ДА СПРЕМ НАШЕСТВИЕТО НА АСФАЛТА В ИСТОРИЧЕСКА СОФИЯ!


Гост

/ #11

2014-05-15 07:54

Изобщо концепцията за развитие на центъра на София е погрешна. Центърът не трябва да се развива според съвременните разбирания на някои архитекти, а трябва да се запази такъв какъвто е бил. Важни са стилът и духът му. Това което ще доведе туристи и ще напомня на гражданите каква е била столицата преди 50 а на места и 100 години.
Голяма глупост е управлението на града да продължава да се съсредоточава в центъра.
Метрото трябваше да прави един петоъгълник (или шестоъгълник около центъра, така че гражданите да могат да достигат до центъра за десетина-петнадесет минути пеш, което ще рече че в радиус от два километра не трябва да има шум и газове от транспортни средства. Да се върне идилията от миналите времена.
Насочванетона транспортния поток по бул сливница също е недоразумение. Този поток трябва да мине някъде към централна гара и от там по Константин Величков. Магистралата Тодор Александров е също такова недоразумение.
А по въпроса за Руски паметник Той също трябва да пази стила и духа на времето. А къде са алеите по бул Скобелев и бул. Македония. Очаквам с нетърпение да видя поредното недалновидно решение с бившия исторически музей и предстоящото преместване на трамвайната линия от другата страна на бул скобелев. Правилната идея беше трамваят да се скрие под земята още от пл. Македония, а защо не и още от Пиротска, а там да се оформи пешеходна зона и зона за велосипедисти. Разбира се трябва да се помисли и за достъп на обслужващите района автомобили