ЛУСТРАЦИЯ НА ДС АГЕНТИ И СЪТРУДНИЦИ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЛУСТРАЦИЯ НА ДС АГЕНТИ И СЪТРУДНИЦИ


Anonymous

#1

2011-05-22 10:56

Най-крайно време беше.

Гост

#2

2011-05-25 12:54

Това е единственият начин да създадем конкурентноспособна икономика, базирана на знанието, съвременен начин на управление и създаване на равноправни възможности!!!!!!

Гост

#3

2011-06-23 17:12

Дори да е със закъснение,нека лустрацията се състои!

Гост

#4

2011-07-09 04:09

В България няма да има просперитет докато ни управляват тези "изчадия на ада". За голямо съжаление, "западът" доказа, че е в пълно съглашение със старите комунистически муцуни и затова те се чувстват "недосегаеми" и се гаврят с обикновените хора. Аз лично не виждам, как ще се отървем от тази крадлива паплач и сган ???
дедо либен

#5 Re:

2011-07-12 16:27

#1: -  

 Прави ми впечатление, че за всички ръководни държавни постове и преуспяващи фирми в България винаги се оказват Комунисти или сътрудници на ДС. Защо? Да не би те да са с два чифта мъде?


Гост

#6

2011-07-31 13:42

Рано или късно трябва да има лустрация на всички, които агенти на ДС. Иначе както показва ситуацията в момента- изчезваме.

Гост

#7

2011-08-09 00:12

Правото да бъдеш президент, дипломат, министър, магистрат, да заемаш ръководна публична или властова длъжност не е основно човешко право. За да бъдеш на такава позиция,трябва да отговаряш на определени критерии, да си "пригоден". Един от критериите би трябвало да е свързан с определени изисквания към морала на дадена личност. Бившите щатни служители и агенти на ДС не отговарят на този критерий. В този смисъл лустрацията не противоречи на Конституцията.

Гост

#8

2011-08-09 08:23

Преди да се случи тази чистка, няма да има развитие на България!

Гост

#9

2011-10-01 20:16

Освен на агентите, да бъдат казани и имената на служителите на съветското разузнаване!Справедливо е!

Гост

#10

2011-10-29 18:12

Защо се въртим в кръг вече 22 год? Една от причините е, че не направихме лустрация на членовете на ДС в първите 2-3 години. Те, заедно с бившето ръководство на БКП овладяха (почина Луканов-проклет са е) икономическата власт и от там политическата и сега са непобедими.

Гост

#11

2011-10-30 09:15

Много е закъсняла,но по-добре късно,отколкото никога.И един въпрос,вярвате ли приятели,че дори един млн.души да подпишем това обръщение,ще има някакъв резултат? Аз си мисля,че особено сега при това управление,нищо не може да се промени.

Гост

#12

2012-01-04 20:17

Аз не искам да съдя хората, сътрудничили на ДС.
Просто смятам, че е редно вземащите решения в държавата и формиращите мнение все пак да не бъдат дамгосани от ДС.

Гост

#13

2012-02-26 20:15

Вън мрачните времена на Д.С. ! Вън от живота ни агентите-чудовища на Д.С. !

Гост

#14

2012-02-26 21:02

Инициатива за отменяне на давността за извършени престъпления от лица, свързани с комунистическия режим, защото 23 г., т.е. почти четвърт век след края на тоталитарния комунистически режим, България не е правова държава.

Понятия като справедливост, законност, морал и родолюбие се изопачават от хора , които не различават добро от зло. В очите ни се налагат псевдоличности, псевдоавторитети и лица с неясни заслуги към държавата. Смисълът на завещаната ни „чиста и свята република” е обезценен. Родината в очите ни вече не е идеал, а инструмент в ръцете на престъпници и мародери. Човешкото ни право на стремеж към щастие в собствения ни дом е пречупено.

