Декларация към НС за обсъждане на проектозакона за образованието


Гост

/ #144

2012-02-25 05:36

Uchastvashtite obshtestveni organizacii ne sa dostatachni, lipsvat uchiteli, inteligenti, legitimirani roditeli, mladeji.
Uchilishte "Montesori" ne se polzva s neobhodimoto doverie vav Fancia, goliama chast ot chastnite uchilishta vav Francia se otkrivat ot sekti. Badete vnimatelni , roditelite v Balgaria. Osven tova edva li e predstavitelno mnenieto na edno chujdo i to chastno uchilishte v zakon za balgarskoto obrazovanie sas svoia istoria i specifichnost, dalech po-dobri ot frenskata obrazovatelna sistema. Osven tova vav frenskite chastni uchilishta se zapisvat deca, koito imat trudnosti v integriraneto si s uchilishtanata obstanovka, t.e. ne e pokazatelno za edno obshtoobrazovatelno sredno statistichesko uchilishte. Otkloneniata ot normalnoto prepodavane sa ogromni i s dosta samnitelni celi...I Izobshto kakvo shte mi pravi mnenieto na chujdenci vav balgarskoto obrazovanie, kogato zapadnoto obrazovanie, i oshte poveche amerikanskoto uchilishte e vav falit: niska uspevaemost, blizka do negramotnostta, socialni problemi, losha atmosfera, ubiistva i nasilie, nedostatachi subsidii.
Proektozakonat za Balgaria e absoliutna gavra s balgarskite obrazovatelni tradicii, balgarskite uchiteli, nashite deca i totalno prenebrevane na semejstvoto i roditelite. Zadaljitelnata vazrast za zapisvane v detsko uchilishte ot 4 godini e palno bezumie i nepoznavane motivite na rannoto uchilishte, koeto e ustanoveno na Zapad. Pri bezraboticata v Balgaria i semejnite tradicii, s vse oshte zapazeni semejni vrazki, zadaljenieto za uchilishte ot 4 godini e prosto SKANDAL; Ne biva da se smesvat problemite na edno malcinstvo s nujdite ot dobra obrazovatelna sistema v darjavata. No kogato mafiata upravliava i zakonodatelstvat primati v Narodnoto ni Sabranie, se stiga do takiva ABSURDNI ABSURDI...sasipvane na dobroto i konkurentnoto s mafiotskite naglasi PAK DA KRADAT OT DARJAVATA; NO KOI RAZCHITA DA PRAVI CHASTEN BUZINESS NA GARBA NA DARAJAVA, samo tia, koito sa impotentni maloumnici, neobrazovani prostovati dushi, sluguvashti na merkantilni otrepki, I PROSTO NEKADARNICI da SAZDADAT CHASTEN BUZINESS SAMI...A na chestnite Balgari, dano Gospod da vi pazi i PAZI DECATA NI, shtoto pomosht ot mafioti moje da ochakva samo smartnik...