Подписване и подпечатване на студентските книжки в МВБУ

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2011-06-09 11:19


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2011-06-09 18:51


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2011-06-09 21:17


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2011-06-10 19:59



Гост

#5

2011-06-13 01:07

Само така...много се дразня от факта че студентските книжки са празни.

Гост

#6 Re:

2011-06-13 18:16

#5: -  

 Re: ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
от доц. Невяна Кръстева - Четвъртък, 9 Юни 2011, 04:53 pm
Намирам целият шум тук за буря в чаша вода.

Все пак държа да знаете,че учебната документация на училището се поддържа в съответствие със стандартите и за всеки положен изпит, освен оценките в системата, всеки преподавател подписва протокол на хартиен носител. Този протокол се съхранява изключително добре (ако се не лъжа 50 години).

Никой няма право да поставя оценка в книжките, освен преподавателят по съответната дисциплина и то с протокола в ръка. При вашия начин на обучение този подход е неудачен.

Нямам представа какви "компетентни органи" ще визирате с т.нар. "петиция" (която е емоционална, но и неграмотна), но прилича на някакъв вид избиване на комплекси на тема - "знам си правата".

Ако си позволя да ви посъветвам "не плюйте в кладенеца, от който пиете вода". Доста години и нерви сме вложили ние- всички ваши преподаватели и ръководството на училището в изграждането на неговия престиж и авторитет, за да го разнасяте по телевизиите по подобни смехотворни поводи. Въпреки, че без съмнение заповедта е правомерна, самото размахване на една академична институция из публичното пространство с подобни претенции създава "лош дъх в устата". А един ден работодателите ще ви приемат с тези дипломи. За тяхната тежест носим отговорност ние, но още повече вие- с всички ваши действия да укрепвате авторитета на МВБУ (при толкова време и средства, които влагате), а не да режете клона, на който седите.

Убедена съм, че би се намерило разумно решение за колеги, които имат нужда от убедително доказателство пред някого освен уверение и академична справка (която в повечето случай е документ по-официален от книжката). А ми е любопитно и какви са правата (според мен химерични), които губите без книжка, в качеството ви на студенти в дистанционна форма на обучение?

Моля да бъдете по - мъдри и въздържани. Да обмисляте внимателно действията си, ако не сте попаднали случайно в тази система. А останалото са размисли и страсти, които често са трагикомични.

Re: ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
от доц. Невяна Кръстева - Четвъртък, 9 Юни 2011, 06:11 pm
  Не искам да влизам в диалог с вас и това е последният ми постинг по темата, но прилича на "мармоти завиват шоколад в станиол". Преподавателите ви с протокол в ръка, чакащи ви да наминете...
Защо тогава да не наминавате и да правите и пълен цикъл лекции "лице в лице" (което предполага заверка), защо да не правите всички тестове в сградата на МВБУ...Повярвайте, че това са етапи, през които сме преминали и считам, че успешно се развиваме към друг тип мислене и икономика "на знанието", което означава дигитализация и реално дистанционно обучение.
Именно вашето поколение би трябвало да се бори за тази революция, а да не се вкопчва в книжката като тотем на племето, свитетелство за принадлежност към каста.
Колеги, нека да помислим добре, преди да вземем решение...

Гост

#7 Re: Re:

2011-06-14 22:21

#6: - Re:  

 

Може би трябваше да постнете цялата дискусия, а не само това, което Ви изнася.


Гост

#8

2011-06-29 13:45

Хора събудете се, ние имаме права в тази държава и договора, който сме подписали е двустранен, не едностранен!

Гост

#9

2011-07-23 02:11

Трябва да имаме редовни студентски книжки и съм ЗА инициятивата!!!

Гост

#10

2011-09-16 22:09

Определено трябва да си имаме книжки, които да са редовни. Това е задължителен документ за всеки студент!
Гост

#11

2016-09-21 14:17

Мен книжката ме кефи защото дава право на отстъпки в БДЖ и зоологическата градина, а и някои музеи. Нали знаете, цените които са за деца, студенти и пенсионери са по-ниски. Та, думата за книжката.