За въвеждане на "зелена зона" в района около ул.Цар Иван Асен II
Свържете се с автора на петицията
Въвеждането на зелена зона може да не е най-доброто възможно решение на проблемите с паркирането, но все пак е решение. Дава известен стимул, хора, които не ползват автомобилите си, да се освободят от тях. Разумно е и ограничаването на броя автомобили на един собственик, както и премахването на незаконно поставени антипаркинг устройства по тротоарите.
За Зелената зона в района на Иван Асен!
Хубаво би било, не само зелената зона да важи в тези райони около `` Цар Иван Асен II`` Улиците
`` Река Осъм``, ``Лакатица``,``Огоста`` и най-вече `` Николай Ракитин``Сутрин не зная как е тъй като излизам рано, но вечер прибирайки се е нещо страшно, не можеш да се разминеш.
Зелена зона!
Въвеждането на зелена зона за квартала е добър вариант! Улиците са задръстени с автомобили на хора, които не живеят там. Например, служители на Райфайзенбанк паркират по малките улици, въпреки, че имат служебен подземен и надземен паркинги, включително платени места на улицата пред банката. Собственикът на кафенето пред БФС държи незаконна каравана и други МПС по улицити в съседство на ул. "Цар Иван Асен II", без да е живущ в района. Караваната не е минавала технически преглед от поне 10 години и се използва за офис с прокарано електрозахранване /вероятно незаконно/, както и за тоалетна! По всички улици в квартала има изоставени излезли от употреба МПС.
Re:
Не съм от село и живея при приятеля си. Зелената зона е глупост и ако по цял Иван Асен и преките нямаше такава глупост нямаше да е така. И сега намирам винаги къде да паркирам и няма да си сменям постоянния адрес и да давам по сто лева защото сме дошли от село!!!
Въпреки че блока ми заема цяла пряка от Иван Асен общината отказва да ми издаде винетка за зелена зона понеже адреса не се води на Иван Асен. Това принуждава мен и съседите ми да паркираме на практика кола върху кола в градинката на блока. Работещите наоколо се възползват от малкото налични паркоместа на блока (включително и един наглец който през деня паркира личната си кола, а през нощта буса с който работи!) Като добавим някой друг съсед с повече коли и положението ви става ясно. Всички тези проблеми ще намалеят драстично ако направят целия квартал зелена зона.
Re: Re:
Всъщност точно това е идеята.
Сменяте си постоянния адрес, плащате си данъците и винетката за зелена зона в София и нямате проблеми с паркирането. И вместо данъците на автомобила ви да отиват в празния град откъдето сте дошли, те отиват в бюджета на града в който живеете.
Паркинга за личен автомобил навсякъде не е изконно право на българина и автомобилния трафик в столицата трябва рязко да намалее за да стане въздуха по-чист.
Уважаеми съграждани, прекрасната идея за разширяване на зелената зона в квартала отново замря, след като беше на дневен ред в началото на февруари 2016-та, когато имаше ред публикации по медиите. Кого обслужва общината - разбира се, интересите на селяните и приходящите в квартала, но не и тези на живущите! Пишем само петиции, подписки и прочие, а цялата тази приходяща пасмина е превърнала средата ни за живот в една клоака!
| This discussion has been closed. |