Нагли и опорочени хора си присвоиха мечтите ни и ни превърнаха пред целя свят в овчедушни свидетели. Всички виждаме благоденствието, в което тънат една шепа хора и тежката борба за оцеляване, която водим всички останали.
Политическата класа, магистратите и олигарсите са креатури на престъпните действия на една мракобесна структура, наречена Държавна сигурност. Същността на тази система е защитата на Българската комунистическа партия, а не на интересите на България.

България не уби никого !

БКП зверски изби и репресира свещенослужители, военни, интелектуалци, политици и всеки дръзнал да изрази човешкото си право на протест.

БКП потопи Горянското движение в кръв, а земята - душата на българина, заграби с насилие. Нашият народ никога не призна Българската комунистическа партия. Затова беше заплашван, унижаван, тъпкан и подиграван от прости хора с огромна власт. Не пожалиха дори вярата ни.
Държавна сигурност беше слугата и инструмента на тази кървава партия. Престъпните и’ действия трябва да бъдат изобличени.

България продължава да агонизира без надежда за излизане от лъжата, в която ни принуждават да вярваме, а именно, че онази Държавна сигурност не съществува вече.

Те пак са тук! И пак са същите! Духът на репресията и страхът продължава да витае, подхранван от агентите и’ вече с нови лица. Те отново решават съдбите ни чрез овладяване на институциите на новата демократична държава. В техни ръце е законодателната, изпълнителната и съдебна власт. В тях са също банките, медиите и неправителстеният сектор. Изготвяните закони са в услуга на техните грабителски интереси. Те поставят некадърници по върховете на държавната власт и лукави доносници зад завесата. В тяхната схема няма място за честни хора.

Съдебната система е заразена. Тя оправдава техните действия и съкрушава стремежа ни към справедливост.

Отнеха основното конституционното право на всеки гражданин – на справедлив съдебен процес.

Ограничиха основното човешко право на защита от произвола на институциите, правораздавателната и правоохранителна система.

Резултатът от дейността им е винаги един и същ. Всеки може да бъде оклеветен и съден. Може насилствено да ти бъде отнето имуществото, заради скалъпени обвинения. Всеки може да изгуби работата си и да бъде лишен от правото да работи и да се издържа. Всеки може да бъде лишен от сигурност за себе си и семейството си.

Дейно прилагат създадения от тях в годините на прехода уникален български вид правораздаване – „телефонно правосъдие”. Не е важно има ли престъпление и доказателства. Важно е кой на кого е звъннал и наредил преследване, кой на кого има зъб и кой на кого е задължен.

Неграмотни магистрати и „парашутисти”, - назначени отгоре, с купени дипломи и с дискредитирани пред обществото имена, раздават обвинения и присъди.

Самозабравили се, агентите на ДС превърнаха орден „Стара планина” в значка от сергия, а генералския пагон – във вестник от улична будка. Усетили народната омраза и презрение, побързаха сами да се отличат за „държавни заслуги”.

Направиха така, че сега в България да си престъпник е авторитетно, а да си жертва на престъпление е начин на живот на всеки обикновен човек, лишен насилствено от елементарно човешко достойнство.

Всеки, който се осмели да каже тази истина, в правовата ни република е обявяван за луд. Луди са всички, които искат да живеят в държава, в която действат законите.

Трябва да си върнем държавата на своя страна. Да им напомним, че посегателството над правата на един човек е посегателство върху правата на всички хора. Да си припомним всички, че България я има, за да е защитник на правата, а не е раздавач на права, според привилегии и принадлежност към един репресивен апарат.

Трябва да докажем, че със закон за лустрация може да се изчистят всички нива на общесвения живот и държавното управление.

За такъв закон трябва да има масова подкрепа на обикновения българин, който е равноправен гражданин на Европейския съюз.

Можем да превърнем нашето негодувание в законен, чист, справедлив и обществено наложен процес, в законодателство, което държавата не може да откаже на гражданите си, за да им осигури право на живот и на сигурност, извън мрака на доносничеството.

Европейският съюз има механизмите да помогне на България да преодолее миналото, но ние трябва да покажем, че дори с ограничени права, поне все още не сме се отказали от правото си на свобода.

