Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Твърденията за спаднал оборот на заведенията, заради забраната за пушене, е смехотворна, предвид ужасяващата икономическа криза!
Az ne obi4am da sedia v miasto opu6eno ot tsigari!
Koe pravi pravata na tezi, koito pu6at pove4e/po-silni ot tezi, koito ne pu6at?
Fakta, 4e v BG veroiatno /ne dokazano/, koito pu6at sa pove4e ot tezi, koito ne pu6at ne ozna4ava 4e te triabva da natrapvat izbotar si na horata naokolo!
Predimsvoto, kogato ne pui6 v zavedenie e , 4e PU6I6 ZNA4ITELNO PO-MALKO, za6toto ne lepi6 tsigara sled tsigara.
Ne pu6a i v ka6ti - za6to saprugat mi, koito ne pu6i, triabva da stoi vav valni ot dim? za6to az da imam pove4e pravo ot nego? I taka pu6a zna4itelno po-malko.
Nima fakta 4e pu6a po-malko i ne smatdia az i vsi4ko okolo men da tsigari e malko?
Yuliya Kyle
Цигарения дим
Здравето е най-важното!
Аз уважавам и напълно разбирам желанието на непушачите да не се пуши по заведенията. Нека не се пуши навсякъде, нека даже в 99% от заведенията не се пуши. Но трябва да има и поне 1%, в които се пуши. Нека всички имаме право на избор.
И като съм почнал, нека и всички други зависими към някакви субстанции да имат избор. Нека има места, където всеки желаещ да може да си купи качествени и контролирани марихуана, салвия, ЛСД, кокаин. Нека всичко това бъде легално, но контролирано, налично и допустимо само на регламентирани места.
Сигурно звуча наивно...
Единственото, което е нужно, е хората да бъдат образовани и научени как да вземат сами възможно най-информирано решение. Дали е грешно или не, е твърде субективно.
А на уважаемите пушачи мога само да кажа "Смърдете си на цигари, пури и т.н. вкъщи". Ако толкова държите да покажете, че можете да смучете цилиндрични обекти със средна дебелина 5-8 милиметра има електронни цигари.
Като цяло-всички тук сте много зле....
Не на връщането на цигареният дим в заведенията
След успокояване на страстите ще заредим следващата дискусия - нова забрана.
Смятате ли наистина, че забраната за пушене в заведенията или където и да било е водена с ясната цел за опазване на вашето здраве. За вашето, нашето, моето и твоето здраве на този етап има доста въпроси, които са в ръцете на управляващата власт, но сръчно се прикриват зад гръмки дискусии по други въпроси. Да започнем със здравната система, реформите в болниците, обслужването на пациентите ... Все неща, които пряко касаят здравето на пушача, непушача, детето, пенсионера....., но тези проблеми все някак остават на заден план. И наистина ми е любопитно защо не сте така дейни за наистина важните неща.
Значи пушенето беше търпимо, когато беше разрешено навсякъде. Беше търпимо и после в отделни зали. Сега е нетърпимо и на улицата. Нямам против.
И още нещо - за една забрана не е задължително да имаме закон. Една проста наредба също е достатъчна. Но как само звучи - ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА!!! Сигурно престъпността ще скочи дръстично сега покрай празниците.
Сигурно трябва да мислим повече, когато ни поднасят някакви дискусии...
Re: Като цяло-всички тук сте много зле....
#540: Гергана Димитрова - Като цяло-всички тук сте много зле....
Аааа, не! Всичко останало е незначително! Никой не ни е казал, че трябва да го коментираме :)
Re: Re: Не на пушенето !!!
#301: катя - Re: Не на пушенето !!! Цигарите ли ви направиха купона? И си горда от решението? :) Послушахте си и чалга, нали?:) Имам предложение, защо не си останете в Димитровград? И без друго тенденцията в Бг е да се слуша по-малко чалга:)
Re:
#544: Върл противник на пушенето на обществени места -
Не знам на кое казваш :"По-чиста държава..." с всичките тези боклуци на вън,газовете от милионите коли,мирисът на въглища......и още колко много отровни изпарения........ИЗКАЗВАНЕТО ТИ ЗВУЧИ НЯКАК НЕСЕРИОЗНО!!!!!!!
Re:
Какви права имаш ти, да пушиш на главите на хората, които не искат да се тровят ли? Пуши си навън, никой не те е спрял, това е твоето право!
Re: Re: ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Против Тютюнения дим
| This discussion has been closed. |
#505: Вальо -
ehooooooooo ti lud li si beeeeeeeeeeee
a nie ne sme diskriminarani da dishame 4uzhdiq dim ???????????????????
Taka li????????????????????