Справедливост за Йордан Опиц

MVladov

/ #99 Re: Алекс

2012-09-16 22:39

#21: - Алекс

Здравей,
Добре размишляваш, но спекулацията с решението на съда под натиск вече е вкарано в употреба. Прекалено много виновници се измъкнаха от отговарящото на техните действия наказание, само като техните адвокати вкарат в съдът, вече превърналият се в прецедент, Стависки.
Натиск върху решенията на съда има от много време, но този натиск не е провокиран от петициите, на които се разписваме, а от интересите на хората с пари, които могат да манипулират решенията на съда.
Подкрепям те в мнението, че етноса и наркоманията не са от значение за видът на наказанието и че не можем да съдим за цялата картинка по няклко статии, но е факт, че убитият е бил задържан прекалено много пъти, за да е на свобода. Също така е факт, че иконописецът се е изправил срещу него с легитимно средство за самоотбрана на гражданин - газов пистолет.
За съжаление цялата структура в България е сбъркана, най малкото, защото по закон имаш право да нараниш или убиеш човек при самоотбрана, само ако отсрещният те е заплашил с видимо намерение да те нарани или убие с еквиваленто на твоето оръжие. Смешно е, но по закон газовият пистолет е по опасен от отверката.
Колкото и да не е справедливо вече няма народни трибуни, които да защитават народното мнение. Това е конституцията в България и всеки се подчинява на нея. За съжаление не можем да я променим от facebook, twitter или за по бира на масата.
Подписал съм се както и мои приятели, но с огромно съжаление просто не вярвам, че можем да се справим... та то цяла държава не може да узъпти глутница кучета, а сме тръгнали да се защитаваме от безумията в родната ни конституция.
С уважение М.Владов