Днес в България всеки обикновен гражданин е Никой – нямаме имена, нямаме и значение, никой дори не се интересува от това, че вече сме европeйски граждани .

Ако обединим гнева си срещу това, че една шепа хора ни разиграват като маймуни, можем в един глас да им напомним, че е важно всяко име, че стотинките на един са богатство за семейството му повече, отколкото милионите на друг.

Пред закона всички сме равни, пред европейската култура – също. Защо се сещат за нас, само когато с нашите пари държавата плаща обезщетенията на тези, които си намират правата чак в Страсбург.


Призоваваме

Всички пострадали от комунистическия режим,
Всички свещенослужители и миряни, омерзени от посегателството на Държавна сигурност към светостта на Църквата
Всички пострадали от липса на сигурност, защита и правосъдие
Всички, чиито деца са жертва на „европейските” улици в България
Всички, чиито домове и коли са обирани и разграбвани
Всички изнудвани, унижавани и рекетирани
Всички потърпевши в работата си от некадърни спуснати отгоре началници
Всички, които са лишени от правото си на собственост
Всички, чиито деца и близки безследно изчезнаха и никога няма да научат истината
Всички насилвани, ограбени, бити, отвличани, които не са получавали справедливо възмездие


Да подкрепят този призив:

Ние, гражданите на България, сами да си върнем държавата, защото ние сме държавата.
Да се обединим в защита на правата си от хората с две законни имена.
Ние заедно да изчистим държавата си, правосъдната и правораздавателна система на България, която днес е репресивен апарат за всяване на страх, а не защитник на правото ни на живот и на правилата в държавата.

Това е тестът:

И за нас – да се намерим, да ни чуят, защото ние явно сами сме се отказали от гласа и правата си.

И за тези, които имат власт, дадена им от нашите гласове,гласовете на всички тези българи без имена и без права.

Да им кажем как се казваме. И кой управлява в една правова държава. От кого произтича властта в нашата демократична европейска България.

ПОДПОЛКОВНИК НИКОЛАЙ МАРКОВ

Гост

#15

2012-02-26 21:38

Още не е късно да се приеме такъв закон. Съсипателите на България продължават антибългарската си политика и няма да мирясат, ако не бъдат спрени.

