СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ


Гост

/ #54

2012-08-03 11:47

Изискването, собствеността на превозното средство да е регистрирано на частно лице и той да е собственика на жилището си е жива дискриминация. Много хора съвместяват личните и служебните пътувания с едно превозно средство с което се намалява и без това големия брой коли на територията на града. Това решение има за цел не да реши проблемите с паркирането, а да увеличи продажбата на стари коли (нова също не може да паркира, ако е на лизинг!!). Освен това хората, които ползват служебни коли и за лични нужди ги карат повече, което значи, че през деня мястото ще може да се ползва и от приходящи. Сегашното решение на общината ще нашълни улиците с коли, които се изкарват само през почивните дни.
Мотивацията, че недостигат паркоместата и затова се въвежда това ограничение е абсурдна. Условията за паркиране в различните места са различни. Някъде растоянията между пресечките е малко, има много гаражи или магазини или недай боже служебни абонаменти на учреждения. Редно е зоната в която може да се паркира да е достатъчно голяма и определена по растояние, а не от пресечка до пресечка.
Ако все пак не достигат паркоместата да се направи търг и тези които платят повече да спечелят.
Впрочем в района в който живея има малки улички по които я минат 20тина човека дневно, я не и те се движат по платното защото е по-равно! Спокойно може да се разреши паркирането на единия тротоар и паркоместата ще се удвоят!