Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив
Свържете се с автора на петицията
Re:
Много сте забавни....
за да има посткомунизъм,първо трябва да е имало комунизъм
......оффф.........и неграмотни сте
До Демократ
и тогава ми говорете за болшевишка диктатура, защото и това понятие не знаете какво означава.
И интересно къде ли са тези болшевишки диктатори в родината ни
До Демократ
ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ към ПЕТИЦИЯТА в ПЛОВДИВ
Навременна ПЕТИЦИЯ за "Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив",
който заслужава да впише името си в Българския антикомунистически Пантеон!
Пашев,
ИГНОРИРАЙ написаното от по-горе подписалия се ДЕМОКРАТ-УТОПИСТ,
"защото замислете се Пашев и в двата случая българи са малтретирали и избивали българи" - цитат на ДЕМОКРАТа,
който ДЕМОКРАТ-УТОПИСТ не прави разлика,
че в първия случай на лице е антидържавна въоръжена дейност
в услуга на друга държава и строй,
рушащ основите на демокрацията в България,
а във втория случай на - невинни лица,
изповядващи свещената и неприкосновенна СВОБОДА и ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ!
ИГНОРИРАЙ написаното и поради факта, че ни уведоми, че е изучавал МАРКСИЗМА,
който факт му дава право да изкаже несъгласие с изграждане на мемориалния комплекс!
Пловдив е древен ГРАД и потулената истина за него от 1944 до 1989 г.
трябва да бъде показана за поколенията!
България е наситена с достатъчно много паметници с петолъчкии
и ПАНТЕОНЪТ, "на жертви на болшевизма в Пловдив",
ще ликвидира ДИСБАЛАНСа на тази неправда!
С уважение към автора(авторите) на ПЕТИЦИЯТА!
Re: ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ към ПЕТИЦИЯТА в ПЛОВДИВ
#84: БОРИС ТАШКОВ - ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ към ПЕТИЦИЯТА в ПЛОВДИВ
И каква е потулената истина за Пловдив, че беше икономически много добре развит град за разлика от сега, че беше чист без боклуци от какъвто и да е бил характер,за разлика от сега,че улиците се миеха всяка вечер, за разлика от сега......да продължавам ли ...
До Демократ
До Сибир
Децата ни- изгнанници
Re: Децата ни- изгнанници
#92: висшист - Децата ни- изгнанници
Даже не знам откъде да започна да ви обяснявам, че ужасно много грешите. Не знам по какво сте висшист, но явно не е точна наука, защото твърденията ви се базират на спекулации и измислици. Вероятно сте и неуравновесена личност, която бълнува разни неща.
Кажете ми, как едно дете, което е било затворено там, заради това, че е носило панталони чарлстон и е умряло, е разпродало заводите и разрушило икономиката? Имам новина за вас: не е било това дете, а са били неговите палачи, които от първи комунисти са станали първи капиталисти, защото така им отърва. И онези жертви, които са били виновни единствено за това, че са свободолюбиви и един лев не са откраднали през живота си да ги сравнявате с комунистическите крадци и иззедници, не е просто обидно, но и шизофренно. Бих ви посъветвал да се прегледате при психолог или психиатър, ако е необходимо.
Re:
Ники,
не знам как да ви го обясня, така, че да го разберете. Демокрация НЯМА. Който си мисли, че в България има демокрация в момента, лъже се. Нито има свободни медии, или ако има, тяхното медийно присъствие е силно ограничени и предимно в интернет. Следователно, сега действащата система неправилно се нарича демокрация. Аз бих я нарекал посткомунистически олигархизъм, но и това не е съвсем точно. Това е специална система, в която комунистите са се освободили от старите си задължения да помагат на бедните и са задържали всички пари за себе си. Затова, за сегашното положение можеш да обвиняваш пак комунистите, и по-точно онези с куфарчетата с пари, онези, които са станали кредитни милионери, онези, които фалираха доста банки изкуствено и т.н. Тях обвинявайте и не обвързвайте този въпрос със съвършенно различният въпрос: има ли измъчвани и избивани хора в подземията на общината, заради това, че са били свободолюбиви или не. Аз се отвращавам от вас, заради това, че някои от вас предпочитат да мислят със задните си части, вместо със сърцето, образно казано.
Re:
Кое точно е невярно? Куфарчетата с пари на БКП, раздадени на разни партийци, изкуствено фалиралите банки и хиперинфлацията или може би различните лагери за мъчения и места за задържане, мъчения и убийства? Кое от тези неща не е вярно, че да сме ненормални?
Ненормалниците сте вие: тези които гледате без да виждате и слушате без да чувате.
Банките наистина ги фалираха умишлено, но точно хората на Костов, а не комунистите.
Re:
Ти не знаеш къде живееш, защото нищо не виждаш. По-сляп си от слепец. Пари за пенсии няма поради много неща. Едно от нещата е източването на милиарди от комунистите, изкуственото фалиране на банки и т.н. Друга причина е, че също благодарение на комунистите, България почти няма промишленост, благодарение на която да има пари за заплати и пенсии. Много е лесно да искаш високи заплати и пенсии, но откъде да дойдат? Какво се произвежда и какво се изнася? В някои отрасли има добър износ, но като абсолютна интегрална стойност е почти нищожен. Защо? Защото в условията на пазарна икономика печели най-добрият, а това не сме ние. Ако вместо да роптаете за пенсии и заплати имахте повече САМОИНИЦИАТИВА, вместо СТРАХ, сега можеше да имате повече от малки пенсии и заплати.Винаги е най-лесно да хвърлиш вината върху някой друг вместо върху себе си. Страхливците обичат да живеят на чужди подаяния. Сигурно заради това през комунизма постановката ви е харесвала: панелката, ладичката, 2 месеца на море: ти се правиш, че работиш; те се правят, че ти плащат... Да, но когато колосът на глинени крака се срути, защото това беше НЕИЗБЕЖНО, лъсна целият този фалш. Вярно, че фалшът си ви харесва, но реалността е реалност, не за да ти харесва, а за да се съобразяваш с нея. Това е положението: Животът не е длъжен да ти прави ЕВАЛА. Това трябва сам да си го заслужиш С МНОГО ТРУД и МНОГО МНОГО УМ, ДУША и т.н.
Re: Re:
При социализма 99% от българското население живееше добре за разлика от сега.За какви жертви ми говорите.
Жертвите на прехода са десетки пъти повече от тогавашните!
| This discussion has been closed. |
Re: До Демократ
Аз не мисля,че това е заяждане.Просто четете историята и не си я нагласяйте така както на вас ви е изгодно.Иначе доста неща можете да научите от мен, но сте толкова твърдоглав, че едва ли.