Peticiq.com

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Относно опасенията от децентрализация на училищата...

Гост#1 Sep 14, 2021, 09:46
Браво!!!
Елена Демирева- Пловдив#2 Sep 14, 2021, 09:49

Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за

Благодаря ви, за адекватната подкрепа. 

Аз съм родител на 2 деца в едно и също училище.

Разпространявам вашата Петиция и действия на всякъде.

Масово общността има нужда СЕГА ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА. 

БЛАГОДАРЯ ВИ.

С ВАС СМЕ.

ДЕРЗАЙТЕ, НИЕ ВИ ПОДКРЕПЯМЕ И ПРАВИМ ВЪЗМОЖНОТО ЗА НАС В НАШИТЕ АРЕАЛИ.

ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРЕУМНОЖИМ.

БЪДЕТЕ!

Гост#3 Sep 14, 2021, 09:59
Благодаря Ви,за тази така нужна информация.
Гост#4 Sep 14, 2021, 10:49
Благодаря!
Гост#5 Sep 14, 2021, 11:19
Благодаря Ви! Полезно е да го знаем! Бъдете здрави!
Гост#6 Sep 14, 2021, 12:22
Трябва да падната маските за всички. Това не са предпазни маски. Това съвсем определено са задушаващи маски. Налагането им е равносилно на терор, тормоз и гавра с хората/ и най-вече с децата/. Те, маските трябва да паднат незабавно и безусловно за всички и навсякъде.
Гост#7 Sep 14, 2021, 12:42

В нашето училище (19 СУ в София) има нареждане физическото възпитание да се играе с маски, защото два класа делят един салон.

Също така децата нямат право да излизат от класната си стая в нито едно от междучасията. До тоалетна само с разрешение.

Гост#8 Sep 14, 2021, 12:59
Благодаря Ви! За Информацията, за това че защитавате Интереса на нас., На Децата Ни! БЛАГОДАРЯ!
Гост#9 Sep 14, 2021, 13:29

Re:

#7: -  

Ужас! Все едно децата не са в училище, а в изправителен дом със строг режим. Ръководството на училището има ли право да налага такива ограничения?

Гост#10 Sep 14, 2021, 13:44

Re:

#7: -  

Там, уж директорката е свестна, ама явно хората се променят...пишете й, тя не е над министъра...

Гост#11 Sep 14, 2021, 16:43
Благодаря Ви!
Гост#12 Sep 14, 2021, 17:43
Не ми е много ясно. И какви са тези съкращения - напр. ЗПУО. Не мога да преценя това какво реално означава като ефект тази децентрализация. Съжалявам
Гост#13 Sep 15, 2021, 08:05

Re:

#1: -  

Благодарим от сърце за всичко, което правите

Гост#14 Sep 15, 2021, 11:44

Re:

#12: -  

ЗПУО е Законът за предчилищно и училищно образование. В  него и в наредбите/стандартите за прилагането му са описани правата и задълженията на училищните общности - директори, родители, учители, ученици. Фактът, че право или задължение за здравни мерки не фигурира в текста, означава, че няма законово основание да се налагат такива мерки.

Болшинството училищни ръководства познават правната материя и спазват законовите изисквания. Що се отнася до мерките - във всяко училище се търси (а дали се намира е друга тема) нужния баланс, произтичащ от Насоките на МОН и МЗ. Ще се радвам тези Насоки да бъдат утвърдени със заповед на поне едно от двете министерства. 

Гост#15 Sep 15, 2021, 15:10

Добре ли  разбирам ? Децата са задължени да носят маска и в час по физическо възпитание, освен ,когато не се провежда на открито? Ако е така, нали в  ЗПУО не фигурира текст с право или задължение за здравни мерки, което значи, че няма законово основание за налагането им. Тогава на какво основание могат да задължат децата да са с маски и в час по физическо възпитание ?

Имам ли аз, като родител , законово право / основание децата ми да не носят маски в тези часове ?

Благодаря !

Гост#16 Sep 16, 2021, 14:18
Благодаря, Ви, много, за грижите, за всеотдайността!
Гост#17 Sep 17, 2021, 12:31
Точка #17 ми се струва, че е вратичката!
Гост#18 Sep 19, 2021, 07:26
Благодаря.
Гост#19 Sep 20, 2021, 12:25
"17. упражнява други правомощия, определени с нормативен акт." Заповедта на министъра не е ли нормативен акт и като такава ПС да е длъжен да я изпълнява?
Гост#20 Oct 11, 2021, 15:04
Какво стана? Така ли ще стоим?

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Платена реклама

Peticiq.com ще рекламира тази петиция пред 3,000 души.

Научете повече...

Изберете бюджет
Начин на плащане
PayPalGoogle PayApple PayКредитна карта

Изберете метод на плащане, за да продължите.