20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!


Гост

/ #154 ОТГОВОР за Сигнал за нередност

2012-07-17 14:02

Получих отговор след сигнала си (доста бързо отговориха между впрочем- за 2 работни дни ми отговориха !!!).Оказа се, че си има изисквания в изложението на нердностите - какво ,как и т.н.
Не съм писала отново, защото не ми се занивава вече с тая простотия - всички мърморят , мрънкат , повечето и без да са прочели документацията по проекта...и се приключва с мрънкането . Е за това всеки ще ни е...е !!!
Ето отговора с изискванията им за последователност и аргументираност , който иска нека пише , макар че не вярвам някой от мрънкащите във тоя форум да се осмели да подаде сигнал ( че и да се аргументира според правилата):

Уважаема госпожо ,

Във връзка с подаден от вас сигнал, касаещ проект „ Подкрепа на предприемчивите българи – Компонент ІІ”, Ви информирам, че при изпълнение на проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Управляващия орган – Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти” в Министерството на труда и социалната политика, носи пълната финансова отговорност във връзка с управлението, контрола и разходването на средствата от бюджета на проекта.

Дирекция АФКОС – МВР е партньорът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) в качеството й на национална контактна точка. Като такава, тя обезпечава задължителната координация на оперативното сътрудничество, както между ОЛАФ и членовете на Съвета, така и на цялостната дейност в областта на борбата с нередностите и измамите на национално ниво.

Съгласно чл. 150м, т. 9 от ППЗМВР, дирекцията получава и регистрира сигнали за нередности, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз, и след проверка и анализ ги изпраща на членовете на съвета или на други държавни органи по компетентност. За Ваше сведение, „Сигнал за нередност” е постъпила, включително от анонимен източник, информация за извършена нередност. За да представлява сигнал за нередност, тази информация като минимум следва да дава ясна референция за конкретния проект, финансиращата програма, административно звено и описание на нередността.

Дирекция АФКОС – МВР