За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! Да спрем насилието!
Свържете се с автора на петицията
Твърдо За ,нека сме спокойни! Моето дете претърпя инцидент в яяслата,дали е така незнам,чувам само думите на преподавателите.... :(
Осъзнавате ли ,че още на третия ден родителите ще се изпокарат помежду си,защото винаги ще има деца ,които ще дразнят или бият други деца , а учителката няма никакви права да повиши тон или да накаже децата с лошо поведение.И тогава какво ще стане?
Re: Re:
Пламена,
Разбира се че никой не иска да гледа кой и кога водите в дома си, и да ви правим личен Биг Брадър. Но постоянно се случва в градината да има конфликтни ситуации, например детето ми днес се прибра нахапано от друго дете. Ако питам в Понеделник госпожата надали ще помни, така че когато има такива спорни неща може да се гледа архив, а не да има постоянно наблюдение за педофили който да го гледат с една ръка.
Пздрави,
Един препатил баща!
Re: Не е ли малко крайно поставянето на камери? Това не нарушава ли правата на учителя?
Re: Re: Не е ли малко крайно поставянето на камери? Това не нарушава ли правата на учителя?
#283: - Re: Не е ли малко крайно поставянето на камери? Това не нарушава ли правата на учителя?
В малките населени места проблем с прекомерен брой деца няма. За тях какво е оправданието?
Една учителка втора смяна работи по 2 часа на ден с децата,тъй като в 13 те вече спят и стават в 15.30. До 17.30 в групата има по 2-3 деца,обикновено строени пред телевизора.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re: Re: Не е ли малко крайно поставянето на камери? Това не нарушава ли правата на учителя?
#284: - Re: Re: Не е ли малко крайно поставянето на камери? Това не нарушава ли правата на учителя?
И като са в леглата всички спят, така ли мислите. Има такива които не само че не спят, а пречат на останалите, така че учителката работи и тогава. Освен писмената работа която върши и подготовката за празници, които вие да гледате.
Re: За камерите в детските градини
#238: Гост - За камерите в детските градини
каква истина се прикрива и какви злоупотреби. Какво може да се вземе от една детска градина - храната ли, играчките ли, кое ще си занесат в къщи?
Re:
какви камери бе,малоумници-първо си възпитайте децата ,а не да ги оставяте по 10 часа,защото така ви е удобно.
Когато държавата се управлява от охранител, целта на работата ще бъде производтсво и пласиране на охранителни продукти.
Няма една петиция за качествено обучение по английски например, всички плащат двойно и наум не им идва, че това е проблем. Практиката на английски гимназии за всички е неправилна, няма никакви резултати, но алчността да си елитен чрез езикова гимназия разрушава психиката и води до истерии.
Щом като имаше запис в тоалетната на премиера и нищо не последва, какво да очакваме?
Зомбита свикнали да бъдат записвани ежесекундно, това ли става от нас?
Re:
Вие сте служител в ОДЗ нали,като гледам какво сте писали.Напротив-вина имат учителките и директорите,и най-вече родителите,че не ги шамаросват редовно!!!Когато заварите детето си насинено с огромен отпечатък от ръка на личицето си,и напикано от страх,ТОГАВА ЗАЩИТАВАЙТЕ ПРОСТИТЕ НЕНОРМАЛНИ УЧИТЕЛКИ!!!
Бесплатные гадания на все случаи жизни
ПОСЕЩАЕМОСТЬ СЕРВИСА В МЕСЯЦ - 2 МЛН.
К НАМ ОБРАЩАЮТСЯ, ЖЕЛАЯ ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ПО ВОПРОСАМ:
-“КОГДА Я ВЫЙДУ ЗАМУЖ?”,
-“ЧТО МЕНЯ ЖДЕТ В БУДУЩЕМ?”,
-“ПОЧЕМУ НЕ ВЕЗЕТ С ДЕНЬГАМИ?”,
-“ЧЕГО ЖДАТЬ ОТ ОТНОШЕНИЙ?”,
-“КАК ПЕРЕЖИТЬ ИЗМЕНУ?”,
-“ВЕРНЁТСЯ ЛИ КО МНЕ МУЖ?”.
ПЕРВАЯ НЕДЕЛЯ КОНСУЛЬТАЦИЙ БЕСПЛАТНО ПОСЛЕ РЕГИСТРАЦИИ !!!
Присоединяйся сейчас и получи ответы на все свои вопросы...
Re:
навременните мерки трябва да са свързани с НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕЦАТА В ГРУПА ИЛИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕРСОНАЛА -СПОРЕД ВАС ВЪЗМОЖНО ЛИ Е 1 ДА СЕ ГРИЖИ ЗА 27-30 ДЕЦА ? НИЕ НЕ СМЕ МАШИНИ -ДОРИ И МНОГОКРАТНО ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ ТОВА Е СВРЪХ ЧОВЕШКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ .
Re: съд за агресорите в градините
Крайно време е тези,които си позволяват да осъществяват психически и физически тормоз над деца в ясли и градини,не да напускат или да ги уволняват и да не понасят наказания,а направо да бъдат съдени и да влизат в затвор ,да видим дали ще посмеят.я
"а и да спрем кражбите от парите и храната на децата ни. "
Вие нормални ли сте? Колко ще ви излезне едо дете да гледате по цял ден във вас? Аз съм го смятал и на мен ми излиза минимум 100 лева.
Даваме по 60 лв на месец за децата си, където да седят, да ядат по три пъти на ден, да спят и да бъдат обучавани. Как си предствяте, че някой краде от храната им или от парите им?
Както съм и за увеличение на таксата, за намаляне на групите и за търсене на качествен персонал, след като има условията.
ЗА камерите съм, но съм против толкова неадекватно написаните изисквания в тази петиция!
Re:
Ами, борете се тогава да има нови педагози, които да работят с нови методи.
Само че ми е много интересо кой млад човек ще се специализира 4 години и после ще отиде за 760 лева да работи. Унизително е.
Само че трябва да се вдигнат таксите, да се намалят децата, да се поднови персонала и с това на никой не му се занимава, защото никой не го интересува чак толкова, че да промени ситемата.
Re: Re: против петицията съм, поради известни съображения
#76: Надежда - Re: против петицията съм, поради известни съображения
В петицията НЕ ВИДЯХ искане за намаляване броя на деца в една група, както и не видях искане да се поставят реални цели за представяне в тържества. За съжаление, видях само набързо написано настояване за поставяне на камери НАВСЯКЪДЕ в пространството на детските градини... Аз съм против. Съдържанието от подобни камери може да стане достъпно за всеки, който има болезнено любопитство към такъв материал. Замислете се: това са вашите деца, чиито снимки или видео, веднъж попаднали в нета, остават там - ще има записи и на отношения между самите деца, което може допълнително да провокира някои родители за по-нататъшни неразумни действия.
Ако се парвят записи с камери, нека те да стават достъпни за порверка само на место - съгласно определен регламент, при съмнения от страна ан родителите, а не да се пуска материал в нета.
В някои градини в Англия се практикува следното - всеки родител си има потребителско име и парола, има право да се логва 3 пъти на ден за по 20 минути и да гледа в реално време. Така родителите са спокойни, а в същото време не се претоварва системата от постоянно висящи и гледащи майки, и не се създава един вид "Биг Брадър".
| This discussion has been closed. |
Re: По-разумно е да се направи всичко възможно броя на децата в групите да бъде максимум 20, а не 35
#26: -