Гост

#16

2012-02-26 21:44

ДОЛУ ръцете на БОРИСОВ от ДОСИЕТАТА,държ.БЮДЖЕТ и ДЪРЖАВАТА.
ДО: ГЛ.ПРОКУРОР,КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД,ПРЕЗИДЕНТА-г-н Р.Плевнелиев,НАРОДНО СЪБРАНИЕ-г-жа Ц.Цачева,ДЕПУТАТИТЕ-г-н Ив.Костов,г-н М.Димитров,КОМИСИЯ по ДОСИЕТАТА-г-н Евтим Костадинов,СВ.СИНОД на БПЦ : ЗАКОНЪТ за досиетата е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН.-допуска до досиетата наследници само по ПРАВА ЛИНИЯ ДО ВТОРО КОЛЯНО/баща,син,дете/,но не допуска наследници по “СЪРЕБРЕНА”ЛИНИЯ/чичо,леля,братовчеди/по Семеен Кодекс.Шефът на КОМДОС- Евтим Костадинов/от БКП,сега БСП/нарушава Закона.Допуска до досиетата/избирателно-целево,по некомпетентност/ други лица,които не са н-ци по права линия.Доказателства от Комдос, за трима братя-политически дейци от Варна:
1/.Изх.№ 10916/2011г.- инж.Георги Вълканов Попов,концлагерист от Белене-1949г., Арх.№ 1а 2682,1а 2075,СД-158,.лично дело № 5103/чичо ни-н-к на свещеници,от земеделците на д-р Г.М.ДИМИТРОВ-ГеМеТо и на НИКОЛА ПЕГКОВ,преследван от ДС по линия”Геметовци”,без деца до смъртта си-1984г./.Признат по Закон-РЕПРЕСИРАН.
2/Изх.№ 10917/2011 г.-икон.Димитър Вълканов Попов,концлагерист от Белене-1949,1950г./чичо ни-н-к на свещеници,комунист от БКП,изключен от партията и възстановен-поч.1990 г.Арх.№ 11-сл.,101 КДС-Варна, 75 V-0-72775,досието частично унищожено с Прот.№ 54/1974 г./.Признат по Закон-РЕПРЕСИРАН
3/Удост.за н-ци към №№ 10916/2011г.и 10917/2011г.-адв.Гради Вълканов Попов-/чичо ни-н-к на свещеници,член на БЗНС-изселен за 5 год.в села на Сев.изт.България,поч.-1978г.Признат по закон-РЕПРЕСИРАН. 4/УПРАВЛЯВАЩИТЕ/Борисов-Герб/ НЕ НИ ДОПУСКАТ до досиетата и на останалите братя и сестра им –н-ци на свещеници,наши чичовци и леля-Ирина/без деца/,ннж.Неделчо,инж.Иван и Никола Вълканов Попови. Искаме от НС-анкетна комисия да разследва нарушенията от Комдос на Закона за досиетата , ЗАБРАНА на БСП/ наследница БКП/, корегиране на Закона за досиетата и разсекретяване на досиетата за ВСИЧКИ ЛИЦА-до промените от 1989 г,Считаме,че няма опасност за националната ни сигурност-вече сме в НАТО и ЕС. Искането е от Политическа Партия ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ/на Ан.Мозер и П.Ставрева /,е-mail :obedineni.zemedelci.vn@gmail.com ,Варна-тел.052/607118 , Skype name :hristo.valkanov34 . .

Гост

#17 Не на ДС в българската държава и БПЦ!

2012-02-26 22:52

Настоявам, за лустрация от ръководни позиции в държавната администрация и всички организации с обществено и държавно участие, както и отзоваването на всички ДС-сътрудници от духовния живот на Българската православна църва, на всички активни до 1990 година (включително), служители и сътрудници на Държавна Сигурност!

Гост

#18

2012-02-26 23:24

Toва отдавна трябваше да стане по примера на другите бивши соц. страни.За съжаление Иван Костов ни предаде. Не се ли направи сега тъпченето на едно място ще продължи с години.

Гост

#19

2012-02-26 23:37

По-добре късно,отколкото никога!

Гост

#20

2012-02-26 23:50

Задължително Българи, защото го дължим на истинските Българи загубили живота си по концлагери в името на Нашата България!!!
доц. д-р Любима Йорданова, М.А.
Гост

#21

2012-02-27 06:34

Законът за лустрация на работилите за Държавна сигурност до 1990 г., за недопускането им до заемане на ръководни длъжности в държавата, има единствено морални съображения и не нарушава техните права на граждани. Той е в духа на чл. 10, т. 2 - Свобода на изразяването на мнение от "Конвенция за защита правата на човека и основните свободи", ратифицирана от Република България през 1992 г. и задължителен правен документ за България от 07.09.1992 г. В него се казва : "... процедури, условия, ограничения или санкции, които са предвидени от закона и са необходими в едно демократично общество в интерес на... за защитата на здравето и МОРАЛА..."


Гост

#22

2012-02-27 07:28

Заедно ще
успеем!

Гост

#23

2012-02-27 07:32

Крайно време е и не е късно - по-добре късно отколкото
никога.

Гост

#24

2012-02-27 09:36

Достатъчно злини вече ни нанесоха!

Гост

#25

2012-02-27 09:51

Доносници в дипломатическите служби, в църквата, в медиите, в културата и образованието, навсякъде. Не мислете, че това е минало. Те се самовъзпроизвеждат като микроби. Създават паралелна власт свят и тя не е в миналото. Миналото си е заминало. Тези хора и многобройните им наследници участват във всичко и днес като използват мръсната информация събрана за всеки от нас.
С декларации и закони няма как да бъдат спряни, но това е морален избор.