Подписване и подпечатване на студентските книжки в МВБУ
Свържете се с автора на петицията
This comment has been removed by the author of the petition.
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re:
Re: ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
от доц. Невяна Кръстева - Четвъртък, 9 Юни 2011, 04:53 pm
Намирам целият шум тук за буря в чаша вода.
Все пак държа да знаете,че учебната документация на училището се поддържа в съответствие със стандартите и за всеки положен изпит, освен оценките в системата, всеки преподавател подписва протокол на хартиен носител. Този протокол се съхранява изключително добре (ако се не лъжа 50 години).
Никой няма право да поставя оценка в книжките, освен преподавателят по съответната дисциплина и то с протокола в ръка. При вашия начин на обучение този подход е неудачен.
Нямам представа какви "компетентни органи" ще визирате с т.нар. "петиция" (която е емоционална, но и неграмотна), но прилича на някакъв вид избиване на комплекси на тема - "знам си правата".
Ако си позволя да ви посъветвам "не плюйте в кладенеца, от който пиете вода". Доста години и нерви сме вложили ние- всички ваши преподаватели и ръководството на училището в изграждането на неговия престиж и авторитет, за да го разнасяте по телевизиите по подобни смехотворни поводи. Въпреки, че без съмнение заповедта е правомерна, самото размахване на една академична институция из публичното пространство с подобни претенции създава "лош дъх в устата". А един ден работодателите ще ви приемат с тези дипломи. За тяхната тежест носим отговорност ние, но още повече вие- с всички ваши действия да укрепвате авторитета на МВБУ (при толкова време и средства, които влагате), а не да режете клона, на който седите.
Убедена съм, че би се намерило разумно решение за колеги, които имат нужда от убедително доказателство пред някого освен уверение и академична справка (която в повечето случай е документ по-официален от книжката). А ми е любопитно и какви са правата (според мен химерични), които губите без книжка, в качеството ви на студенти в дистанционна форма на обучение?
Моля да бъдете по - мъдри и въздържани. Да обмисляте внимателно действията си, ако не сте попаднали случайно в тази система. А останалото са размисли и страсти, които често са трагикомични.
от доц. Невяна Кръстева - Четвъртък, 9 Юни 2011, 06:11 pm
Не искам да влизам в диалог с вас и това е последният ми постинг по темата, но прилича на "мармоти завиват шоколад в станиол". Преподавателите ви с протокол в ръка, чакащи ви да наминете...
Re: Re:
Мен книжката ме кефи защото дава право на отстъпки в БДЖ и зоологическата градина, а и някои музеи. Нали знаете, цените които са за деца, студенти и пенсионери са по-ниски. Та, думата за книжката.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.