20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!


Гост

/ #103

2012-04-23 11:03

Освен тук, пишете и на сайта на Агенцията по заетостта, както и по медийте, защото никой няма да ни чуе. Вече има регистрирани около 500 фирми по тази схема и от министеството, ще се оправдаят, че ето едни могат, други не. Проблемът не е само в откриването на фирма. Има проблеми в самите документи: Защо се иска назначаване на персонал, който да подлежи на задължително обучение? Всеки нормален работодател, би си назанчил обучен персонал.
Защо в документите касаещи оценяването на проектите са предвидени точки за екип по реализация на проекта, различен от собственика на новосъздадената фирма и новоназначения персонал, които трябва да имат и опит? Нали в Компонент III са предвидени консултантски услуги, които да извършват подобна дейност.
Защо Компонент III, не се изпълни преди Компонент II? Нали всеки новостартиращ бизнес започва с проучване, консултации, маркетингово позициониране и т.н. Никой не стартира бизнес проект, преди да е направил добър маркетинг, в това се крие и голям процент от успеваемостта на същия този проект.