоти и плащат данъци и такси свързано с това притежание, НЕ ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ за изграждане на такъв "център". Тук няма никакво значение какви са Вашите и на авторите на проекта "морални" подбуди. Високите цели и каузи на първо място трябва да бъдат законни. Do you understand what I mean? Anatin mu?

И аз "харесвам" идеята за удари върху граждански цели в държавата Нубия, затова, че в медиите някой събщи, че май определени лица вероятно са изпуснали неволно някакви нерегламентирани химикали, а те не били БОВ (бойни отровни вещества), а се оказали химикали с приблизително същия относителен ефект върху неправилно блуждаещите в определен район индивиди. Нооо, само с "харесване" на някаква идея нещата не стават законни нито морални. То няма особено тясна връзка между морал и закон, защото и двете са "дъвка" в устата на политици, моралисти, духовници, мисионери и пр., но когато тая "дъвка" я изплюят вече непотребна, тя се превръща и в сериозен замърсител.

След като нещата са определено незаконни, те по никакъв начин не могат да станат задълбочени и професионални. Едно неправомерно действие (в т.ч. и престъпление), колкото е по-задълбочено, толкова е по-преднамерено престъпно.

Народната мъдрост гласи тихичко, но вярно: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!". Ние не крещим, ние сме в правото си да спрем това потулено безобразие.

Що се отнася до популизма Ви, че видите ли ще се открият работни места, нещата Ви няма да минат. Има хиляди начини да се открият работни места без да се смущава спокойствието на правоимащите хора.

Много хубаво име има сдружението - "Жажда за живот". Ние също жадуваме за живот изпълнен със спокойствие.

Организирайте една среща в сградата на община Сливен и поканете "недоволните" да присъстват на нея. Тогава ще видите, че това са високообразовани и компетентни хора, които ще Ви предложат далеч по-добри, по-разумни, по-икономични и най-вече по-ефективни и резултатни решения на този проблем. Не бързайте да завършвате строителните работи, защото определено ще бъдат пари в по-голямата си част хвърлени "на вятъра".

Обясних Ви спокойно и без обидни квалификации. Млади сте и някъде сте сгрешили, но има време и шанс тази грешка да се поправи. Който е виновен ще си понесе последствията, а на Вас Ви пожелавам да успеете да реализирате този проект в Сливен, където му е мястото и това да стане по официалния законово регламентиран ред.

Бъдете жива и здрава!