Не на премахването на Информатиката и ИТ в средното образование

Teachers IT
Авторът на тази петиция

/ #136 Re:

2015-11-11 20:13

#134: Русев -  

Господин Русев,
петициите не са средство за финансова обосновка. Колкото до ефективността - за това говорят постиженията на нашите ученици, които печелят призови места на международни олимпиади, както и последващата им реализация в престижни университети и фирми.
Ресурсите, които обезпечават обучението по ИИТ, вече са налице. Те бяха предоставени по Опреративна програма "Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в образованието", а също и с усилията на иновативно мислещи директори на училища. Добре подготвени учители също вече има предостатъчно - явно не сте прочели внимателно изложението на петицията. Личи си, че отдавна не сте имали допирни точки със сферата на образованието.
Напълно неясно остава на какви проучвания се основава Вашето абсолютно невярно твърдение, че децата нямат интерес към този (кой?) предмет, както и за какво рязане на часове говорите, защото ние не искаме това. ИТ биха могли да бъдат строго специализилани, ние обаче имаме предвид абсолютно задължителния минимум, над който всеки ще може да надгражда избирателно.
Говорим за дигитална грамотност, която е част от функционалната грамотност, господине!