За намаляване броя на депутатите
Свържете се с автора на петицията
Re:
Е, писах днес в страницата на БНТ, цял ден. Помагайте и Вие, по страниците на медиите. То не се познаваме, няма създадена организация. Не сме партия, или друга мръсна думичка :) Всеки прави, каквото може.
Това със списъците, рано или късно, трябва да стане. Трябва да се прави инициативен комитет, да се регистрира. Но малко се промени ситуацията, с тая оставка. Мислене си е необходимо, и да помагаме, кой с каквото може.
Re:
#208: - Бих искала да предложа и промяна в статута на съдебната власт: да се свали имунитета на съдии, прокурори и следователи (с цел да се намали корупционния модел); районните съдии да бъдат избирани от местното население за период не по-дълъг от 6 години (за да се преустанови безкрайното проточване на дела); съдебните заседатели наистина да се избират от местното население.
Това е доста интересно предложение, лично аз съм много ЗА. Имате ли възможност да го формулирате като въпрос за Референдум. С приложени мотиви. В достатъчно категорична и разбираема форма, за всички, които ще гласуват за него. С текст, защитим от недобросъвестни промени по пътя към прилагането му.
Предполагам, наясно сте , че такъв въпрос изисква последващи действия на парламента и трудно може да се приложи пряко.
От друга страна, има хиляди проблеми, противоречия и неясноти в нормативната уредба. Според мен, създавайки работещ парламент и възможност за отстраняване на висшите магистрати и конституционни съдии от Суверена, ще създадем условията и за работеща съдебна система.
Относно числото 46: Това число се оформи, тъй като съвестта ни не позволява да напишем по-малко :)
Има добра мотивировка за по двама народни представители от област, това прави 56.
Бихте ли защитили числото 60 с логични мотиви. Защо точно 60, или 20? Ама убедително.
Относно заплатите на Народните представители: Все пак това е най-отговорната работа в България. Тези хора създават законите. Необходими са помощници, телефони ... Би следвало да е осигурено. Но в момента си е разхищение, преките разходи по един народен представител са над 18000 месечно. А с някои други - надвишават 200000 месечно, за един депутат. Много пари са. На фона на общата мизерия, звучи мародерски. Колкото 1000 месечни сметки за ток, примерно :)
Re: Re:
Vseki deputat,ako ima nujda ot konsultazia,moje da dade zaiavka sa niakakav spezialist.Dori moje da poso4i konkretno lize-spezialist v dadena oblast.Administrativnia otgovornik v parlamenta,pokanva tosi spezialist sa konsultazia.Sled konsultaziata mu se plasta po opredeleni ot parlamenta tarifi-po4asovo saplastane ili sa svarshena rabota.Ako tosi spezialist,ne haresva zaplastaneto,prosto ne idva da varshi rabota.Vsi4ki tesi pokani i rashodi,triabva da podlejat na srtog kontrol-Diankov e podhodiast !
Re:
Ами аз съм със средно образование. Три висши учих, 89-та ме изключиха за уронване престижа на преподавател по полит икономия. След това сменихме системата. В началото на 90-те се наложи да работя - нямаше какво да се яде. Винаги аз съм си бил работодател, един ден нямам като наемен работник. Оправял съм се, и каквото съм си изкарал, със собствен труд и умения е било. Падал съм, ставал съм, ей така. Но, от милата Родина нищо не съм взел, нито съм и продавал. Хората ме търсят, за да работят с мен, защото съм от най-най добрите в това, което правя.
Пиша на кирилица, владея два чужди езика и се оправям на още седем, включително китайски. И такива , от моето поколение, са много, в такива времена попаднахме.
Тази кауза ме вълнува и съм изцяло за нея, защото ме е срам да гледам хората - съседите, по улицата, клиентите им. Срам ме е да им взема пари, защото те нямат. Срам ме е, че извън България ме гледат като маймуна от бананова република, и като стаме дума да правим нещо в България, ме питат "на кой колко ще се дава и не може ли да е извън България, че ние нямаме такава практика", защото като такава държава ни познават всички.
Та, Господине, не мислите ли, че малко преувеличавате.
А иначе, не е нормално. Не е нормално да си топли бабата една стаичка по два часа на ден. Не е нормално да не може да си плати сметката за това. Не е нормално да плащаме месечно за държавно и регулаторно управление повече, отколкото са сметките за ток на всички. Не, не е нормално.
Честни избори
Re:
Отдавна мисля по нов закон, специален по отношение на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекси.
Закон за бандитизма
1. Да реши въпроса с корупцията и други зависимости в държавни и обществено значими органи;
2. Да реши въпроса с мутрите и силовите групировки;
3. Да реши въпроса с бандитизма и обществено опасното заговорничество при бивши и настоящи от службите (Тук попадат медиите, банките, приватизацията, дипломатическите среди, браншовите организации, ползването на ресурса на силовите служби за собствени или партийни цели, и какво ли не, и какво ли не);
4. Да реши проблема с първоначалното финансиране от партийните каси като злоупотреба с народни пари;
5. Да реши въпроса с нарушаване правата върху природните ресурси на Родината ни за чужди интереси;
6. Да реши въпроса с безпричастността на държавните органи с доходите, със свободата в икономиката, със собствеността в полза на чужди интереси;
7. Да реши въпроса с дружествата от значение за Националната ни сигурност;
8. Да реши въпроса с за смъртното наказание за особено тежки престъпления по този закон;
9. Да въведе 30 годишна давност за отнемане на заграбеното от Народа и Държавата и за всички престъпления по този закон.
За съжаление, това е цялостно преразглеждане на област от законодателството. Не е от компетентността на Референдум. Може да стане на Велико народно събрание. Или от свястно обикновено народно събрание. За каквото става дума в тази петиция. Според мен.
Тема
Изтрихте ми написаното мнение, но съм за 56 + 18 = 74 депутата. Уравнението е от броя на областите умножено по 2 и 18-те ресора, за които отговарят представителите. По-малко не го виждам. Колкото сме повече толкова е по-сигурно да успеем !
| This discussion has been closed. |