ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ


Гост

/ #37

2015-05-28 10:53

Кой бог ще я пази? Религията е бич на света от доста време. Не ми говорете за суеверия, защото точно телигията е пълна с такива, държащи хората в страх и подчинение. Вие приемате религията на сляпол без доказателства, без никаква емпирична основа. Библията е писана от хора, напасната по стария завет.  Да не си мислите, че е паднала от небето?!

Също не си мислете, че християнството е най-морално и етично. Събрало е доста мъдрости на миналото, доста преди самото него да го има, всичко е изкопирано от предхристиянските вярвания, събрано в една книга, която не казвам, че няма истина и морал и ценности, но е украсена с една измислена история  за зомбита, космически богове и "чудеса".

Странно ми е как, вие, уж вярващите, си отнемате от свободата, за да вярвате в нещо, което ви обещава неизпълними неща, заплашва ви, че ще се случи нещо ужасно ако не сте праведни, приемате, че сте по-низши от измисления си бог, защото само той бил съвършен, а вия по рождения грешни, изпълненис  празнота, която той трябва да запълни.
Религията е психическо разстройство, даже е доказано. Вярването в измислени неща, не ви прави по-стойностни от другите хора.
Може да продължим спора и още, но споренето със сляпо вярващи хора в измислени неща е доста тръдно, приемащи всичко на вяра, неподплътена с нищо реално...