Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.

Надя Дъфи

/ #91 Re:

2015-04-26 18:26

#42: Първанов -  

 Първанов, явно нито сте бил по света нито сте раждал, иначе нямаше да се изкажете толкова неподготвен! Ако пък стр е лекар гинеколог предлагам да напуснете. Все повече майки раждат в чужбина и то Най вече заради некадърен, незаинтересован и ужасен персонал в родилните отделения! Радвам се да прочета че тук/там има надежда нещата да се оправят, но явно ще трябва време и кураж от народа да настоява за нови закони и за спазването им. Имах късмета да раждам в Англия, 2 пъти със съпруга ми до мен и с невероятни акушерки, и за тях те просто СК върлеха работата, но я вършеха невероятно добре без да се оплакват че са изморени и т.н и също така никой не ми каза че не съм добре и те трябва да се грижат за бебетата ми! Напротив, дават съвет и кураж колкото се може фа сме по-близо и ако имаме нужда от помощ, персонала е там за да помогне! 

В същотото време лекар Гинеколог от Габровската болница, запитан за нещо елементарно - неговият надменен отговор беше - " системите по другите държави не ги коментирам" 

а истината е че всяка една акушерка тук върши много повече работа. По най нормалниа начин и би го сложила него, а и много други рака наречени а/гинеколози в джоба, защото за много от тях е по-важно да си напълнят джоба отколкото да обърнат внимание! Въобще ми се повръща като знам как се отнасят към мнозинството родилки! 

Дано само по-новото поколение лекари-гинеколози да изкарват практика в европейски държави.