ЛУСТРАЦИЯ НА ДС АГЕНТИ И СЪТРУДНИЦИ


Гост

/ #231

2015-03-08 10:33

Напълно споделям и настоявам за спешното приемане на закон за лустрация на бивши агенти на ДС заемащи различни позиции в Държ. администрация.
С болка пиша тези редове, бивш военен пилот съм ,имам над 2000 часа свръхзвуков нальот,обучил съм десетки пилоти, обичам България и ми е жално за това че в годините на "прехода" всичко беше подменено и окаляно.
Дължа да отбележа че нашето малко село- с.Чавдарци общ. Ловеч , последните 10 години се управлява последователно от кметски наместник- съпруга на криминално проявен контрабандист на цигари,залавян многократно от икон. полиция, митници. Въпросното кметско семейство беше покровителствено до край от кмета на общ. Ловеч и когато обществената нетърпимост не можеше да се прикрие г-н кмета на гр. Ловеч изпрати негов приятел и другар - двоен агент на ДС от близкото минало за да "дооправи" селото ни. Същият за много кратко време - за по малко от година успя да продаде на негова близка фирма общ. и частни имоти на жители от селото без никой от селото да знае какво се случва чрез измислени събрания на сел. съветници,успя също така да обсеби над 400 куб. м. дървесина от общинският фонд пак в тясна комбинация със службите които вместо да го разследват му оказваха логистично съдействие.На освен тези и други престъпления по служба прокуратурата определя като администр. нарушения и отказва да се занимава...Считам че този закон за лустрацията , макар и много закъснял ще позволи така необходимата глътка въздух за гражданското общество в страната ни.