20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!

MM

/ #164 Компонент 2

2012-10-28 17:50

Привет на всички! Следя форума и чета новите неща, но бих искала да споделя и обсъдя с вас етапа до който аз съм стигнала. Виждам че тук има хора запознати по-конкретно с програмата.
Минах консултирането/ което си беше чисто губене на време/, изготвих бизнес-плана/който се наложи да правя на ново, защото обучаващата беше по-зле от мен/, регистрирах фирма,попълних всички документи заедно с формуляра за кандидатстване. С всичко това , ако си мислите че може да се справи сам . един безработен човек , дълбоко се лъжете! На мен това ми отне повече от две седмици, и мисля че е исмислено така , за да подпомага фирмите които изготвят документи за кандидатстване по програми, в случая срещу 2000лв. Към такава фирма ме насочи консултиращата, и няма да се очудя ако фирмата и е близка. Ако човек е безработен откъде ще и ги изнамери тези две хиляди? Аз естествено не се възползвах от услугите им, но бизнес -плана се оказа песен пред документите които се наложи да се попълнят след това. успях да ги предам в БТ за втората сесия. И от там нататък, типично по български ще чакаме четири месеца за резултат.
Цялата програма е сбъркана. Не е възможно човек да стои една година и да чака да го включат в консултиране, да мине през него,да се съобразява с 4-те дати за прием на документи през годината, и още 4 месеца да чака за резултат. И ако имат забележки още толкова чакане.......Единици са хората които успяват да поддържат регистрация в БТ цяла година и да не започват работа.
Преди седмица се обадих в БТ и попитах може ли фирмата ми да започне дейност, че то с програмата не се знае какво ще се получи. Отговориха ми, че може да започне дейност, но без да извършва посочените в бюджета дейности.
Моля, споделете вашето мнение по въпроса : може ли фирмата да започне дейност преди одобрението и подписването на договора?
Ако започна дейност, в момента на договарянето няма да съм вече безработна и това няма ли да противоречи на целите на програмата?
Какво ще се случи с приходите реализирани от стартиране на дейноста до подписването на договорите?
Ако приспаднат прихода на фирмата за този период от бюджета, ще се окаже ,че напразно съм си губила времето да се занимавам с глупости и сметки.
Моля споделете Вашия опит.